Demonstrație de forță în Trivale! Echipa Piteștiului a început în forță returul: 4-0 cu CS Podari. Căpățînă a reușit un hat-trick

Marius ANGHEL 04 Mar. 2017, 18:28 Stiri

SCM Pitești a debutat cu dreptul în partea secundă a sezonului Ligii 3, Seria 3. Echipa pregătită de Nicolae Dică a învins, vineri, cu 4-0, pe propriul teren, pe CS Podari și se menține pe prima poziție a seriei cu un avans de 13 puncte față de ocupanta locului 2, FC Voluntari II.

Confruntarea din prima etapă a returului care s-a disputat pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin” a fost dominată de la un capăt la altul de alb-violeți. Piteștenii au deschis scorul după nouă minute prin mijlocașul Cosmin Căpățînă, fotbalist venit în această iarnă de la FCM Alexandria, colega de serie. Noua achiziție a vulturilor din Trivale l-a executat pe gooalkeperul oaspeților cu un șut în forță din interiorul careului. Zece minute mai târziu, același Căpățînă a majorat diferența pe tabela de marcaj în urma unei greșeli în lanț a defensivei oltene care nu a putut să respingă o minge în propriul careu.

Gazdele puteau intra la cabine cu un avantaj mult mai mare, însă Mecea a reușit să respingă șuturile lui Năstăsie și Șandru care l-au pus la grea încercare. Piteștenii și-au trecut în cont și o bară până la pauză prin Năstăsie, care a fost liantul dintre cele trei compartimente ale echipei.

După revenirea de la cabine, alb-violeții au crescut presiunea pusă pe adversar, iar insistențele lor au dat roade. Căpățînă a realizat hattrick-ul în urma unei acțiuni de toată frumusețea. După o cursă de aproape 40 de metri, mijlocașul argeșean l-a învins pentru a treia oară pe Mecea, cu un șut la colțul scurt.

Scorul final l-a stabilit Ionuț Năstăsie care a transformat penaltiul scos de Stoica. Podariul a rămas în zece oameni la această fază după ce Dina a văzut direct cartonașul roșu în urma intervenției imprudente la Stoica.

Prin ceea ce a arătat în teren, echipa lui Nicolae Dică demonstrează că promovarea matematică în liga secundă este doar o chestiune de etape. Prin jocul prestat, dar și prin organizarea bună a clubului și investițiile făcute de autoritățile locale, SCM Pitești demonstrează că merită să joace și poate face față lejer într-un eșalon superior.     

Cum s-au marcat golurile:

min. 9: 1-0Căpățînă îl învinge pe portarul oltenilor cu un șut pe jos din innteriorul careului.
min. 20: 2-0 – Defensiva oaspeților nu reușește să respingă balonul din propriul careu, mingea ajunge la Căpățînă, care șuteză în plasă din câțiva metri.
min. 52: 3-0 Căpățînă face o cursă de aproape 40 de metri, pătrunde în suprafața de pedeapsă și îl execută pe Mecea cu un șut pe jos, la colțul scurt.
min. 90: 4-0 – Stoica este faultat în careu de către Dina, care vede cartonașul roșu, centralul dictează penalti, iar acesta este transformat de Năstăsie.

Naicu: „Am fost depășiți la toate capitolele”

La finalul partidei din Trivale, pierdute de echipa sa cu 0-4, Victor Naicu, antrenorul celor de la CS Podari, a recunoscut superioritatea celor de la SCM Pitești.

Tehnicianul oltean spune că echipa sa a fost net inferioară adversarului: „Felicit echipa gazdă pentru jocul bun pe care l-a practicat. Știam că ne așteaptă un meci greu. Am întâlnit, probabil, cea mai bună echipă din serie care într-o proporție covârșitoare cred că va promova. Am fost depășiți la toate capitolele. Nu comparăm o comună cum este Podari, cu un oraș așa cum este Piteștiul. Le doresc succes în continuare, iar anul viitor să-i văd în liga a doua. Am întâlnit o echipă net superioară prin prisma locului din clasament și a valorii jucătorilor. Aveți fotbaliști cu experiență care au evoluat în eșaloanele superioare. La noi este total opus. Avem o echipă tânără. Sperăm să facem un rezultat bun sau să fie un scor mai strâns. Din păcate, am făcut niște greșeli individuale care ne-au costat.”

Dică: „N-am dat nicio șansă adversarului”

Nicolae Dică, antrenorul gazdelor și-a felicitat jucătorii pentru evoluția din teren. Tehnicianul grupării din Trivale le cere elevilor săi să abordeze meciurile care urmează cu aceași atitudine și concentrare.

Dică spune că diferența de scor putea fi mult mai mare: „A fost un joc la discreția noastră. L-am condus din primul până în ultimul minut. Felicitări băieților pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru jocul pe care l-au practicat în această după-amiază. Am reușit să marcăm patru goluri, iar în afară de acestea ne-am mai creat încă patru-cinci ocazii de a marca. Important este că pe faza defensivă ne-am descurcat foarte bine și nu le-am dat nicio șansă celor de la Podari. Asta trebuie să fie atitudinea noastră până vom reuși să fim și matematic promovați. Deocamdată nu suntem. Important este că băieții sunt conștienți de acest lucru și trebuie felicitați după acest joc. Mă așteptam la o replică bună din partea celor de la Podari, care sunt o echipă care a încercat să paseze, să construiască, dar noi am făcut acel pressing avansat foarte bine. Am recuperat foarte multe mingi în jumătatea lor, iar pe tranziția pozitivă le-am pus multe probleme. Am reușit să marcăm și repede, în minutul 9 și de acolo meciul a devenit puțin mai ușor. Am fost organizați foarte bine și am reușit să marcăm multe goluri.”

Căpățînă a reușit un hat-trick!

Fotbaliștii veniți în această iarnă la SCM Pitești au început să confirme așteptările. Mijlocașul Cosmin Căpățînă a avut un debut fulminant în tricoul alb-violet, reușind să înscrie de trei ori în poarta cele de la Podari.

Dică spune că potențialul noilor veniți este unul foarte bun, iar randamentul lor va crește, dar în timp: „Sunt mulțumit de cei nou-veniți, atâta timp cât Căpățînă a reușit să marcheze trei goluri. Stoica a jucat foarte bine în cele 30 de minute cât a fost pe teren. A scos și un 11 metri.  Trebuie să avem răbdare cu Stoica pentru că vine după o perioadă de accidentare. A fost la Vâlcea o perioadă de câteva luni în care nu a jucat. A avut o atitudine foarte bună când a intrat și sunt foarte mulțumit de el și de întreaga echipă. Îmi doresc ca la fiecare meci să creștem. Niciodată nu mă mulțumesc. Întotdeauna îmi doresc mai mult și este normal să gândești așa dacă vrei performanță.”

SCM Pitești – CS Podari 4-0 (2-0)
C. Căpățînă 9′, 20′, 52′, I. Năstăsie 90′ – pen.

Udeanu – Șandur, Deaconescu, Cotigă, Anghelina (Șerbănică 73′) – Panait, Oancea, Șerban (David 57′), Năstăsie – Căpățînă (Ct. Barbu 80′), Albu (C-tin. Stoica 65′)
Antrenor: Nicolae Dică

Mecea – Orban, Luic, Dina, Avram – Stancu, Dragomir (Neacșu 77′), Cale (Raicea 65′), Cîrstea – Geanimu (Ștefan 46′), Fieraru (Velica 85′)
Antrenor: Victor Naicu

Arbitri: Nicolae Breoi, Alexandru Bodolan, Mihaela Țepușă (toți din București).
Observatori: Mihail Ionescu(Ploiești), Florin Nicolaescu(Slatina).
Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești). Spectatori 700.
Cartonnașe galbene: Oancea, David.
Cartonașe roșii: Dina (min. 90).

 

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 04 Mar. 2017, 18:28 Stiri
Pe aceeași temă