CS Mioveni a câștigat loteria penalty-urilor în fața Petrolului! „Lupii” s-au ridicat la nivelul adversarului și au fost aproape de optimi

Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 13:57 Stiri

Petrolul a ieșit cu capul sus din Cupa României, din 16-imi, confruntarea de marți seară cu CS Mioveni fiind decisă abia după loviturile de departajare. Argeșenii au fost mai norocoși și merg, astfel, mai departe, în optimi, însă „lupii galbeni” au arătat în multe momente ale jocului că au fost superiori echipei din Liga 2.

Petrolul a susținut un examen important ieri, menit să verifice potențialul la care se află echipa lui Octavian Grigore la acest moment, în condițiile unei confruntări oficiale cu un adversar situat pe un palier mai sus pe scara valorică a fotbalului românesc. Iar meciul cu CS Mioveni a arătat o echipă ploieșteană ce nu i-a fost cu absolut nimic inferioară adversarei, ba, din contră, se poate spune că doar ghinionul a oprit-o din drumul către faza următoare a Cupei României.

Foarfeca lui Claudiu Tudor nu a tăiat avantajul de un gol al argeșenilor

„Lupii” au început fără trac, așa încât debutul întâlnirii de pe „Ilie Oană” n-a lăsat să se vadă vreo diferență între cele două combatante. Oaspeții au avut primele oportunități, prin Ayza (24) și Ed. Stoica (26), dar cea dintâi adevărată mare ocazie le-a aparținut petroliștilor, atunci când Ciocâlteu (28) a scăpat singur, a trimis pe lângă Croitorul, dar Ichim a respins, salvator, de pe linia porții!

Primii care au lovit au fost, însă, argeșenii, Năstăsie (36) reluând imparabil, cu capul, de la 7-8 metri, după o centrare venită de pe dreapta de la Pirtea. Iar Mioveniul a intrat în avantaj la pauză, deși, pe finalul primei părți, petroliștii s-au aruncat spre buturile adverse, dar Ciocâlteu (38) a ratat un vole, iar portarul Croitoru a intervenit in-extremis la „foarfeca” superbă a lui Claudiu Tudor (43).

Golul din prelungiri a trimis meciul în prelungiri

După pauză, același joc curajos propus de trupa lui Octavian Grigore, decisă să lupte până la capăt, chiar dacă, din teren, veștile nu tocmai bune au continuat să curgă. Ploieștenii au rămas fără ambii fundași centrali, Prunescu și Frîncu părăsind terenul din cauza unor accidentări, așa încât Grigore s-a văzut nevoit să improvizeze cu Chindriș și Olaru în centrul defensivei, forțând, în același timp, și atacul, prin introducerile lui Stănescu și Vintilă.

Petrolul a fost echipa care a avut inițiativa, dar Arnăutu (53) n-a găsit ținta cu o lovitură de cap, iar reușita lui Catană (68) a fost anulat la semnalizarea asistentului Vatamanu. Răsplata a venit, însă, în cel de-al doilea minut al prelungirilor, atunci când Adrian Vintilă a izbutit, cum-necum, să introducă mingea în plasă și să împingă partida în prelungiri.

Ratări mari în reprizele de prelungiri

Mioveniul a intrat mai bine în extra-time, iar Neagoe (91) și Năstăsie (96) au avut două ocazii mari, de fiecare dată Bolboașă fiind providențial. Apoi, însă, Petrolul a mutat jocul în jumătatea adversă și putea închide conturile la ratarea uriașă a lui Lambru (111 – reluare, din 3-4 metri, peste bară) sau la torpila aceluiași junior, din minutul 117, ce a zguduit bara transversală!

Argeșenii, mai preciși la penalty-uri

S-a ajuns, astfel, la loviturile de departajare, acolo unde experiența Mioveniului și-a spus cuvântul. Claudiu Tudor a deschis cu succes seria, apoi Năstăsie l-a imitat, după care au urmat două ratări consecutive, ale lui Ciocâlteu (șut în transversală) și Gugu („scăriță” peste poartă). Nini Popescu și Negoiță au transformat și ei, însă, în debutul seriei patru, Velisar a fost ghicit de Croitoru, și, astfel, Stoica a avut șansa să-și aducă echipa în avantaj. Iar ultima serie n-a mai schimbat nimic, pentru că Roland Stănescu a înscris, dar a făcut-o, imediat, și Neacșu, Mioveniul mergând astfel, în optimile de finală.

Drumul Petrolului se oprește în 16-imi în aceată ediție a Cupei României, dar rămâne lupta cu adevărat importantă din campionat. Iar trupa lui Grigore n-are prea mult timp să respire, pentru că vineri, de la ora 18:45, tot pe „Ilie Oană”, va susține penultimul joc pe teren propriu din 2017, în compania formației Atletic Bradu. Și Mioveniul are un meci greu, duminică, de la ora 15:00, la Târgoviște, cu Chindia.

PETROLUL PLOIEȘTI – CS MIOVENI   4-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 3-4 la penalty-uri)
Adrian Vintilă 90+2′ / Cosmin Năstăsie 35′

Au marcat la loviturile de departajare: Claudiu Tudor, Nini Popescu, Roland Stănescu / Cosmin Năstăsie, Ciprian Negoiță, Eduard Stoica, Eduard Neacșu
Au ratat la loviturile de departajare: Alexandru Ciocâlteu, Mihai Velisar / Costinel Gugu

Bolboașă – Catană, Prunescu (Rol. Stănescu 51′), Frîncu (Ad. Vintilă 71′), Velisar – Alb. Olaru, M. Chindriș – Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt.), Saim Tudor (Lambru 100′) – Arnăutu (N. Popescu 64′)
Rezerve neutilizate: I. Marinică – Țicu, Tib. Nițescu
Antrenor: Octavian Grigore

F. Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Cip. Negoiță – Pirtea (Ed. Neacșu 101′), Ed. Florescu (Trașcu 62′), Andor (Andr. Neagoe 70′), Ayza (cpt.)(Rădescu 81′) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: Sima – Mîrzeanu, Mih. Vintilă
Antrenor: Gheorghe Mihali
Eliminat: Adrian Neagoe 106′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești – Prahova); Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Alexandru Midvichi (ambii din București).

Text: Petrolul Ploiești
Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 13:57 Stiri
Pe aceeași temă