CSM Reșița a scos-o pe Poli din Cupa României, iar Gușatu a intrat în silenzio stampa! Leo Doană nu exclude un meci pe „Dan Păltinișanu” în turul următor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 23:42 Cupa
  • CSM Reșița s-a impus cu 1-0, miercuri, în meciul cu ASU Politehnica din Turul 4 al Cupei României, după o dominare destul de clară a cărășenilor.
  • Astfel, echipa din Valea Domanului demonstrează că se ține cât de cât bine după promovarea în liga secundă, în timp ce alb-violeții suferă în continuare și cu noul antrenor Mugur Gușatu.
  • De altfel, după meci, tehnicianul timișorenilor nu a dorit să dea declarații și s-a urcat direct în autocar, în timp ce Leontin Doană s-a prezentat în fața presei.

 

Reșițenii, deși au odihnit mai mulți titulari, au dominat autoritar jocul. Poli, susținută și de câteva zeci de suporteri veniți la meci, nu a reușit să lege acțiuni ofensive coerente. Apărarea a mai avut intervenții, la fel ca și portarul Mario Contra, însă, în minutul 37, dominarea CSM-ului s-a fructificat cu gol. După un corner, Vlădia a trimis din careu la Săulescu, iar mijlocașul a marcat din câțiva metri. În repriza secundă, Poli a reușit să conteze doar spre final, iar în prelungiri s-a recurs la deja disperata strategie cu Mera vârf de atac, însă fără succes.

„Părăsim Cupa României în urma unui joc lamentabil. Din nou, #ATITUDINE au demonstrat doar suporterii din #familiaviolet. Obligatoriu înainte!”, a titrat pagina de Facebook a clubului ASU Politehnica Timișoara după eliminarea din Cupa României.

Gușatu nu a dorit să vorbească după joc, Doană, mai mult cu gândul la campionat

Leo Doană a fost bucuros că echipa sa a jucat bine, după o serie mai proastă în campionat, cu trei înfrângeri consecutive. „Vreau să-mi felicit băieții pentru joc și rezultat. Aveam nevoie de această victorie ca de aer, pentru că în ultimele trei etape am prestat un joc bun, dar nu am adus puncte sau puncte. Le-am spus băieților înainte de joc că ne trebuie neapărat o victorie pentru moralul lor. Au dat dovadă de caracter, deși ne lipsește aproape jumătate de echipă. Sunt jucători suspendați, accidentați. Dar este bine că am găsit soluția și am prestat un joc bun. Am dominat jocul de azi. Adversarul nostru nu și-a creat nicio ocazie, doar acele mingi în ultimele zece minute când l-au trimis pe Mera vârf de atac și au jucat cu mingi lungi în careu pe el. Am avut emoții pentru că m-am gândit că dacă ne egalează ne ducem până în minutul 120. Și așa suntem subțiri numeric și ne așteaptă un meci foarte greu cu Turris”, a precizat antrenorul Reșiței.

Dacă CSM Reșița va avea, în urma tragerii la sorți pentru șaisprezecimi, un adversar tare, meciul ar putea fi programat în nocturnă de televiziuni. Într-o astfel de situație, Reșița ar avea varianta de a închiria o nocturnă mobilă sau de a juca la Timișoara, deoarece arena „Miercea Chivu” nu are instalație de nocturnă.

Doană nu se gândește așa mult la acest lucru, dar nu exclude un meci pe „Dan Păltinișanu”, cu echipa sa în calitate de gazdă. „Nu mă gândesc acum la Cupă, gândul meu este la meciul de sâmbătă. Cred că la Timișoara, din câte știu eu nu există nocturnă mobilă. Eu sper ca stadionul să fie la fel de plin ca la meciul cu Cluj sau Rapid”, a spus antrenorul Reșiței despre varianta ca următorul meci să fie tot în Valea Domanului.

În campionat, ambele formații vor juca sâmbătă, acasă. Reșița va juca de la 11:00 cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, iar ASU Poli, de ora 14:00, pe Știința, cu Farul.

CSM REȘIȚA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    1-0
Dragoș Săulescu 37′

Horvat – L. Acka, Vlădia, Danci, Vădrariu (cpt.) – Săulescu, V. Cristea, Dat (Musteța 77′), Gab. Lazăr (Caragea 56′) – Velici, M. Coman (Cr. Poiană 74′)
Rezerve neutilizate: Fl. Toader – Lucică, Giurică, Rimovecz
Antrenor: Leontin Doană

M. Contra – C. Jurj (Pițigoi 85′), Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan (Ad. Ungureanu 60′), Coadă – F. Trip (C. Popescu 60′), A. Ignea, Schieb – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: Murariu – Bg. Vasile, Dros, Ad. Lazăr
Antrenor: Mugur Gușatu

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița – Caraș Severin); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Marius Claudiu Ștefan (Orăștie).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Caraș Online

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 23:42 Cupa
Pe aceeași temă