Burleanu susține schimbarea denumirii SCM Pitești în FC Argeș. „Și noi ne dorim FC Argeș. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție”

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 20:18 Stiri

Prezent sâmbătă la Pitești pentru a felicita și a da medaliile de campioni echipei SCM Pitești, prima promovată matematic din Liga 3 în Liga 2 în acest sezon, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că își dorește ca formația pregătită de Nicolae Dică să joace din vară sub denumirea de FC Argeș. Șeful fotbalului românesc crede că, dacă primăria Pitești va reuși să cumpere brandul, spectatorii vor veni în număr mult mai mare la stadionul din Trivale.      

– Ce șanse va avea SCM Pitești să se numească FC Argeș, în condițiile în care primăria Pitești intenționează să cumpere brandul?
– Șansele din punct de vedere sportiv nu sunt influențate, dar în mod cert cred că va conta foarte mult pentru suporterii piteșteni și nu numai. FC Argeș are suporteri în toată țara. Și noi ne dorim FC Argeș, pentru că în fotbalul românesc este nevoie de echipe de tradiție.

Credeți că FC Argeș va aduce oameni mai mulți pe stadionul din Trivale?
– Cu siguranță, și rezultatele sportive contează foarte mult. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, să câștigi una dintre seriile ligii a treia și să promovezi, reprezintă o performanță care, dacă va fi legată și de o susținere mai puternică din partea autorităților locale, va duce la o performanță și mai mare. La liga a doua este nevoie de o susținere financiară mai mare, iar dacă și rezultatele sportive vor susține această echipă, suporterii vor veni în număr mult mai mare. De fiecare dată când Craiova și Steaua au jucat aici, am văzut un număr foarte mare de suporteri. Nu văd de ce aceștia nu ar susține și echipa locală.

– Din punct de vedere al actelor, poate FRF să ajute echipa, iar din toamnă să se poată juca cu noua denumire?
– Procedurile și regulamentul sunt clare. Într-o pauză competițională pot interveni modificări. Înțeleg că sunt câteva termene aici în instanță și mă bucură că există un interes din partea primăriei de a se implica foarte puternic în acest subiect. Și suporterii își doresc acest lucru.

23.000 de euro pentru brandul FC Argeș

Autoritățile locale din Pitești vor ca, din sezonul viitor, echipa SCM Pitești să își schimbe denumirea în FC Argeș și să îi preia palmaresul emblematicului club din fotbalul românesc intrat în faliment. Nu e prima dată când edilul Cornel Ionică declară că vrea ca SCM să ia numele clubului pentru care a jucat Nicolae Dobrin, însă acum e prima dată când s-a făcut un pas important în îndeplinirea acestui obiectiv: oferirea unei sume contra cost în schimbul brandului FC Argeș. Formația susținută financiar de primăria Pitești și antrenată de Nicolae Dică a promovat în Liga 2, cu șapte etape înainte de finalul sezonului Ligii 3, Seria 3, iar fostul jucător al FC Argeș sau Steaua susține această schimbare de nume.

Primarul Cornel Ionică a anunțat în ședința de acum două săptămâni a Consiliului Local Pitești că a făcut o ofertă concretă administratorului judiciar al FC Argeș pentru preluarea brandului clubului piteștean aflat în lichidare. 23.000 euro este suma oferită e administrația locală Pitești lui Nicolae Enoiu, acesta urmând a da un răspuns după ce o va prezenta Finanțelor Publice.

Inițial, după declararea falimentului, brandul FC Argeș a fost evaluat la aproxima­tiv 311.000 euro, însă prețul a tot scăzut pentru că la licitațiile organizate de Enoiu, reprezentantul statului numit să se ocupe de valorificarea bunurilor clubului patronat de Cornel Penescu, nimeni nu a fost interesat de achiziționarea lui. Edilul Cornel Ionică așteaptă acum răspunsul pentru oferta făcută și anunță că, în cazul în care aceasta nu va fi acceptată, va trece la o negociere directă cu Nicolae Enoiu.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: facebook SCM Pitești și FRF

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 20:18 Stiri
Pe aceeași temă