„Cireșarii” au marcat din nou acasă după 77 de zile, dar au pierdut iarăși!

05 Nov. 2011, 10:13 Stiri

În ciuda faptului că președintele Conpet-ului din Cireșu, Valentin Avramescu, directorul sportiv Vasile Popa precum și antrenorii Vasile Darie și Ionel Ivan erau ferm convinși că brăilenii vor reuși să învingă pe CS Tunari în partida de vineri de la Ianca, deoarece considerau că adversariii sunt o echipă accesibilă, pe teren lucrurile nu au stat tocmai așa cum se așteptau gazdele, deoarece oaspeții au câștigat în cele din urmă cu scorul de 3-1!

„Cireșarii” au început partida destul de bine, făcând un presing destul de serios în jumătatea de teren adversă, dar în minutul 10 Nicoliță și Oprea se încurcă unul pe altul în fața porții și irosesc deschiderea scorului. Replica oaspeților a venit la faza imediat următoare, dar Stoica a ieșit bine din poartă și l-a oprit din drumul spre gol pe Păstin. Gazdele revin în atac, dar la un contraatac perfect al ilfovenilor, Popescu a șutat imparabil, de la 20 de metri, în vinclul porții apărate de Stoica: 0-1 (min. 12)!

A urmat apoi o perioadă în care Conpet Cireșu a dominat teritorial dar fără să-și creeze vreo fază notabilă la poarta apărată de Craiu, pentru ca în minutul 34, CS Tunari să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj prin același Popescu, care a profitat de o gafă monumentală făcută de Mușat, și l-a învins din nou pe Stoica cu un șut sub transversală de la 10-11 metri, și meciul era jucat: 0-2!! Până la pauză brăilenii au ratat ocazia de a marca prin Pușcașu (min.42), și Nicoliță (min. 44), și astfel oaspeții intră la cabine cu un nesperat avantaj de două goluri pe tabela de marcaj!!

Imediat după pauză (min.48) Stoica scoate de sub transversală mingea trimisă de la 20 de metri de Canțur, după care brăilenii reiau asaltul la poarta adversă, dar din păcate pentru ei Crăciun (cel mai bun jucător al brăilenilor) ratează de două ori reducerea scorului în ipostaze de singur cu portarul (min. 68 și 72). În plină dominare a gazdelor, Canțur a scăpat pe contraatac iar Ilie l-a faultat pe acesta la 20 de metri de propria poartă. Lovitura liberă a fost executată impecabil de Dumitru, portarul Stoica a fost simplu spectator, iar mingea s-a dus în plasă: 0-3(min.77).

Peste numai două minute (min. 79), Conpet Cireșu reușește să marcheze golul de onoare: Crăciunescu a fost faultat în careu de Ilie Cristian (care a fost eliminat pentru acest fault), iar Nicoliță a marcat primul gol al Conpet-ului pe teren propriu, după o pauză de 77 de zile (precedentul gol al brăilenilor pe teren propriu a fost marcat tot de Nicoliță în meciul câștigat de „cireșari” cu 2-0 în etapa inaugurală cu Comprest GIM București).

Brăilenii prind aripi după golul marcat și oaspeții sunt sufocați în propriul careu de o echipă a gazdelor care ratează golul al doilea după ocazii clare irosite de Pușcașu (min.82) Oprea (min.88), Ilie (min.90), Nicoliță (min.91 și 93) și Crăciunescu (min. 96). Astfel, CS Tunari și-a trecut în cont trei puncte la care nu prea sperau înaintea meciului, chiar dacă Conpet Cireșu a făcut cel mai bun meci al ei pe teren propriu de până acum!!

Asta a fost în linii mari istoria celui de-al șaselea eșec consecutiv pe teren propriu al Conpet-ului Cireșu, formație care în etapa viitoare se va deplasa pe terenul „lanternei roșii” al seriei a doua Rapid II București, cu speranța că vor reuși să obțină un nou succes în deplasare! Nu de alta dar brăileniii sunt neînvinși în partidele din deplasare, acolo unde au câștigat nu mai puțin de opt puncte: două victorii și două rezultate de egalitate!! Dar până la partida viitoare vă prezentăm componența celor două formații care s-au aflat față în față în partida de pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca:

Conpet Cireșu: Stoica – Grozea, Ilie, Mușat (min.46: Cotigă), Baicu (min.85: Huțu) – Crăciun (min. 73: Crăciunescu), Percă, Mirescu (min.46: Stoian) – Oprea, Nicoliță, Pușcașu.
Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan

CS Tunari: Craiu – Ilie Cristian (eliminat în minutul 78), Achiței, Horeanu, Păstin (min. 60: Mihalache) – Popescu (min. 83: Sava), Becali (min. :77 Ene), Canțur, Ilie Ionuț – Burghelea, Dumitru (min. 90: Simion).
Antrenor: Ion Voicu.

articol scris de Valentin Constantinescu

05 Nov. 2011, 10:13 Stiri
Pe aceeași temă