CSM Sighetu Marmației atacă promovarea cu un nou antrenor. Sinescu i-a luat locul lui Dobai: „Am venit mai ales purtat de entuziasmul oamenilor de aici”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2015, 20:26 Stiri
CSM Sighetu Marmației atacă promovarea cu un nou antrenor.** Sinescu i-a luat locul lui Dobai:

Rămas fără antrenor principal după ce Dan Dobai a demisionat, CSM Sighetu Marmației atacă promovarea în Liga 2 cu nou tehnicianul, unul ce în ultimii ani a pregătit echipe de Liga 1 ca Astra sau Petrolul. Valentin Sinescu (52 ani) este noul antrenor al grupării din Liga 3 ce se află pe locul 4 în Seria a 5-a și are ca obiectiv accederea în eșalonul secund.

„Greu să sintetizez la momentul acesta. Am venit mai ales purtat de entuziasmul oamenilor de aici și de perspectiva pe care mi-au vehiculat-o. Sincer să fiu, nu e pentru mine un context comod, fiindcă e foarte departe de casă, iar eu sunt obișnuit puțin cu alt nivel în ultima perioadă, numai că sper să reușim împreună să obținem ceea ce oamenii de aici își doresc, promovarea, ceea ce ar fi o bună realizare și cred că după ce am cunoscut mulți oameni din acest oraș, inclusiv primarul, că urbea aceasta o merită”, a declarat, citat de maramedia.ro, noul antrenor al echipei sighetene, Valentin Sinescu.

Înainte de a ajunge la Petrolul, Sinescu a avut o scurtă experiență și pe banca echipei de Liga 3 SCM Argeșul Pitești, acolo unde țintea tot promovarea, însă s-a despărțit repede de aceasta din cauza rezultatelor neconvingătoare. Totuși, la clubul piteștean, în acea perioadă erau mari probleme financiare.

„Cu o campanie de achiziții bine fundamentată în iarnă să atacăm promovarea”

Prahoveanul e mulțumit de lotul de jucători pe care îl va avea la echipa din Sighet. „E o echipă configurată din punctul meu de vedere în special pentru perspectivă, fiindcă tinerețea jucătorilor poate constitui un atu, dar pentru un obiectiv imediat de etapă nu știu dacă e cea mai solidă platformă. Cred că pentru ceea ce a însemnat echipa în actuala formulă, parcursul de până acum este unul meritoriu”, a mai spus Sinescu, care pentru început și-a propus să stea cât mai aproape de Avântul Reghin, liderul clasamentului: „Ne-am propus să rămânem în plasa liderului, asta însemnând ca ecartul existent să nu se mărească și cu o campanie de achiziții bine fundamentată în iarnă să atacăm promovarea”.

„3000 de spectatori la un joc mi se pare incredibil pentru o echipă de eșalon terț”

Un alt motiv pentru Valentin Sinescu a acceptat să vină la CSM este datorat și publicului pe care echipa din Liga 3 în are alături. „Eu am auzit că e foarte aproape de echipă, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Dacă știu și nu a fost o exagerare, au fost și 3000 de spectatori la un joc, ceea ce mi se pare incredibil pentru o echipă de eșalon terț. Mă bucură, chiar îmi puneam problema că, în momentul în care se va finaliza stadionul, vor fi montate scaunele, aș prefera să fie în galben. Galben-albastru au fost și vor fi culorile care pe mine mă definesc, fiindcă am făcut junioratul la Petrolul și pentru că am crescut cu aceea echipă în suflet. Și atunci, odată cu refacerea tribunei secunde, baza aceasta va deveni o bază extraordinar de cochetă chiar și pentru eșalonul doi”, a mai spus Sinescu, citat de maramedia.ro.

Valentin Sinescu va debuta pe banca echipei CSM Sighetu Marmației sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 14:00. În meciul din etapa a 11-a a Ligii 3, CSM va primi vizita celor de la Industria Galda, a doua clasată în Seria a 5-a.

Marius ANGHEL 04 Nov. 2015, 20:26 Stiri
Pe aceeași temă