Daniel Chiriță: „Dacă pot să promovez, o voi face”

Mihai Andries 26 Feb. 2014, 17:14 Stiri
Daniel Chiriță:**

Din această iarnă, tehnicianul echipei CSM Câmpina este Daniel Chiriță, cel care îl înlocuiește pe Valentin Sinescu, plecat la SCM Argeșul Pitești. Cu puține zile înainte de startul minireturului, antrenorul formației câmpinene – care, în cariera sa de jucător a „bifat” prezențe în Liga A Prahova în tricoul acestei echipe, ne-a acordat un interviu, pe care vi-l prezentăm în rândurile care urmează.

– Cum a venit oferta de a antrena echipa CSM Câmpina?
– După plecarea antrenorului Valentin Sinescu, finanțatorii clubului, Adrian Nistoroiu și Virgil Guran, s-au gândit la mine. Eu am fost mereu în anturajul formației, știam lotul de jucători și potențialul acestora. Nu am stat prea mult pe gânduri și am acceptat oferta.

– Care este filosofia ta de antrenor?
– Îmi place mereu să atac, să joc ofensiv, indiferent dacă întâlnesc o echipă de eșalon superior sau una dintr-un campionat inferior.

– În pauza de iarnă, la CSM Câmpina au fost aduși foarte mulți jucători. Aveai nevoie de ei?
– Da, cu siguranță. Lotul care a încheiat sezonul de toamnă era unul subțire și nu exista concurență pe posturi. Acum acest aspect s-a schimbat și alta va fi filosofia echipei noastre. Pot să vă spun că lotul de jucători a fost „bătut în cuie”, până la vară nu vor mai apărea modificări.

– Faptul că vii după Sinescu, tehnician care a obținut destul de multe puncte cu un lot subțire, te obliga în vreun fel?
– În primul rând mă obliga la un joc bun. Degeaba ne apărăm 90 de minute și câștigăm cu 1-0, acest aspect nu mă mulțumește deloc. Vreau ca publicul câmpinean să vină la meci și la finalul acestuia să se bucure că am jucat bine. La nivelul Ligii a III-a nu sunt importante punctele, ci modul cum se exprimă echipa pe teren.

– Cum a fost pregătirea de iarnă, și aici mă refer la cele nouă jocuri amicale dintre care opt victorii?
– Așa este, am disputat destule meciuri de verificare și sunt mulțumit de modul cum s-au comportat băieții în aceste întâlniri. Mai avem sâmbătă un meci școală cu echipa de Liga B AS Tufeni Băicoi, chiar pe terenul acesteia, și după aceea vom pregăti primul meci oficial pentru noi din acest an, disputa cu Chindia Târgoviște.

– Care este obiectivul tău pentru miniretur și play-off?
– Să fac cât mai multe puncte. Echipa are asigurat, în proporție destul de mare, locul în play-off. Dacă pot să promovez, o voi face. Cine nu ar vrea să evolueze mai sus?

– Echipa secundă a clubului are ca obiectiv promovarea în Liga A?
– Totul depinde de conducerea echipei CSM Câmpina, dacă dorește ca „satelitul” să urce un eșalon. Din punctul meu de vedere, mi-aș dori să se întâmple acest lucru, iar la fiecare etapă voi trimite jucători la echipa a doua, dintre cei care nu vor prinde foaia de joc la prima grupare a clubului.

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 26 Feb. 2014, 17:14 Stiri
Pe aceeași temă