Dezastru la Târgu Mureș! Noua echipă a orașului, CSM, s-a retras în ultimul moment din Liga 3. Modificările făcute de FRF în serii după acest abandon

Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 14:57 Stiri
Dezastru la Târgu Mureș! Noua echipă a orașului, CSM, s-a retras în ultimul moment din Liga 3.** Modificările făcute de FRF în serii după acest abandon

Promovată la pas în Liga 3, după ce a câștigat cu 6-0 (acasă) și 3-2 (deplasare) barajul cu Sportul Petrești, campioana județului Alba, CSM Târgu Mureș se anunța o puterică echipă în noul sezon competițional, 2019-2020, unde fusese repartizată, săptămâna trecută, în Seria a 5-a. Însă, noua echipă a orașului reședință a județului Mureș a întâmpinat probleme cu bugetul în această vară, astfel că a luat decizia drastică de a se retrage din Liga 3, acolo unde ar fi debutat la finalul acestei luni și le-ar fi avut colege, printre altele, pe Luceafărul Oradea, Minaur Baia Mare, Sănătatea Cluj sau Unirea 1924 Alba Iulia.

În consecință, Federația Română de Fotbal a aplicat de urgență schimbări în seriile din Liga 3 pentru a ocupa locul rămas vacant după retragerea celor de la CSM Târgu Mureș. Astfel, în Seria a 5-a, în locul echipei mureșene a fost adusă Metalurgistul Cugir, echipă repartizată inițial în Seria a 4-a.

În Seria a 4-a, în locul Metalurgistului Cugir, a fost mutată ACSO Filiași, din Seria a 3-a, iar pe locul doljenilor a fost adusă Sporting Roșiori, echipă retrogradată în sezonul recent încheiat.

Astfel, FRF a mărit la cinci numărul echipelor reprimite în Liga 3, după ce retrogradaseră: CSM Pașcani (Seria 1), Agricola Borcea (Seria 2), Vedița Colonești (fostă Atletic Bradu) și Sporting Roșiori (ambele în Seria 3) și LPS Cetate Deva (Seria 4).

Astăzi, FRF stabilește programul competițional pentru noul sezon al Ligii 3.

Consilierii UDMR-iști au dus la decizia de retragere a echipei

Decizia retragerii ehipei CSM Târgu Mureș este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în această vară, după ce reușea să promoveze, făcea transferuri importante. Marius Chindriș (ex Petrolul), Darius Buia (ex Sportul Snagov) și Sebastian Bucur (ex Știința Miroslava) erau anunțate primele achiziții.

Se pare că problemele la CSM Târgu Mureș au apărut din cauza consilierilor UDMR:

„Secția de fotbal a CSM Târgu Mureș anunță faptul că toți membrii echipei de seniori a clubului sunt dezamăgiți de repetatele amânări ale rectificării bugetare și radicalele tăieri de fonduri ce au fost impuse de consilierii UDMR (în totală contradicție cu bugetele și cu solicitările înaintate de Consiliul Director al CSM Târgu Mureș, consiliu format în mare parte tot din aceiași consilieri locali UDMR.
Cu mare regret pentru performanțele obținute până acum și pentru generoasa idee de reconstrucție a fotbalului târgumureșean, jucătorii seniori de la CSM Târgu Mureș transmit publicului iubitor de fotbal că sunt profund dezamăgiți, constatând totalul dezinteres la care s-a ajuns în momentul de față și repetatele obstrucționări și tăieri de fonduri practicate de consilierii locali !!
Totodată fotbaliștii țin să sublinieze cu claritate că NU numai greutățile de până acum i-au dezamăgit, ci din contră – LIPSA DE PERSPECTIVE ȘI VIITORUL TOTAL INCERT SPRE CARE SE ÎNDREAPTĂ‚ CLUBUL, CA ȘI O CONSECINȚĂ‚ A ULTIMELOR DECIZII !!
Situația este cu atât mai tristă, cu cât târgumureșenii au ajuns să vadă fotbal de LIGA I , pe stadion, doar la meciurile unei echipe străine (FC Hermannstadt)), ba mai mult, din rațiuni total ilogice zilele acestea s-a anunțat de către conducerea Consiliului Județean Mureș, construirea unei noi baze sportive și înființarea unui nou centru competițional.
Firesc, întrebările care se nasc sunt următoarele :
– de ce s-a ajuns la situația ca echipa orașului CSM TG:MUREȘ , să fie obstrucționată ??
– de ce se anunță demararea unei noi baze sportive și o nouă echipă are parte de susținerea conducerii UDMR și a Consiliului Județean Mureș și nu echipa orașului CSM TG:MUREȘ ???”
, a anunțat CSM Târgu Mureș pe pagina sa de Facebook.

La Târgu Mureș își dispută meciuri în acest început de sezon echipele FC Hermannstadt (Liga 1) și Universitatea Cluj (Liga 2).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 14:57 Stiri
Pe aceeași temă