Dan Roman a debutat cu gol la AFC Hermannstadt, la echipa secundă, în Liga 3 | VIDEO

Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 14:04 Stiri

Una dintre ultimele două achiziții ale AFC Hermannstadt a debutat cu dreptul la echipa sibiană, cu gol. Nu însă sub comanda lui Alexandru Pelici, la prima formație a clubului, ci sub cea a lui Bogdan Piko, în Liga 3, acolo unde „satelitul” a jucat vineri în etapa a 2-a, cu Millenium Giarmata.

Liber de contract după ce s-a despărțit săptămâna trecut de UTA Arad, atacantul Dan Roman (32 de ani) a semnat marți cu AFC Hermannstadt, joi a fost prezentat oficial alături de cealaltă achiziție, Andrei Herghelegiu, iar vineri a fost trimis la echipa secundă a clubului pentru a-l ajuta pe antrenorul Bogdan Piko și pentru a avea meciuri în picioare. Fostul jucător de Liga 1 a fost integralist în fața timișenilor de la Millenium Giarmata și a înscris ultimul gol al echipei sale în victoria cu 3-1. Golul lui Roman nu a venit după o acțiune personală, ci mai degrabă după o poziționare norocoasă la reluarea unui coechipier în transversală. Mingea a revenit din bară către Roman, iar acesta a împins-o cu capul în poarta goală, din 2 metri.

După ce în prima etapă pierduse cu 0-3 în deplasarea de la Petroșani cu ACS Șirineasa, acum, în runda a doua, AFC Hermannstadt 2 a trecut cu 3-1, pe stadionul Obor din Sibiu, de Millenium Giarmata. Cătălin Tarcea (8 – pen.) a deschis scorul pentru sibieni, Andrei Pop (25) a majorat diferența, Joseph Anagor (57) a readus Millenium în joc, însă Dan Roman (72) a punctat și a stabilit rezultatul final.

Cu cele trei puncte, AFC Hermannstadt 2 a urcat pe locul 7 în Seria a 4-a a Ligii 3, acolo unde lider este ACS Șirineasa, cu 6 puncte. În etapa a 3-a, sibienii pregătiți de Piko vor evolua la finalul săptămânii viitoare în deplasare, în județul Arad, cu Șoimii Lipova. De partea cealaltă, Millenium Giarmata rămâne cu un singur punct și e pe locul 13, retrogradabil. Următorul adversar al timișenilor este Național Sebiș, pe care îl întâlnesc pe teren propriu.

În meciul cu Millenium, antrenorul Bogdan Piko a folosit următorii jucători: Baila (Iacob 25′) – Chifu, Staulea, Bratu, Cristiu, Preda (Cîrstean 45′), Catinean, Tarcea, Pop, Mucuță (Roșianu 78′), D. Roman.

Dan Roman ar putea juca și duminică pentru prima echipă a AFC Hermannstadt, în Liga 2. Sibienii joacă de la ora 12:00, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, iar dacă vor câștiga vor urca pe primul loc în clasament, urmând a depăși cu un punct pe Ripensia Timișoara, cea care astăzi a remizat pe teren propriu cu FC Argeș, scor 1-1.

Foto: facebook FC Hermannstadt (Valentin Macrea)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2017, 14:04 Stiri
Pe aceeași temă