Crivac cere ajutorul piteștenilor: „Suntem echipa orașului și trebuie să fim susținuți”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 15:26 Stiri
Crivac cere ajutorul piteștenilor:**

Noua echipă de fotbal a Piteștiului va în­cer­ca să revină din nou în lupta pentru primul loc al seriei a VI-a a Ligii a III-a, du­pă eșecul din eta­pa trecută, din depla­sarea de la FCM Câmpina. SCM Pitești va încerca să facă uitată cât mai repede în­frângerea cu prahovenii, iar cea mai bună oportunitate este meciul de mâine, de la ora 17, de pe terenul central al Stadionului Ni­colae Dobrin, cu Avântul Reghin.

Tehnicianul piteștenilor, Iu­li­an Crivac, nu concepe ca e­chipa lui să mai piardă puncte pe propriul teren sau în de­pla­sare și le cere elevilor săi să tra­teze serios orice adversar: „Se putea și mai bine în acest start de campionat. Acciden­tă­rile, ghinionul și maniera de ar­bitraj au contribuit la eșecul de la Câmpina. Am început des­ul de slab cele trei jocuri din a­cest tur de campionat. Pri­mim gol foarte ușor, iar apoi re­ve­nim în joc. Fotbaliștii tre­buie să înțeleagă faptul că un meci în­cepe în minutul 1 și se termină în minutul 90. Re­ghinul este o echipă total schim­bată față de cea de anul trecut. Au luat mai mulți ju­că­tori de la Divizia B și trebuie să avem mare grijă. Trebuie să fim concentrați pe toată durata meciului și să nu le dăm nicio șansă. Orice e­chipă care va juca cu noi își va vinde cât mai scump pielea. Nu sunt favorite certe la promo­va­re în această serie, dar noi pu­tem deveni favoriți cerți la pro­movare, dacă vom confirma pe teren. Trebuie să ne schim­băm atitudinea la jocurile ofi­ciale. În amicalul cu CS Mio­veni și în jocul de Cupa Ro­mâniei cu Universitatea Craio­va, ne-am concentrat și am fă­cut jocuri bune. Trebuie să fim foarte atenți pe faza de apă­rare și să nu mai primim gol. După părerea mea, am fost infatuați în meciurile oficiale. Nu trebuie să mai avem o ase­menea atitudine de acum în­colo, indiferent că jucăm a­casă sau în deplasare. Dacă vom mai repeta aceleași gre­șeli, vom rămâne doar o simplă e­chipă în Liga a III-a”, a decla­rat Iulian Crivac.

„Sistemul cu play-off și play-out este bun”

Tehnicianul grupării din Trivale consideră că sistemul competițional de la Liga a III-a pentru care a optat FRF este foarte bun. Crivac este de acord cu play-off și play-out, deoarece jucătorii vor avea mai multe meciuri.

Crivac speră ca, la finele sezonului re­gulat, echipa să realizeze obiectivul fixat de conducerea clubului: „Este pentru prima dată când se va juca cu play-off și play-out. Sper ca, la sfârșitul celor 22 de etape ale sezonului regulat, când se va trage linie, să fim pe primul loc. Unele victorii vor fi șterse și, de aceea, trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Este foarte bine că se va juca după acest sis­tem, fiindcă vor fi mai multe meciuri pen­tru jucători. Anul trecut, când eram cu FC Argeș în Liga a II-a, jucam un meci, iar trei etape stăteam. Îți ieși foarte repede din ritm, pentru că, în acele săptămâni în care nu jucai, este foarte greu să ții ju­că­torii con­centrați. Mai interveneau și acci­den­tările în jocurile amicale pe care le dis­pu­tam, iar când reveneam la meciurile ofi­ci­ale, nu aveam tot lotul valid”.

După ce se va declara falimentul clubului FC Argeș, Primăria va în­cer­ca să recupereze palmaresul”

Crivac își dorește ca la meciurile SCM-ului de pe propriul teren să vină cât mai mulți spectatori care să încurajeze echipa. Principalul grupării din Trivale spune că numai jucătorii pe care îi pregătește pot aduce publicul la stadion, dacă vor obține rezultate bune, iar echipa va reuși promovarea în liga secundă.

Tehnicianul argeșenilor spune că această echipă trebuie susținută, pentru că este singura pe care o mai are Piteștiul în acest moment: „Toată lumea ar trebui să fie alături de noi în acest proiect. Staff-ul administrativ este alături de noi și face eforturi mari pentru a ne crea cele mai bune condiții de pregătire. Din punct de vedere financiar, totul este OK în a­cest moment. Eu mi-am dorit să ju­căm cu cât mai mulți spectatori la meciurile de acasă. Sunt convins că, dacă vom promova în liga a doua, vor veni într-un număr mare la me­ciuri, iar dacă va fi să ajungem în Li­ga I, vom juca cu stadionul plin. Sunt convins că, dacă noi vom ajunge să jucăm cu Steaua, Dinamo și celelalte forțe ale fotbalului românesc, oame­nii vor veni la meciuri, pentru că ar­ge­șenii vor să vadă fotbal în primul rînd. Contează mai puțin numele pe care îl ai. Numai noi, prin jocul nostru și prin rezultate bune, îi vom putea a­duce lângă noi. Jucătorii trebuie să se dăruiască la fiecare partidă, întrucât spectatorii îi apreciază pe cei care muncesc și dau totul pe teren. Oa­menii trebuie să înțeleagă faptul că SCM Pitești este în acest moment sin­gura echipă a orașului și trebuie să lase orgoliile deoparte. Știu că pe moment sunt supărați, pentru că FC Argeș nu mai este. Așa a fost și cu Poli Timișoara, cînd a dispărut. O­fi­cia­litățile de acolo au găsit soluția cu Recașul, iar Timișoara are din nou echipă în Liga I. Acum, la fiecare meci de acasă, evoluează cu 15.000 – 20.000 de oameni în tribune. Și ei au luat-o tot de jos ca și noi și trebuie să acordăm încredere acestei echi­pe. După ce se va declara falimentul clubului FC Argeș, Primăria va în­cer­ca să recupereze palmaresul”.

Tameș, apt de joc

În confruntarea de mâine, de pe propriul teren, cu Avântul Reghin, antrenorul Iulian Crivac se va putea baza și pe serviciile lui Tameș, care în primele trei etape ale acestui tur de campionat n-a putut ju­ca din cauza unei acci­den­tări: „Tameș a făcut în această săptămână an­tre­namente normale. El era pregătit și săptămâna tre­cută, dar nu am vrut să riscăm cu el, întrucât, dacă se reaccidenta, îl pierdeam pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu l-am avut etapa trecută, însă de acum în­colo îl vom avea și ne vom putea baza pe el”.       

Mai așteaptă jucători

Principalul alb-violeților mai așteaptă întăriri la echipă, chiar dacă sezonul a început de trei săptămâni, iar perioada de transferuri s-a încheiat: „Orice jucător de valoare, dar care este liber de contract, este binevenit la echipa noastră. Trebuie să joace și pe postul pe care avem noi nevoie. Deocamdată, trebuie să ne bazăm pe jucătorii pe care îi avem. Eu le cer să dea 100% în fiecare meci și am încredere în ei. Este prematur să vorbim acum de schimbări în cadrul lotului, însă, dacă unii nu vor confirma așteptările, acestea vor avea loc cu siguranță”.

Bucuroaia, accidentat

Crivac nu îl va avea la dispoziție în meciul de mâi­­ne pe Ionuț Bucu­roa­ia. Mij­­locașul nu a fost în lot nici în etapa trecută, în de­plasarea de la Câm­pi­na, și este în con­tinuare ac­ci­den­tat. Teh­ni­cianul ar­­ge­șean îl va a­vea însă la dis­poziție pe fun­dașul Ma­rius Botea, care s-a re­fă­cut complet după pro­ble­mele medicale care l-au ți­nut departe de teren e­ta­pa trecută.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 15:26 Stiri
Pe aceeași temă