Colaborarea dintre Oțelul și Metalosport este în impas după doar o lună: „Nu pot oferi gratuitate”

Colaborarea dintre Oțelul și Metalosport este în impas după doar o lună:**

Echipa de liga a treia va juca tot pe stadionul Dunărea deși la desființarea Oțelul II s-a promis că jucătorii trimiși la Metalosport vor putea juca pe stadionul „Zoltan David”.

În urmă cu o lună, pe 12 februarie, se oficializa de către Oțelul desființarea echipei secunde, care activa în Liga III. Tot atunci, într-o conferință de presă, se anunța încheierea unui protocol de colaborare între FC Oțelul și singura echipă din oraș care rămânea să continue competiția în eșalonul al treilea, Metalosport, în urma căruia nouă jucători de la Oțelul II au trecut la această formație. Cinci dintre ei cu transfer definitiv, în coproprietate, FC Oțelul păstrând 50% din drepturile federative, iar ceilalți patru sub formă de împumut.

Totodată, cei de la Oțelul promiteau că vor pune stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora) la dispoziția echipei la care și-au trimis jucătorii cel puțin pentru meciurile din campionat.

„Aș avea o precizare de făcut, Metalosport își va desfășura competițiile și o parte din antrenamente pe stadionul Ancora. În virtutea acestei bune colaborări încercăm să sprijinim și cu bazele pe care Oțelul Galați le are”, declara atunci Vlad Răpișcă, administrator special al Fotbal Club Oțelul SA.

Totul părea rezonabil, Oțelul scăpa de cheltuielile competiționale și cu salariile jucătorilor, iar Metalosport le prelua într-o oarecare măsură și totodată își fortifica lotul.

Problema, plata în avans

Însă, după doar o lună, colaborarea celor două cluburi este în impas, după ce Oțelul a cerut chirie pentru a lăsa Metalosportul să joace pe „Ancora”, solicitând plata în avans pentru toate meciurile din retur.

Dorin Butunoiu, președintele Metalosport, a confirmat aceste informații și a spus că, în aceste condiții, echipa sa va continua să joace pe stadionul Dunărea. „Una din propunerile celor de la Oțelul a fost să împărțim în mod egal toate cheltuielile de administrare a stadionului, care mi s-a spus că sunt în total în jurul sumei de 5.000 de lei. Cealaltă a fost să plătim o chirie pe meci, inițial s-a cerut 1.000 de lei, mult raportat la posibilitățile noastre. Apoi, 600 de lei plus încă 150 pentru îngrășământ și tușarea terenului, cam cât ne putem noi permite. Problema e că vor banii în avans, pentru toate cele șase meciuri, se pot întâmpla multe în două luni”, a explicat Dorin Butunoiu.

De partea cealaltă, Vlad Răpișcă spune că situația clubului, aflat în insolvență, nu-i permite să ofere gratuități. „Mă împiedică planul de reorganizare, nu pot oferi gratuitate. Avem cheltuieli de întreținere a gazonului, este firesc să suporte și ei o parte din ele. Le-am acceptat suma pe care au spus că și-o pot permite, nu este o sumă mare. Și nouă ne cer toți să plătim în avans”, a declarat Vlad Răpișcă.

În aceste condiții, Metalosport își va juca meciurile de acasă pe Stadionul Dunărea, primul dintre ele fiind programat sâmbătă, de la ora 15,00, cu Gloria Popești Leordeni.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă