UTA a revenit pe podium după victoria cu Snagov. Balint: „O victorie logică, normală, ținând cont de diferența de valoare”. Antrenorul are și nemulțumiri

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 15:43 Campionat
UTA a revenit pe podium după victoria cu Snagov.** Balint:

UTA a bifat, sâmbătă, fără probleme, trei puncte în fața codașei Sportul Snagov. Diferența de scor, 4-0, poate putea fi și mai mare la câte ocazii au ratat arădenii în meciul din etapa a 5-a a Ligii 2, dar – pe de altă parte – au fost și minute bune în partea secundă când „motoarele” au fost stinse.

Asta a subliniat și Laszlo Balint la finalul disputei cu ilfovenii, însă – totodată – tehnicianul arădenilor a oferit și explicații pentru scurta relaxare din jocul elevilor săi.

„O victorie logică, normală, ținând cont de diferența de valoare dintre cele două echipe. Cu tot respectul pentru echipa adversă, UTA e net superioară din toate punctele de vedere. Mă bucur că băieții au început meciul foarte deciși să tranșăm meciul încă din start în favoarea noastră, am și marcat în minutul 2 și am avut 3-0 până la pauza de hidratare. Pe de altă parte, sunt și puțin nemulțumit de diferența de ritm dintre cele două reprize. La pauză, le-am spus băieților că vreau să jucăm la fel, să punem presiune, să avem mobilitate, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru. Pe undeva, e explicabil pentru că intervine confortul psihic când ai 3-0 la pauză și a fost și foarte cald. Pe sintetic, căldura e greu de suportat ținând un ritm bun de joc. Dar, importante sunt punctele, mă bucur că în prima parte am făcut ce ne-am propus. Adică, să urcăm mult cu fundașii laterali și să avem mobilitate cu jucătorii de atac. Am avut multe ocazii și aici am nemulțumiri, căci trebuia să fim mai concentrați la finalizare, scorul rebuia să fie mai categoric. Una peste alta, e un meci câștigat, felicitări băieților, deja ne gândim la meciul următor. Ne așteaptă o deplasare dificilă contra lui U. Cluj și vrem să venim cu fruntea sus de acolo”, a punctat „principalul” utist la finalul disputei cu Snagovul, citat de Sport Arad.

Despre posibila retrage a Snagovului: „Ar fi păcat să se descompleteze acest calendar, ni s-ar retrage punctele și munca băieților ar fi în zadar”

Întrebat dacă subconștientul elevilor săi nu a fost influențat de posibila retragere a celor de la Snagov din competiție și de aici și scorul nu prea disproporționat, Balint a adăugat: „Nu a contat acest lucru, noi ne-am concentrat mult pe ce aveam noi de făcut, nu pe ceea ce s-ar putea întâmpla cu adversarul. Într-adevăr, există aceste zvonuri, personal, nu aș vrea să se retragă din competiție. Ar fi păcat să se descompleteze acest calendar, ni s-ar retrage punctele și munca băieților ar fi în zadar. Dar, până la urmă, eu trebuie să scot în evidență aspectele pozitive. Am făcut progrese pe atac pozițional, mă bucur că avem consitență și în flancuri, că am avut multe ocazii, că am început bine jocul. Era important să marcăm repede, dar – poate – ar fi trebuit să avem mai multă concentrare la finalizare, să marcăm mai multe goluri pentru a prinde și mai multă încredere jucători ca Buhăcianu sau Alex Ioniță. Dar, ușor-ușor, toate se vor regla”.

Tomozei și Bustea au ieșit din motive medicale

Doi dintre titularii utiși au părăsit terenul pe motive medicale. „Tomozei nu s-a simțit bine din minutul 15-20, a avut stări de vomă. A tras de el până la pauză, la vestiare și-a mai revenit puțin, dar am preferat să îl scot. Am riscat puțin cu Ursu fundaș dreapta, dar s-a descurcat bine, nici adversarii nu ne-au pus probleme. Din păcate, și Bustea a ieșit cu o mică problemă la inghinali, să vedem ce este exact în cazul lui va fi, noi sperăm că nimic grav”, a mai menționat „principalul” arădenilor.

Balint a mai avut un mic motiv de nemulțumire, legat de cartonașul galben încasat de Marius Tomozei la scorul de 3-0. „Chiar i-am spus că nu trebuia să faulteze acolo și să fie avetizat. Sper să învețe pentru că trebuie să evităm > în meciuri din acestea”, a mai spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Cu 12 puncte acumulate după cinci etape și cu golaveraj 14-2, UTA a urcat pe locul 2, depășind-o pe SCM Gloria Buzău, învinsă astăzi, pe teren propriu, cu 2-0, de CS Mioveni. CS Mioveni e lider, cu 13 puncte, și doar Turris i-ar mai putea depăși în acest weekend pe arădeni, în cazul în care câștigă sau face un egal duminică, de la ora 18:00, acasă, cu Farul. Pentru UTA urmează meciul cu „U” Cluj, pierzătoare azi la Metaloglobus cu 2-0, programat vineri, de la ora 19:30, în deplasare.

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă