Din Liga a V-a în play-off-ul Ligii a III-a: la Popești-Leordeni a reînviat fotbalul

Mihai Andries 18 Apr. 2014, 01:00 Stiri

Fără întrerupere, mai bine de un deceniu, de la sfârșitul anilor ’90, stadionul Inter Gaz din Popești Leordeni a găzduit meciuri de Liga a II-a și a III-a, echipa locală fiind una dintre cele mai cunoscute de lângă București. 2001 a fost anul în care echipa a ajuns în eșalonul secund, unde a rezistat cinci sezoane consecutive, urmate de o retrogradare în Liga a III-a, o revenire pentru un sezon în Liga a II-a și o nouă retrogradare, care a dus și la dispariția echipei în plin campionat.

Viscofil a „dansat doar jumătate de sezon în Popești

Popești Leordeniul a respirat din nou fotbal prin micuța echipă Viscofil, care a reușit în vara lui 2009 să urce în Liga a III-a, la capătul unui play-off în care a pornit ca outsider în fața celor de la Lindab Ștefănești, Voința Domnești și CS Corbeanca. Cu terenul propriu pe cealaltă arenă a Popeștiului, adică Viscofil, formația ilfoveană a lăsat o impresie bună în prima parte a sezonului 2009-2010, terminând turul pe locul 5, în spatele unui cvartet compus din ACS Berceni, Viitorul Constanța, Unirea Slobozia și Callatis, echipe care aveau să promoveze pe rând în Liga a II-a în sezoanele care au urmat.

Din păcate, echipa a trebuit să se mute la jumătatea sezonului, deoarece sponsorul de atunci al echipei, Ionuț Negoiță, actualul finanțator al celor de la Dinamo, a renunțat să mai sprijine echipa locală. Așa s-a ajuns ca Viscofil să se mute la Domnești, acolo unde a găsit sprijinul necesar pentru a-și continua activitatea. Evident că din vara lui 2010 a urmat și schimbarea de nume, Viscofil devenind Viitorul Domnești, moment în care a dispărut și orice legătură teoretică cu Popeștiul.

2011, anul renașterii

Mai bine de un an s-a stat fără fotbal, până când actualul primar Petre Iacob a sprijinit înființarea formației CS Popești Leordeni, care a început ascensiunea de jos, din Liga a V-a ilfoveană, în toamna lui 2011. Meciurile s-au disputat pe stadionul Viscofil, readus în circuitul fotbalistic după plecarea echipei cu același nume de acolo. Primii pași au fost grei, echipa reușind totuși să promoveze în Liga a IV-a, cu un nucleu alcătuit din jucători localnici, marea majoritate fără nume. Puțini ar fi crezut că peste doi ani, formația din Popești se va afla în Liga a III-a și le va pune probleme echipelor care se luptă pentru promovare.

Au revenit pe Inter Gaz, dar au ratat barajul

Cu sprijinul primarului, stadionul Inter Gaz a prins din nou viață și din ruina care a fost a devenit o arenă cochetă, pe care CS Popești Leordeni s-a mutat pentru a-și disputa meciurile din Liga a IV-a. Echipa și-a schimbat radical componența față de sezonul din Liga a V-a, printre noii veniți numărându-se și jucători care au pus umărul la promovarea Viscofilului în Liga a III-a, în vara lui 2009, cum ar fi Nicușor Dumitru, Ungureanu sau Șt. Alexandru. Antrenați de Adrian Iencsi, ilfovenii au ratat de puțin accederea în barajul pentru Liga a III-a, în care a acces rivala CS Corbeanca, câștigătoarea play-off-ului ilfovean, dar s-au mulțumit cu trofeul județean al Cupei României.

Nou venita Gloria a ajuns în play-off

Ironia sorții a făcut ca cei de la Corbeanca să nu se înscrie în Liga a III-a, deși își câștigaseră locul pe teren, în timp Popeștiul a profitat de situația celor de la Gloria Cornești și au ajuns în Liga a III-a, schimbându-și numele din CS în Gloria. Cu un nou tehnician pe bancă, în persoana lui Sorin Colceag, după ce Adi Iencsi nu a putut refuza oferta celor de la FC Voluntari, ilfovenii au lăsat o frumoasă impresie la debutul în eșalonul terț, reușind calificarea în play-off cu 12 puncte avans față de prima echipă de sub linie

Stelea jr., surpriza plăcută din 2014

Echipa este una tânără, doar șapte jucători având peste 25 de ani, în frunte cu decanul Adrian Cristea – 34 de ani, urmat de un grup de patru colegi cu 28 de ani, în timp ce în lot sunt la ora actuală 15 jucători Under 21. În lot figurează și doi copii de fotbaliști cunoscuți, Alex Mărgărit și Bogdan Stelea jr.. Ultimul, venit în pauza de iarnă, a fost surpriza plăcută a etapelor disputate în primăvară, reușind și două goluri pentru echipa antrenată de Sorin Colceag. Echipa din Popești Leordeni va începe play-off-ul cu meciul de la Afumați, din postura de ocupantă a locului 5 în clasamentul special și va avea un rol de arbitru în lupta pentru promovare, demonstrând în sezonul regulat că poate fi un adversar dificil, mai ales pe teren propriu.

Mihai Andries 18 Apr. 2014, 01:00 Stiri
Pe aceeași temă