Cireșu și-a dres golaverajul cu Sporting Liești!

Mihai Andries 28 Sep. 2013, 23:43 Stiri
Cireșu și-a dres golaverajul** cu Sporting Liești!

Având deja patru înfrângeri fără să marcheze vreun gol în primele patru etape jucate în actualul sezon al ligii a treia, Conpet Cireșu și-a mai reparat golaverajul în partida din cadrul etapei a cincea disputată în compania echipei Sporting Liești. Meciul jucat pe stadionul „Municipal” din Brăila a fost la discreția echipei antrenate de Vasile Darie și Ionel Ivan care a câștigat cu 4-0 (2-0) un meci pe care l-a controlat în permanență. Dorința de victorie a „cireșarilor” a fost una foarte mare, având în vedere că brăilenii vroiau să-și ia revanșa și după înfrângerea cu 1-2 suferită în fața gălățenilor în partida din Cupa României jucată la Liești.

În prezența unui eventual sponsor care ar putea prelua gruparea din Cireșu, Conpet a început partida în forță și după numai opt minute a reușit să marcheze primul gol din actualul sezon al echipei, în liga a treia. Stelică Nicoliță a scăpat singur în careul oaspeților și cu un șut sec de la 14 metri, pe colțul lung, l-a învins pentru prima dată în acest meci pe Măstăcan: 1-0! După numai alte două minute, Radu Alin a trimis cu capul în plasă centrarea venită de la Crăciun și scorul era deja 2-0 după numai 10 minute de joc! Apoi brăilenii nu mai forțează, iar gruparea din Liești nu are puterea să revină, și astfel Conpet Cireșu intră la odihna regulamentară cu un avans liniștitor: 2-0.

Oaspeții încep mai bine partea secundă, iar Tudor a respins magistral de sub transversală mingea expediată de Dragoș Voicu în minutul 51. Brăilenii simt pericolul și revin în atac, dar Nicoliță (min. 56) și Nicolae Viorel (min. 58) ratează desprinderea din poziții foarte bune. Apoi, în minutul 66, Nicoliță este ținut clar în careu de Petra, iar arbitrul Adrian Chiriță (București) îi acordă brăileanului… cartonașul galben pentru simulare! Apoi Tudor l-a blocat pe Dorojan la cinci metri de propria poartă (min. 68), iar trei minute mai târziu se face 3-0: Nicoliță a scăpat singur spre poarta adversă și de la marginea careului l-a lobat pe Măstăcan ieșit în întâmpinare.

Lui Gheorghe Viorel i-a fost anulat un gol perfect valabil de semnalizarea asistentului Dragoș Radu (Ilfov) în minutul 79, dar patru minute mai târziu Conpet Cireșu va marca (totuși) și golul cu numărul patru. A fost un un-doi între Gheorghe Viorel și Gheorghe Marcel, iar ultimul a șutat din careu fără speranțe pentru portarul oaspeților: 4-0 (min. 83). Putea fi și 5-0 în minutul 89 dacă Nicolae Viorel nu ar fi reușit ratarea campionatului: Costache a executat perfect o lovitură liberă de la vreo 25 de metri lateral dreapta, mingea a depășit toți jucătorii aflați în fața porții oaspeților și ar fi intrat în poartă, dar Nicolae Viorel pune latul la 30 de centrimetri de linia porții și trimite mingea peste transversală!

Aceasta a fost ultima ocazie de gol a uni meci în care brăilenii par să fi depășit „pasa proastă” prin care au trecut, iar acum așteaptă plini desperanță partida viitoare de pe terenul echipei Gloria Popești Leordeni. După meci, antrernorul principal al brăilenilor, Vasile Darie, ne-a spus bucuros: „Victorie muncită și pe deplin meritată a noastră pentru care felicit toți jucătorii mei, și mă bucur că am reușit să obținem primele puncte din actualul campionat. Urmează o deplasare dificilă la Popești Leordeni, dar sper ca băieții să repete evoluția de astăzi și să sperăm că vom reuși să obținem cel puțim un punct!”.

 

CONPET CIREȘU – SPORTING LIEȘTI 4-0 (2-0)

Au marcat: St. Nicoliță (min.8 și 71), A. Radu (min.10), M. Gheorghe (min. 79)

Conpet: Tudor – Dumitrașcu, V. Nicolae, Ilie, Costache  –  Bogoș (min. 85: Vârlan), Crăciun, Niță (min.70 Marcel Gheorghe), Stănciulescu – St. Nicoliță (min.74: Ghe. Viorel), Radu Alin (min. 80: Grozea). Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Sporting Liești: Măstăcan – Nastea, Petrea, Teleagă (min. 58: Drojan), Postolea – Bahnașu (min. 68: Gheoca), Lovin, DragoșVoicu, Adamache (min.46: Scutaru) – Daniel Voicu, Stoica (min. 46: Ancerenco).Antrenor: Valentin Cramer

Cartonașe galbene: Nicoliță, Ghe. Viorel, Crăciun / Nastea, Teleagă

A arbitrat destul de slab Adrian Chiriță (București), ajutat de asistenții Nicolae Mățăoanu (București) și Radu Dragoș (Ilfov)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 28 Sep. 2013, 23:43 Stiri
Pe aceeași temă