Dezastru în fotbalul cărășean: fără echipe în Liga a III-a!

Marius ANGHEL 13 Aug. 2014, 18:37 Stiri
Dezastru în fotbalul cărășean:** fără echipe în Liga a III-a!

Odată cu promovările dramatice realizate în această vară de FC Caransebeș (în Liga a II-a) și Metalul Oțelu Roșu (în Liga a III-a), care veneau să se alăture în cele două eșaloane echipelor Metalul Reșița, respectiv Gloria și Muncitorul Reșița, județul Caraș-Severin avea perspectiva uneia dintre cele mai bune reprezentări în primele trei ligi din fotbalul românesc. Dar, în numai câteva săptămâni, echipele din liga a treia au picat pe capete.

Prima care a sucombat a fost Gloria Reșița, președintele Consiliului de Administrație, Pavel Aghescu anunțând retragerea acestui club de tradiție, înființat în 1951, din competițiile de seniori. „Ne vom axa pe creșterea copiilor și juniorilor la Gloria”, spunea atunci Pavel Aghescu.

Gloria Reșița are prezențe importante în ligile a doua și a treia, cea mai bună performanță fiind consemnată în sezonul 1992-1993, când gruparea din Govândari era la un moment dat în cărți pentru promovarea în prima ligă, terminând pe locul 4. În același sezon, Gloria Reșița a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei României. În sezonul 2013-2014 al Ligii a III-a, jucătorii de la Gloria au evoluat în campionat sub denumirea de AFCM Reșița, salvându-se in extremis de la retrogradare, în urma play-out-ului.

Cea mai veche echipă din municipiul de pe Bârzava, Muncitorul Reșița, fosta colegă de serie a concitadinei Gloria, s-a asociat în ultimele două sezoane cu Voința Lupac, pe terenul acesteia disputând practic meciurile considerate acasă. Deși s-a menținut în Liga a III-a, nici Muncitorul nu va activa în cel de-al treilea eșalon. Se pregătește însă o echipă de futsal, cu același nume, pentru readucerea Reșiței în prima ligă. Din informațiile oferite de reprezentanții AJF Caraș-Severin, Muncitorul s-a înscris în Liga a IV-a.

Bucuria promovării echipei Metalul Oțelu Roșu se poate transforma în tristețe pe Valea Bistrei. Aici situația era incertă de mai multă vreme. Pregătirile au încetat la scurt timp de la începerea lor, un singur amical au disputat elevii lui Alin Olariu, pierdut cu 1-5 în Balta Sărată, contra nou-promovatei în Liga a II-a, FC Caransebeș. Metalul Oțelu Roșu nu s-a prezentat pe 1 august în Valea Domanului la amicalul cu Metalul Reșița, fiind anulat apoi și amicalul de pe propriul teren, cu FC Caransebeș. „Speranțele de a ne înscrie în campionat sunt prea puține”, spunea zilele trecute antrenorul echipei. Și Metalul Oțelu Roșu este pe lista anunțată de AJF Caraș-Severin cu echipele ce vor lua startul în viitorul sezon al Ligii a IV-a.

În aceste condiții, județul Caraș-Severin a rămas în liga secundă cu echipa de import Metalul Reșița și cu FC Caransebeș, unde administrația locală a investit peste jumătate de milion de lei numai pentru amenajarea bazei sportive din Parcul Teiuș. „Acest stadion a renăscut din propria cenușă”, a spus primarul Caransebeșului, Marcel Vela. La începutul acestei săptămâni, FRF a omologat Stadionul Municipal din Caransebeș pentru Liga a II-a.

Sursa: Arena bănățeană

Marius ANGHEL 13 Aug. 2014, 18:37 Stiri
Pe aceeași temă