CNS Cetate Deva s-a calificat cu emoții în turul 4 al Cupei României. Echipa lui Cristi Bobar a trecut abia în prelungiri de Șoimii Lipova

Marius ANGHEL 14 Sep. 2016, 09:03 Stiri
CNS Cetate Deva s-a calificat cu emoții în turul 4 al Cupei României.** Echipa lui Cristi Bobar a trecut abia în prelungiri de Șoimii Lipova

Deținătoarea Cupei României faza județeană Arad, Șoimii Lipova, a jucat marți cu CNS Cetate Deva în turul 3 al fazei naționale, la Zăbrani, pe o vreme închisă, în prezența a 100 de spectatori, fără câțiva jucători obișnuiți cum ar fi: Tomuț, Piț sau Gîlcă. După ce au fost conduși încă din primele secvențe, arădenii au reușit să revină în joc în a doua repriză și au împins partida în prelungiri, acolo unde au cedat în ultimele minute. Hunedorenii s-au impus în final cu 3-1 și merg în turul următor.

Lipova a început slab și a primit gol încă din minutul 3. Șaucă a centrat de pe dreapta și Bloj a înscris cu capul de la colțul lung. ˝Alb albaștrii˝ au echilibrat partida, au avut posesie, dar oaspeții au rămas periculoși pe contraatac prin jucătorii lor de viteză, Șaucă, Bloj și Velici. Bujor a fost pe fază cum și prietenul său din poarta Devei, Roberto Bodea, a reținut șutul de la distanță al lui Sergiu Popa din minutul 26.

Deși ritmul partidei a fost bun, s-au greșit multe pase și de o parte și de alta, ocaziile făcându-și apariția doar pe final de repriză. În minutul 38, Tecsi a reluat puțin pe lângă vinclu la o centrare a lui Șaucă, pentru ca de partea celalată, Gherghel să tragă de puțin pe lângă, mingea fiind deviată de un adversar. Chiar înainte de intrarea la cabine, Vaștaj ia dat de lucru lui Bujor cu o lovitură de cap cu pământul ce mergea exact sub transversală. Astfel, după primele 45 de minute, devenii au avantaj de un gol.

Filimon a trimis meciul în prelungiri

Lipova a început perfect repriza a doua, în minutul 48 Orza a centrat perfect de pe dreapta și Filimon a reluat cu capul în vinclu. Devenii au reacționat imediat și au avut două bune situații, Tecsi a întârziat șutul din careu și a fost blocat, iar șutul de la 25 de metri al lui Robert Cristian a fost parat de Bujor. Deva a fost periculoasă pe contraatac, în minut 68 Velici a scăpat de marcaj, a șutat cu stângul în cross de la 15 metri adulmecând bara de la colțul lung. Lipova s-a văzut și ea în atac după 15 minute de absență, dar arădeanul Bodea a cules inspirat două baloane trimise de pe stânga din fața lui Vasinc și Piț care se aflau în poziție iminentă de gol.

Gazdele au întrerupt o perioadă de joc anostă cu o ocazie bună în minutul 83, Filimon a primit o minge de la Sergiu Popa, a pătruns în careu pe stânga, a șutat în diagonală, dar balonul s-a scurs la jumătate de metru de butul de la colțul lung al porții lui Bodea.

Cele 2 minute de prelungiri după cele 90 de minute s-au terminat fără evenimente importante, scorul a rămas egal 1-1, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Calificarea, decisă în ultimele cinci minute ale prelungirilor

În prima repriză de prelungiri meciul a continuat să fie echilibrat, fiecare din combatante irosind câte o ocazie. Mai întâi șutul lui Vaștag de la 25 de metri l-a prins pe Bujor în poartă după ce acesta degajase un balon de la 10 metri lateral stânga, iar apoi Vasinc nu a concretizat o pătrundere impetuoasă pe partea dreaptă și asta pentru că pasa sa din apropierea porții a fost greșită.

La felul cum au jucat cele două echipe, consumându-și ultima picătură de energie, a fost clar că niciuna nu și-a dorit să ajungă la penalty-uri, lucru care nu a fost valabil pentru cei doi portari. Bujor a reținut un șut puternic al lui Vaștag, iar de cealaltă parte, Bodea a reținut de la colțul scurt un șut din alergare al lui Vasinc de la 12 metri lateral dreapta.

În minutul 115, Deva a reușit totuși să dea lovitura și să revină în avantaj. La o fază simplă, Vaștag a centrat din lovitură liberă lateral dreapta și Pistol s-a desprins din marcaj și a trimis, cu capul, la colțul scurt. Lipova a revenit în atac, dar Bodea nu s-a lăsat învins, mai întâi a respins șutul lui Sergiu Popa, iar apoi a ieșit la timp și a atins balonul decisiv în fața lui Vasinc care scăpase în careu.

Proaspăt intratul Vîrtan a pătruns pe dreapta, a tras la poartă, Bujor a respins în fațâ până la Lintaru, care a trimis în stânga lui Bujor pentru 1-3 în minutul 120. Astfel s-a scris istoria meciului dintre Șoimii Lipova și CNS Cetate Deva.

ȘOIMII LIPOVA – CNS CETATE DEVA 1-3 d.p.
Filimon (”48) / Bloj (‘3), Pistol (‘115), Lintaru (‘120)

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis (Pantea ”71), Pașcu (Bercu ”91), Blănaru, Edu – Orza, Bier, Sg. Popa, Filimon – Vasinc, Gherghel (Piț ”52)

Cetate Deva: Bodea – Petresc, Pistol, Kereki, Doboș – Șaucă, Vaștag, Cristian, Bloj (Sahru ”105) – Tecsi (Lintaru ”59), Veleci (Vîrtan ”118)

Arbitri: Aurel Vărzan (Timișoara); Asistenți: Vasile Marius Duță (Avrig) și Daniel Nagy (Mediaș).

CITEȘTE reacțiile antrenorilor celor două echipe după meciul de marți de la Zăbrani: Sabău: „Băieții s-au ridicat la așteptările mele” vs. Bortiș: „Pas în față, aveam mare nevoie de această victorie”

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Sep. 2016, 09:03 Stiri
Pe aceeași temă