Derbi cu deznodământ atipic

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 13:59 Stiri
Derbi cu deznodământ atipic

Fortuna Brazi a învins Conpet, cu 1-0, printr-un gol marcat spre final de meci, într-un derbi prahovean care poate că era mai „echitabil” să se fi terminat egal. Până la urmă, echipa lui Florin Stăncioiu a ieșit învingătoare, într-un meci bun doar pentru moral, pentru că, prin eșecul de vineri, Conpet are șanse tot mai mici să ajungă la play-off, ceea ce înseamnă că punctele din jocul de vineri nu se vor regăsi în „socoteala” ulterioară. Și, totuși, chiar dacă rezultatul este unul care are șanse mici să se mai contabilizeze, ambițiile jucătorilor și oficialilor celor două echipe au făcut ca meciul să conteze destul de mult la „imagine”.

Concluziile: Fortuna este o echipă care se va lupta la promovare, dar cu „șansa a doua”, după ce s-a văzut, în timp ce Conpet arată a potențială… câștigătoare de play-out! Disputa dintre cele două echipe a avut nerv, nervi, voință, dorință, dar, mai puțină… putință, meciul fiind unul „mediu”, lupta din teren pentru a câștiga „punctele din noroi” fiind pregnantă.

Meciul de la Strejnic a fost unul echilibrat, fazele de poartă, destul de puține la număr, alternând la cele două porți. Dalu (min. 2) a expediat primul șut pe poartă, a doua „reușită” de acest fel venind de la Vali Munteanu (min. 28), care l-a pus la încercare pe Nedelcovici. Camara (34) și Același Munteanu (40) au mai „contat” în atac pentru oaspeți, Conpetul având o replică prin fostul jucător al Fortunei – Stăncescu (min. 34 – șut puțin peste transversală).
După pauză, pe un teren devenit imposibil, numărul fazelor periculoase a scăzut și mai mult, Fortuna fiind echipa care a reușit să pună „presiune” pe adversar. După câte o ratare din partea lui Marin (min. 49) și a lui Camara (64), Vali Munteanu a adus bucuria în tabăra oaspeților, în urma unei centrări a lui Năstase, de pe dreapta, acesta având timp să preia în careu, șutul său, deviat de Darius Badea, ducându-se în plasă. 0-1, min. 84, și mai nimic nu se putea întâmpla, mai ales că echipa gazdă nu a tratat cu responsabilitate cele câteva faze fixe bune avute, capitol care putea fi „cheia” unui meci jucat pe un asemenea teren.

„Spioni” de peste tot

La Strejnic au fost reprezentanți ai multor echipe, de la Liga I (Mihai Matei – Astra) la Liga a III-a Prahova (Adrian Teodorescu – Oțelul Larissa), printre cei care au urmărit derbiul județean fiind și „trimișii” a trei echipe din serie. Astfel, Silviu Dumitrescu și Daniel Chiriță, adversarii de sâmbătă, din CSM – Chindia, au revenit la Strejnic, unde au lucrat împreună, pe vremea când era „lapte și miere în buget” și Conpetul avea „miliarde” și jucători, antrenori și personal auxiliar angajați la societate. În plus, secundul lui Sinescu de la Pitești – Iulian Crivac, a urmărit și el echipa Fortunei, rivala la promovare, nefăcând deplasarea la Zagon, unde „ai lui” învingeau cu același scor, 1-0.

Nedelcovici a avut dreptate

Arbitrajul bucureșteanului Iulian Dima, fost cavaler al fluierului din Liga I, a fost bun, per-ansamblu, pentru un meci din Liga a III-a, dar fără a se ridica la pretențiile unui ex-prim-divizionar. Supervizat din tribună de noul membru al CCA – Cristi Nica, Dima a făcut câteva erori, una dintre ele fiind faptul că nu a pedepit cu cartonaș, direct, intervenția lui Mircescu, la Nedelcovici (min. 87), portarului de la Conpet aplicându-i-se în careul de 6 metri o „talpă pe gât” (vezi foto) de toată frumusețea! La protestele lui Nedelcovici, care i-a arătat urmele alunecării imprudente făcute de adversar, Dima a arătat avertisment ambilor fotbaliști, primului pentru proteste, celui de-al doilea, pentru faultul care putea aduce chiar o eliminare!

Dima a mai luat o decizie interesantă, în min. 90, când Crossman a fost avertizat, ca rezervă, pentru că a lovit, de pe margine, o minge care nu ieșise din teren!

„Prieteni” și „dușmani”

Liga a III-a a oferit, în ultima etapă, în seria echipelor prahovene, câteva aspecte interesante. La Strejnic, Radu Călin și Virgil Munteanu au plecat învingători de la Conpet, unde fostul lor „colaborator” – Lucian Rădulescu – se chinuie să demonstreze ceva. Călin este la un nivel financiar, în fotbal, pe care Conpetul nici măcar nu-l poate visa acum, dar în teren „diferențele” au fost mult mai mici, și o „impresie” de vineri este aceea că a fost păcat că persoanele de acum nu gândeau și acum 3-4 ani la fel, pentru că sigur „istoria” Chimiei Brazi – de exemplu, se scria altfel.

La Câmpina, am avut alte „impresii”, faptul că șefii echipei prahovene nu doresc „vecina” din Câmpina un eșalon mai sus, fiind unul care se va (mai) vedea. Culmea, și SCM Pitești, care spera la un pas greșit al Chindiei, pare să-și fi dat seama că se găsesc oameni „de cuvânt” (mai ales) în alte părți, Zagonul fiind o astfel de locație! Cu „bătaie”, pentru a rămâne și Bradu „scut” pentru play-off!

„Prieteniile” și „dușmăniile” din fotbalul nostru au ceva „aparte”, nu?

Conpet Ploiești – Fortuna Poiana Câmpina 0-1 (0-0)
Stadion: „Conpet”, Strejnic. Spectatori: 400. Marcator: V. Munteanu (82).

Conpet: Nedelcovici – B. Dinu, D. Badea (cpt), Șt. Stanca, M. Olteanu (67 M. Savu) – I. Constantin (76 Jipa), C. Munteanu – Stăncescu (85 I. Tudorache), Muscalu (60 Maria), D. Gheorghe – Dalu. Antrenor: Florin Pârvu.

Fortuna: Zegheru – D. Cristescu, M. Marin (cpt), B. Șandru, G. Damian – Minciună, Jugaru (46 B. Barbu) – V. Munteanu, Buhuși (46 B. Năstase), Chipirliu (78 Mircescu) – Camara (90+1 I. Stan). Antrenor: Florin Stăncioiu.

Avertismente: D. Badea (5), M. Olteanu (28), B. Dinu (55), C. Munteanu (58), I. Constantin (75), Nedelcovici (87), D. Gheorghe (89), Șt. Stanca (90+4) / D. Cristescu (31), Crosman (70, ca rezervă), Zegheru (86), Mircescu (87), Minciună (90+3).
Arbitri: Iulian Dima (București) – Lucian Dan Ilieș (Brașov) și Bogdan Dragoș (Făgăraș).
Observatori FRF: Ioan Cristea (București) și Constantin Constantinescu (Slatina).
Jucătorul meciului: Marian Marin (Fortuna)

Articol scris de Marian DIMA

Foto: sportcampina.blogspot.ro

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 13:59 Stiri
Pe aceeași temă