CS Mioveni și SCM Pitești au împărțit împreună cadouri de sărbători. Pelici: „Mă bucur foarte mult că am reușit să-i facem pe copii să zâmbească”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 13:55 Stiri

Fotbaliști, antrenori și conducători ai cluburilor argeșene CS Mioveni și SCM Pitești au făcut, ieri, o bucurie mai multor copii de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu – structură Școală Nr. 2 Pitești.

La inițiativa unei colege, opt elevi ai clasei a V-a D, unde dirigintă este Andrei Georgiana, au fost vizitați de președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, de antrenorii Miove­­niului, Mihai Olteanu (secund) și Alexandru Pelici (principal), de directorul de marketing al galben-verzilor, Claudiu Cojocaru, dar și de fotbaliștii de la SCM Pitești, Mihai Cotigă și Ionuț Năstăsie. Copiii au primit din partea oaspeților dulciuri din belșug, pentru a se bucura și ei de sărbătorile de iarnă. Cei șase oameni de fotbal au petrecut mai bine de o jumătate de oră cu elevii, rămânând impresionați de căldura cu care au fost primiți de copii.

Antrenorul principal al Mioveniului, Alexandru Pelici, aflase câte ceva din dramele celor cărora le oferise daruri, iar la final a spus: „Sunt minunați toți copiii, ei ne aduc bucurie maximă în suflet, pentru ei trăim, pentru a le oferi un viitor mai bun. Este trist și mă doare sufletul când văd că printre noi există micuți la care Moș Nicolae și Moș Crăciun nu vin niciodată. Mă bucur foarte mult că am reușit să-i facem pe a­cești copii să zâmbească. Un copil se bucură și dacă-i dai o ciocolată, pentru el contează foarte mult. Imaginați-vă ce înseamnă pentru unul dintre acești micuți să vină la școală într-o astfel de zi și să-i audă pe cei din jurul său povestind cât de darnic și încărcat a sosit la ei Moș Nicolae… Oare ce este în suflețelul acesta nevinovat când îi aude pe ceilalți copii spunând că au primit dulciuri, haine și jucării!? Felicitări celor care au avut această inițiativă, este demnă de toată lauda!”.

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, le-a vorbit micuților preț de câteva minute, îndemnându-i să fie serioși și să muncească pentru a reuși în viață: „Am venit cu drag la acești copii și o vom face ori de câte ori vom fi solicitați. Ne bucurăm să oferim un zâmbet celor necăjiți. Am aflat despre situația acestor copii, sunt nevinovați, din păcate familiile din care provin nu le pot oferi viața pe care aceștia o merită. Aceasta este situația, din nefericire. Să sperăm că acești micuți vor învăța carte și își vor clădi un viitor frumos. Și eu am un copil de vârsta lor”.

Jucătorii SCM-ului au făcut și ei pe Moș Nicolae în numele coechipierilor și al echipei. Căpitanul echipei, George Cotigă, era vizibil emoționat după întâlnirea cu cei mici: „Mă bucur că am putut oferi o mică bucurie acestor copii minunați. Am înțeles că la ei nu vine niciodată Moș Nicolae, așa că ne-am gândit noi să jucăm acest rol cu ajutorul domnului profesor Nicolae Dică. Vom mai continua astfel de acțiuni nu numai în perioada sărbătorilor, ci și în timpul anului, pentru a ajuta copiii defavorizați”.

Pentru antrenorii și oficialii de la CS Mioveni nu este prima oară când fac acest gest, galben-verzii venind aici an de an, iarna înainte de sărbători și făcându-le copiilor bucurii.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: FB SCM Pitești

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 13:55 Stiri
Pe aceeași temă