Croitoru, eroul de la Petroșani al Mioveniului! Mihali: „De joc sunt total nemulțumit, dar, ca rezultat, este o satisfacție că am reușit să trecem mai departe”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 14:57 Stiri

Și CS Mioveni s-a calificat în 16-imile Cupei României, după ce, ieri după-amia­ză, a învins echipa de Liga a 3-a ACS Șirineasa. La fel ca cealaltă echipă argeșeană din competiție, FC Argeș, și galben-verzii au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de turul 4, după ce, la finalul celor 90 de minute și apoi al prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1.

Rezultatul a fost stabilit încă din prima repriză, gazdele deschizând scorul în minutul 33, după o acțiune personală a lui Octavian Vasile, în care și-a driblat toți adversarii ieșiți în întâmpinare, în timp ce Mioveniul a egalat prin Cristian Andor, în minutul 44, cu un șut din interiorul careului, după o acțiune pe dreapta.

Partida a fost una echilibrată, asta și din cauza faptului că la CS Mioveni s-au aflat la un moment dat pe teren, opt jucători noi față de meciul de campionat cu Ripensia Timișoara, fotbaliști care nu au fost titulari la Timișoara.

Pentru CS Mioveni au ratat câteva ocazii de gol Andor (de două ori), Negoiță, Rădescu (de două ori), Neagoe (de două ori), Trașcu, în timp ce gazdele au avut și ele șansele lor, trimițând și de două ori mingea în bară, în minutele 68 și 71.

În prelungiri nu a consemnat decât două ocazii, câte una de fiecare parte, pentru argeșeni ratând Andor. La loviturile de departajare, eroul a fost portarul Flavius Croitoru, care a apărat două penalty-uri, în timp ce pentru galben-verzi au înscris în ordine Negoiță, Cioc, Vintilă, Edi Stoica, scorul la 11 metri fiind 4-2 pentru CS Mioveni.

Gică Mihali, bucuros de calificare!

Gică Mihali, antrenorul echipei argeșene, a comentat, la finalul partidei de la Petroșani, calificarea Mioveniului în șaisprezecimile Cupei.

„De joc sunt total nemulțumit! Ca rezultat, însă, este o satisfacție că am reușit să trecem mai departe. Și conducerea, și noi, și jucătorii ne-am dorit să ne calificăm în turul următor și să aducem la Mioveni o echipă de Liga 1. Sper acum ca să nu ne afecteze prea mult această calificare, pentru că s-a acumulat oboseala celor 120 de minute jucate, drumul greu și accidentările suferite de jucători în timpul partidei. Sper să ne strângem toți, să arătăm ca un grup unit, ca o familie, să fim pregătiți pentru meciul cu ASA Târgu Mureș de luni. Spuneam că sunt nemulțumit de joc pentru că am simțit o frică de a juca și nu știu de ce, pentru că la Timișoara adversarul a fost mult mai bun din toate punctele de vedere.

Poate că ne-am speriat că la început gazdele au jucat la intimidare, că a ieșit Tirică accidentat după faulturi repetate, că ei au practicat acest joc de intimidare, poate și lăsați de arbitru…. Eu consider că trebuie să avem tupeu în joc… În plus se știe că echipa care nu este favorită în aceste meciuri de Cupă, și mai și joacă acasă, dă pe teren 200% nu 100%. Oricum, este bine că ne-am calificat! Acum, în turul următor, dacă ne gândim la Steaua, Dinamo, Craiova, CFR Cluj este bine pentru imaginea clubului, dar pe noi ne interesează mai mult campionatul. Și să nu uităm că și anul trecut echipa a eliminat Steaua și apoi în retur s-a rupt jocul… La penaltiuri, Dumnezeu ne-a ajutat! Eu mă gândesc că am pierdut acel meci la Mondial cu Suedia, când se juca în sistem eliminatoriu și puteam ajunge sus, apoi am pierdut la penaltiuri finala Cupei Franței și puteam ajunge singurul jucător român cu acest trofeu în palmares…. M-am gândit că e imposibil să nu mă ajute și pe mine Dumnezeu să ne calificăm! Sigur și cu insipirația portarului, trebuie felicitați și cei patru care au înscris…”, a declarat Gheorghe Mihali.

ACS ȘIRINEASA – CS MIOVENI    3-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 2-4 la penalty-uri)
Octavian Vasile 33′ / Cristian Andor 44′

Au transformat lovituri de departajare: Vezan, L. Iordache / Negoiță, Cioc, Vintilă, Ed. Stoica. A ratat: Zaina, Ov. Popescu / .

Gârlea – D. Lazăr, Mărgărit (Zaina 50′), M. Ioniță, Lăzărescu – Ov. Popescu, L. Manole (Cocină 50′), Oct. Vasile (Gruiu 51′), L. Iordache (cpt.) – Oița, M. Anghelina
Rezerve neutilizate: Sg. Mihalache – Vezan, Miroiu, Bărbuți
Antrenor: Gabriel Mangalagiu

F. Croitoru – Tirică (Cioc 46′), Gugu (cpt.), Al. Ichim, Ed. Stoica – Cip. Negoiță, Andor – Rădescu, Andr. Neagoe (C. Năstăsie 66′, M. Vintilă 91′), Pirtea – Seb. Ivan (Trașcu 61′)
Rezerve neutilizate: Sima – Burnea, Iamandi
Antrenor: Gheorghe Mihali

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Arbitru: Claudiu Ștef; Asistenți: Balint Albu și Cosmin Bojan (toți din Târgu Mureș).

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 14:57 Stiri
Pe aceeași temă