CFR Simeria s-a predat de bună voie: „Primăria nu poate susține financiar echipa în Liga a III-a”

26 Jul. 2012, 14:57 Stiri
CFR Simeria s-a predat de bună voie:**

Primarul orașului Simeria, Emil Rîșteiu a anunțat că în viitorul sezon CFR Simeria – una dintre cele mai vechi echipe din județ, înființată în anul 1909 – va activa în campionatul Ligii a IV-a Hunedoara.

„Vom avea o echipă de seniori plus alte patru grupe de copii pe care le vom înscrie în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara. Toate vor fi formate doar din jucători din Simeria și satele care aparțin de oraș”, a spus Rîșteiu, care a explicat motivele „retrogradării” echipei într-un eșalon inferior. „Primăria Simeria nu poate să susțină financiar o echipă în Liga a III-a”.

Ultima dată CFR Simeria a evoluat în Liga a IV-a Hunedoara s-a întâmplat în sezonul 2006-2007 la finalul căruia s-a clasat pe primul loc și a câștigat și meciul de baraj pentru promovare în Liga a III-a, scor 3-2 cu Metalurgistul Sadu.

Miza pe „sportul pentru toți”

Edilul șef al Simeriei intenționează să reorganizeze din temelii mișcarea sportivă din oraș pornind de la dezvoltarea sportului pentru mase. „În cel mai scurt timp vreau ca în Simeria să se desfășoare un campionat de minifotbal pentru amatori iar în paralel paleta cu discpilinele sportive pe care cetățenii orașului să le poată practica să fie cât mai diversă”, a mai spus Rîșteiu.

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local al orașului Simeria va fi propus spre aprobare formarea unui nou Consiliu de Administrație al CS CFR Simeria.

CFR nu onorează cu prezența Cupa României

Altfel, cel mai probabil CFR Simeria nu se va prezenta miercuri, 1 august, la meciul din etapa a II-a a Cupei României la fotbal pe care ar fi trebuit să îl susțină în deplasare pe terenul formației Arena Alba Iulia conform programării efectuate de Comisia de Competiții a Federației Române de Fotbal.

Articol scris de Sami Tamaș

26 Jul. 2012, 14:57 Stiri
Pe aceeași temă