„Dacă Simota semnează actele de cedare a clubului, eu, astăzi, vin și fac echipă”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 15:05 Stiri

După anunțul făcut de omul de afaceri Emil Bercea, că este gata să preia Jiul, mai mulți oameni de fotbal l-au contactat pe acesta pentru a veni în Vale. Deocamdată, însă, actualul finanțator, Alin Simota, nu a făcut nicio mișcare și nu a dat niciun răspuns privind cedarea echipei. La rândul ei, nici Primăria Petroșani nu a venit cu o altă soluție viabilă pentru salvarea echipei.

Vestea că Emil Bercea ar putea prelua Jiul Petroșani a provocat un val de reacții de simpatie și de sprijin din partea suporterilor care au organizat mitingul de salvarea a clubului fanion al Văii Jiului.  Aceștia au declarat că zilele acestea îi vor cere o întâlnire omului de afaceri.

Mai mult decât atât, Emil Bercea a declarat că a fost sunat de către Alin Simota, dar că finanțatorul Jiului nu a vorbit nimic concret. „Dacă Simota semnează actele de cedare a clubului eu, astăzi, fac echipă și mergem în campionat. Chiar și într-o săptămână pun clubul în picioare. M-au sunat foarte mulți oameni de fotbal să mă felicite și să îmi spună că ei vor veni să mă sprijine. Gigi Borugă mi-a confirmat că est oricând dispus să revină la Petroșani”, a declarat Emil Bercea.

În urmă cu două zile Emil Bercea a aruncat „bomba” . „Sunt interesat să preiau echipa Jiul. Vreau să iau echipa Jiul de la domnul Simota. I-am comunicat și dumnealui acest lucru, dar nu am primit niciun răspuns. Voi face totul să readuc Jiul în Liga I. Nu vreau ca fotbalul din oraș să moară. Îmi permit din punct de vedere financiar să iau echipa. Vreau să mi se cedeze acțiunile în condiții de seriozitate. Vreau să colaborez cu oameni de încredere. Aștept răspunsul oficial. Nu vreau să las să moară Jiul. Iubesc fotbalul. Sunt un om care face sport. Aș vrea ca Primăria să îmi cedeze baza. Dar repet vreau maximă seriozitate”, a declarat acesta.

Joi, de la ora 12:00, suporterii Jiului și primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi vor avea o dezbatere publică pe această temă.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 15:05 Stiri
Pe aceeași temă