Gazde croate, arbitri unguri și învingători din Timiș! Fortuna Becicherecu Mic a câștigat prima manșă a barajului cu Voința Lupac și e la un pas de Liga 3

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Jun. 2019, 01:33 Stiri
  • Campioana județului Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, a câștigat cu 2-0 manșa-tur a barajului de promovare în Liga a 3-a, jucată sâmbătă pe terenul Voinței Lupac, campioana Caraș-Severinului.
  • Echipa din comuna locuită de mulți etnici croați a avut momente când a jucat bine, însă plusul de experiență și valoare a tranșat meciul în favoarea echipei timișene.

 

Fortuna a început meciul mai tare, dar Voința a revenit la rampa și a echilibrat balanța. De altfel, Cristian Popa a avut o ocazie bună, și apoi un șut în bară. Golul a venit însă în minutul 29, la poarta gazdelor, după reușita lui Deian Pecarov. Stadionul cu tribuna de beton acoperită din Lupac și-a păstrat aerul pitoresc binecunoscut în Banat, cu public arțăgos, în stilul croaților care au ajuns până în finala Cupei Mondiale cu naționala lor luptătoare.

Croații, supărați că au primit arbitri „unguri”

Pasionați ai fenomenului, mulți suporteri ai localnicilor știau că brigada era din Crișana, cu arbitru de centru din Arad și tușieri din Oradea. Unii glumeau răutăcios că arbitri sunt „unguri” și iau decizii în detrimentul echipei lor. După 0-1 la pauză, în repriza secundă, Pecarov a ratat o ocazie bună. În minutul 52 s-a petrecut faza meciului, o lovitură liberă indirectă la care toată echipa Lupacului a stat pe linia porții. Fortuna nu a putut da gol așa, dar a mai înscris în minutul 82, grație lui Andrei Hodiș.

Becicherecu Mic, 75 la sută revenită în Liga a 3-a

Antrenorul gazdelor, Bosco Vișatovici, a fost realist după meci. „După un joc bun în primele 20 de minute, pe o greșeală personală, au deschis scorul oaspeții noștri. Clar, nu trebuie să neg, să mă ascund după deget, adversarul a avut o calitate în plus față de noi. Mai avem de jucat un retur la ei. Din păcate, scorul îi ajută. Viața merge înainte. Trebuie să ne pregătim să facem o figură frumoasă săptămâna viitoare. Pe final de joc a contat rezistența. Din păcate, au am jucători care vin și de la muncă. Cei de la Becicherec sunt jucători de valoare, care vin de la un nivel mult mai mare față de jucătorii mei. Dar per ansamblu, mulțumesc echipei mele pentru ce au făcut cât i-au ținut bateriile. Încercăm să schimbăm pe parcurs, dar multe nu aș crede. Voi încerca și cu juniorii, să vadă ce înseamnă și ei un joc de baraj”, a declarat antrenorul Lupacului.

Vasile Luță, tehnicianul oaspeților, spune că echipa sa e 75 la sută promovată. „De pe bancă a fost greu. Am controlat meciul din minutul 1 până în minutul 90, dar am întâlnit o echipă bună, aprigă. Dar sunt fericit că la final am câștigat acest meci. Pot să spun că 2-0 e suficient, și mai este un meci retur, și după aceea putem spune dacă a fost sau nu suficient. Dar am luat o opțiune foarte mare pentru câștigarea acestui baraj de accederea în Liga a 3-a. Putem să mai marcăm de vreo două-trei ori, am avut situații bune de a marca, dar asta e la fotbal, de aceea e frumos. Îmi felicit băieții că au dat dovadă de caracter, au arătat că sunt bărbați adevărați și nu m-au dezamăgit nici azi. Sunt un antrenor tânăr, dar am și eu atuurile mele. Am băieți de calitate, de caracter, și când e vorba să pună osul la treaba, îl pun. Nu o să accept relaxare. Nu trebuie să ne relaxăm, pentru că relaxare nu face bine”, a punctat Luță.

Comuna Becicherecu Mic a avut mulți ani echipă în Liga a 3-a, pe Nuova Mama Mia, care a intrat însă în faliment. Acum, localitate e ca revenită în eșalonul terț. Returul va începe la Becicherec, sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17:30.

VOINȚA LUPAC (CS) – FORTUNA BECICHERECU MIC (TM)  0-2
Deian Pecarov 29′, Andrei Hodiș 82′

Voința Lupac: Petruț – Cheda, Isac, Avramovici, Popa, Marcu, Oncica, Modâlcă, Bărbulescu, Străin, Mitru. A mai intrat: Mezin
Antrenor: Bosco Vișatovici

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Filimon, Zurbagiu, Szalkai, Pecarov, Radu, Hodiș, Oneț, Toma, Dragu, Centea. Au mai intrat: Negruț, Vârșog, Neagoie
Antrenor: Vasile Luță

Stadion: Voința (Lupac – Caraș Severin); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asisteți: Bogdan Gireadă și Marius Ionuț Matică (ambii din Oradea); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Călin Marius Orbonaș (Ilia – Hunedoara).

Articol și foto de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Jun. 2019, 01:33 Stiri
Pe aceeași temă