„Croații” de la Lupac au pierdut la baraj mai drastic decât naționala de tineret cu tricolorii! Fortuna Becicherecu Mic a promovat în Liga 3 cu un primar din Caraș titular

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Jun. 2019, 19:11 Stiri
  • Returul barajului de promovare în Liga a 3-a dintre reprezentantele județelor Timiș și Caraș-Severin a fost tranșat cu un categoric 6-1 de către Fortuna Becicherecu Mic, în fața Voinței Lupac, echipa din zona Banatului cu o importantă comunitate cu origini croate. Practic, mai drastic decât înfrângerea cu 4-1 suferită de naționala U21 croată în fața României, la EURO U21 din Italia.
  • În tur, campioana din Timiș s-a impus cu 2-0 după un meci desfășurat pe răcoare, cu o atmosferă mai interesantă. În retur, arșița a adormit și jocul și spectatorii.

 

Dacă în tur, meciul de la baraj s-a jucat după ce a plouat în pădurile răcoroase de pe dealurile de la sud de Reșița, în retur, canicula s-a resimțit din plin pe câmpul arid de la marginea Becicherecului, sat din nord-estul Timișoarei. La pauză, Fortuna a avut deja 2-0, după golul marcat direct din lovitură liberă de Bogdan Centea în minutul 15 și reușita din minutul 23 a lui Deian Pecarov. Scorul a crescut în minutul 49, după ce Zoran Radu a marcat și el, după ce, inițial, Zurbagiu nimerise bara.

Lupacul a reușit să marcheze golul de onoare în minutul 53, prin Cristian Popa. Nici vorbă însă de relansarea jocului, deoarece Fortuna a dominat categoric finalul, sub ochii spectatorilor moleșiți de căldură. Pecarov a marcat din nou în minutul 77, Andrei Hodiș a înscris și el în minutul 83, iar ultimul gol l-a marcat din penalty, în minutul 89, Brian Filimon.

Stadionul din Becicherec va mai primi, în sfârșit, îmbunătățiri

Timișul domină clar barajele de promovare în ultimii ani, dar stadioanele lasă mult de dorit la capitolul confort, mult sub Caraș-Severin, Hunedoara sau Arad.

Vasile Luță, antrenorul Becicherecului, spune că arena din sat va fi modernizată pentru Liga a 3-a. „A fost mai ușor datorită faptului că am jucat pe teren propriu. Scorul din teren reflectă și realitatea. Astăzi a fost foarte cald și jocul a suferit din această cauză. Jucătorii, în unele momente, s-au sufocat și ritmul de joc în unele momente a fost un pic mai scăzut. Așa cum este la fotbal, unii jucători vor veni, alții vor pleca. Nucleul de bază va rămâne. Vor mai veni ceva jucători tineri, pentru că la Liga a 3-a avem nevoie de juniori și trebuie să întinerim un pic lotul. Cu siguranță stadionul va avea îmbunătățiri până la începerea campionatului de Liga a 3-a. Am convingerea că cei din conducerea administrativă și primăria vor face tot posibilul ca această arenă să capete o nouă față”, a precizat antrenorul Fortunei.

Bosco Vișatovici a fost la cârma Lupacului la trei baraje, dar admite că Liga a 4-a din Caraș stă prost și spune că regula utilizării de juniori e un dezavantaj la baraje.

„Cu părere de rău, o înfrângere dureroasă, cu o echipă superioară nouă. Clar, nivelul fotbalistic din Timiș e mult peste nivelul nostru din Caraș. Din păcate, s-a mai dus un an cu munca pe care am prestat-o în campionat. Luăm campionatul, dar la baraj se pare că atât ne este valoarea. Felicit gazdele de astăzi, le urez să facă o treabă frumoasă în Liga a 3-a. Au jucători de o certă valoare, sunt o echipă mult mai pregătiți ca și noi. Nu pot să zic că a fost cel mai greu baraj. Primul baraj a fost cel mai greu, cu cei de la ASU. Dar, din păcate, eu nu mai am echipa din 2014-2015. Nu mai am echipa din turul campionatului. Doi titulari de bază sunt accidentați și doi au plecat în străinătate. Aceasta e țara românească și nu putem să-i susținem financiar. Dar asta nu este o scuză. Încercăm să clădim o echipă tânără, cu niște jucători tineri. Dar aceasta e nivelul fotbalistic la noi în Caraș. Suntem unul din puținele județe în care se cere să jucăm în campionat cu doi juniori. Este județul Timiș, care are un potențial foarte mare, pepinieră foarte mare de fotbaliști, și se joacă doar cu seniori. Eu mă chinui un an de zile să-i învăț și ajung la baraj, cu jucători cu experiență și am doi jucători în minus de la început”, a precizat antrenorul Lupacului.

Brian Filimon, primarul-promovare. Cărășean în echipa timișeană

Brian Filimon este primarul comunei Măureni, prima localitate din Caraș-Severin pe drumul dintre Timișoara și Reșița.

Fotbalistul de 33 de ani a promovat însă în ultimii ani cu echipe timișene precum ASU Poli, Ghiroda sau Dumbrăvița. El însuși a pierdut șirul promovărilor. „Orice succes de genul acesta vine încununat după o muncă în spatele cortinei. Sunt sigur că Dumnezeu răsplătește ceea ce se face la antrenamente, seriozitatea și bineînțeles, constanța. De șase luni de zile ne pregătim pentru retur, din 15 ianuarie. Chiar astăzi calculăm. Un succes binemeritat. Noi ne mulțumeam cu orice rezultat, chiar și cu un gol diferență, însă sperăm să câștigăm categoric. Nu trebuie să ne ascundem după deget, și eu sunt din județul Caraș-Severin. Este clară diferența între Timiș și Caraș, însă meciurile de baraj sunt întotdeauna imprevizibile și grele. Îmi pare rău de cei de la Lupac, dar diferența aceasta este în momentul de față. Nu voi rămâne în Liga a 3-a. Este greu să te pregătești pentru o nouă promovare, deoarece programul mă dă mult peste cap. Am făcut un efort, îmi plac foarte mult provocările. M-a ajutat și grupul. Am găsit un grup unit, am văzut și simțit că pot să-i ajut. Dacă simt că pot să ajut o echipă, fie la promovare, fie la retrogradare, dau totul. Dacă voi simți că nu mai pot, voi face un pas înapoi. Cu siguranță mi-ar plăcea o nouă promovare, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Este al zecelea sau al unsprezecelea meci de baraj, și a șaptea sau a opta promovare, nici eu nu mai știu. Sunt ani de luptă, însă dacă tratezi fotbalul cu seriozitate, cu siguranță vei fi răsplătit”, a declarat Filimon.

Primarul-fotbalist a precizat că ambele ocupații sunt dificile și e fericit că, deocamdată, le-a putut îmbina. „Grele sunt amândouă, însă, totodată, sunt și foarte plăcute. Fotbalul este o parte din viața mea, iar când ajung aici și am intrat în vestiar cu băieții, las la o parte toate problemele primăriei și încerc să mă concentrez pe ceea ce fac la antrenamente, să pregătesc ciclul săptămânal așa cum trebuie. Aici sunt jucător și încerc să ascult de profesorul meu, de antrenor, și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă simt că programul nu mă mai lasă și încep să am scăpări la primărie, cu siguranță fac pasul înapoi. Deocamdată, pentru că mi-am făcut o echipă foarte bună la primărie, am reușit să fac față cu greu pe amândouă planurile. Mi-aș dori să mai joc atâta cât pot, să mă pregătesc, pentru că sportul îmi dă și sănătate De ce nu, să ajut o nouă echipă, indiferent unde ar fi și în orice eșalon ar fi. Acum mă bucur de această promovare”, a adăugat Filimon, un bun prieten al antrenorului Dan Alexa.

FORTUNA BECICHERECU MIC (TM) – VOINȚA LUPAC (CS) 6-1  (2-0 în tur)
Bogdan Centea 15′, Deian Pecarov 23′, 77′, Zoran Radu 49′, Andrei Hodiș 83′, Brian Filimon 88′ – pen. / Cristian Popa 53′

Becicherecu Mic: Culda – Filimon, Zurbagiu, Szalkai, Pecarov, Radu, Hodiș, Oneț, Toma, Dragu, Centea
Au mai intrat: Vîrșog, Roman, Negruț, Neagoie
Antrenor: Vasile Luță

Lupac: Petruț – Avramovic, Cheda, Isac, Marcu, Oncică, Mitru, Modalcă, Bărbulescu, Străin, Popa
Au mai intrat: Mihuțescu, Krkelic, Lolea
Antrenor: Bosco Vișatovici

Stadion: Comunal (Becicherecu Mic – Timiș); Arbitru: Răzvan Lădar; Asistenți: Ioan Cozorici  și Sergiu Duma (toți din Zalău); Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara) și Florin Oglindoiu (Mehedinți).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Jun. 2019, 19:11 Stiri
Pe aceeași temă