Datorii uriașe pentru Jiul: două miliarde de lei vechi numai către jucători!

Marius ANGHEL 28 Feb. 2013, 13:40 Stiri
Datorii uriașe pentru Jiul:** două miliarde de lei vechi numai către jucători!

Este clar pentru toată lumea. Jiul va abandona campionatul Ligii a III-a din cauza datoriilor și va continua doar în eșalonul patru județean, cu echipa secundă. Datoriile făcute de Jiul în timpul turului de campionat al Ligii a III-a sunt fabuloase. Nu mai puțin de 170 de milioane de lei vechi sunt restanțele către arbitri, 210 milioane lei vechi către Federație pentru cartonașe, vize, etc și aproape două miliarde de lei vechi către jucători.

Rețeta miraculoasă pentru salvarea echipei Jiul a rămas nedescoperită și după întâlnirea dintre Alin Simota , finanțatorul Jiului, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului și omul de afaceri Emil Bercea, derulată la Primăria Petroșani, sub presiunea fanilor.

Actualul patron al clubului, Alin Simota, a declarat că este dispus să plătească cheltuielile ce țin doar de  baza sportivă „Jiul”, dacă Emil Bercea e de acord să achite datoriile de aproximativ două milioane de lei pe care echipa le are la Federație. „Sunt dispus ca în cazul în care Emil Bercea va achita restanțele la Federație, eu să plătesc cheltuielile bazei, care nu sunt deloc puține, fiind în jurul sumei de 50.000 de lei, acum, iarna. Dacă varianta mea îi displace domnului Bercea, eu vreau să continui cu echipa în Liga a IV-a și să mă implic mai mult în proiectul Academiei de Fotbal, bazat pe creșterea de jucători tineri”, a declarat Simota.

Dacă ar fi ales să se alinieze la startul returului, jiuliștii ar fi plecat la drum cu doar un singur punct și asta pentru că, din cauza datoriilor acumulate către jucători, Federația ar fi dispus depunctarea grupării cu 10 puncte, urmând mai apoi neprogramarea. Dar vestea bună este Jiul Petroșani începe Campionatul Județean cu trei puncte în plus, după ce în prima etapă, programată, sâmbătă, urma să evolueze pe terenul celor de la Retezatul Râu de Mori, echipă ce a luat decizia de a se retrage din cauza unor probleme financiare.

Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara a anunțat că și Zarandul Crișcior nu se va mai alinia la startul întrecerii județene, din același motiv. în consecință, cei de la Zarandul vor pierde toate meciurile cu 0-3, la „masa verde”. Zarandul ocupă penultimul loc în clasament, cu doar patru puncte acumulate în tur.

Tot ca o noutate, Șoimul Băița își va desfășura partidele de pe teren propriu pe stadionul „Mureșul” din Deva, după ce arena comunală a intrat, de curând, într-un proces de reabilitare.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 28 Feb. 2013, 13:40 Stiri
Pe aceeași temă