Căderea de pe fotoliul de lider lasă urmări la Sebiș. Căpitanul Bozian și alți „grei” din lot vor să plece: „Nu mai vin cu plăcere la antrenamente”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2015, 16:52 Stiri

După mai puțin de o lună de zile de la reluarea campionatului în eșalonul trei, campioana de toamnă în Seria a IV-a este pe punctul de a se destrăma. Cele opt puncte pierdute în fața UTA-ei, principala rivală la promovare, trei dintre ele chiar în partida directă, sunt pe punctul de a o „deraia” pe Național Sebiș.

Luni, conducerea clubului a anunțat că intenționează să depună la Federație acte adiționale la contractele fotbaliștilor, în care se precizează că 25% din salariile pe următoarele trei luni vor rămâne în vistieria clubului. Dar, aceiași șefi ai grupării de pe malul Crișului Alb au oferit și varianta despărțirilor amiabile cu oricare dintre componenții lotului.

Primul dintre cei care și-au cerut dezlegarea este căpitanul Bogdan Bozian. În vară, acesta ar fi bifat patru sezoane pline la Sebiș, însă susține că nu mai rezistă nicio etapă în plus la viceliderul din C4. „Sunt multe lucruri ce mă nemulțumesc, însă despre unele nu vreau să vorbesc deocamdată. Am aflat și eu de la domnul Augustin Păcurar (n.a. organizatorul de competiții al clubului) despre posibilitatea de a pleca chiar acum de la club în condiții amiabile și i-am comunicat deja că sunt de acord. Și nu e neapărat vorba despre reducerile salariale, ci despre atmosfera de la echipă. Nu mai vin cu plăcere la antrenamente. Nu înțeleg și de ce s-a mers pe această sancțiune, din moment ce obiectivul clubului nu era neapărat promovarea, ci locurile 1-3. Suntem pe 2 acum, deci în obiectiv. Ni s-a spus că, în cazul în care noi, jucătorii, ne dorim să promovăm, vom avea toate condițiile pentru asta, dar – iată – că, din câte se pare, cei de la UTA sunt mai buni decât noi. Sebișul a condus în clasament în trei sferturi din campionat, dar în decurs de o săptămână s-a rupt ceva la noi și am pierdut două partide decisive. Noi, marea parte a jucătorilor, nu ne-am dorit să ajungem aici, dar, din păcate, asta e realitatea”, spune „decarul” Sebișului.

Acesta spune că are unele regrete, dar are nevoie de o schimbare în cariera sa. „În vară aș fi avut 4 ani de când sunt la Sebiș. Aici am cunoscut și am lucrat cu mulți oameni pe care îi respect și cărora le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru mine și pentru colegii și antrenorii cu care am lucrat de-a lungul timpului. Am dat cât am putut din mine pentru această echipă, am fost mai de fiecare dată pe locurile fruntașe cu Sebișul. Repet, au fost 4 ani frumoși, plec cu capul sus, sper ca solicitarea mea de a-mi rezilia contractul să fie ascultată”, a adăugat Bogdan Bozian.

Din informațiile noastre, pentru o dezlegare amiabilă de contract vor opta și alți „grei” din lotul sebișean, ca Mardare și Apostol, plus Roman, care oricum nu a avut drept de joc în acest retur.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Apr. 2015, 16:52 Stiri
Pe aceeași temă