S-a făcut primul pas pentru readucerea numelui FC Argeș în fotbalul românesc. Suma oferită de primăria Pitești pentru achiziționarea brandului. Nicolae Dică e pentru

Marius ANGHEL 29 Apr. 2017, 17:59 Stiri
S-a făcut primul pas pentru readucerea numelui FC Argeș în fotbalul românesc.** Suma oferită de primăria Pitești pentru achiziționarea brandului. Nicolae Dică e pentru

Autoritățile locale din Pitești vor ca, din sezonul viitor, echipa SCM Pitești să își schimbe denumirea în FC Argeș și să îi preia palmaresul emblematicului club din fotbalul românesc intrat în faliment. Nu e prima dată când edilul Cornel Ionică declară că vrea ca SCM să ia numele clubului pentru care a jucat Nicolae Dobrin, însă acum e prima dată când s-a făcut un pas important în îndeplinirea acestui obiectiv: oferirea unei sume contra cost în schimbul brandului FC Argeș. Formația susținută financiar de primăria Pitești și antrenată de Nicolae Dică a promovat în Liga 2, cu șapte etape înainte de finalul sezonului Ligii 3, Seria 3, iar fostul jucător al FC Argeș sau Steaua susține această schimbare de nume.

Primarul Cornel Ionică a anunțat în ședința de joi a Consiliului Local Pitești că a făcut o ofertă concretă administratorului judiciar al FC Argeș pentru preluarea brandului clubului piteștean aflat în lichidare. 23.000 euro este suma oferită e administrația locală Pitești lui Nicolae Enoiu, acesta urmând a da un răspuns după ce o va prezenta Finanțelor Publice.

Inițial, după declararea falimentului, brandul FC Argeș a fost evaluat la aproxima­tiv 311.000 euro, însă prețul a tot scăzut pentru că la licitațiile organizate de Enoiu, reprezentantul statului numit să se ocupe de valorificarea bunurilor clubului patronat de Cornel Penescu, nimeni nu a fost interesat de achiziționarea lui. Edilul Cornel Ionică așteaptă acum răspunsul pentru oferta făcută și anunță că, în cazul în care aceasta nu va fi acceptată, va trece la o negociere directă cu Nicolae Enoiu.

„Încercăm din toate puterile să readucem brandul FC Argeș”

După obținerea promovării matematice, Nicolae Dică a transmis că vrea ca, din această vară, echipa SCM Pitești să joace sub numele de FC Argeș și să ajungă în Liga 1 într-un timp cât mai scurt. „Eu sper ca în cât mai scurt timp, Piteștiul să ajungă și în Liga 1, pentru că orașul, oamenii și suporterii merită acest lucru. Îmi doresc ca această echipă să se numească FC Argeș din vară”, a spus Dică.

„Obiectivul principal ar trebui să fie ca primăria să reușească să ia brandul FC Argeș. Pentru oraș este foarte important acest lucru. O asociere cu brandul FC Argeș ar umple din nou stadionul. Orașul are nevoie de o echipă în Liga 1”, a transmis Dică și cu altă ocazie.

„Încercăm din toate puterile să readucem brandul FC Argeș la echipă încă din această vară. Fotbalul pe care îl practicăm acum ne dă speranțe că, în viitorul apropiat, aici se vor juca meciuri cu echipe de top din România și din Europa, iar stadionul din Trivale va fi din nou arhiplin”, a spus și Dragoș Șerban, director SCM Pitești.

Dezamăgit de absența spectatorilor

Principalul alb-violeților este dezamăgit de numărul mic de spectatori care vin la stadion să susțină echipa SCM Pitești în Liga 3. Nicolae Dică speră ca schimbarea denumirii clubului în FC Argeș să atragă mai mult susținători în tribunele stadionului „Nicolae Dobrin”.

„Este o dezamăgire pentru mine că după ce am promovat în liga a doua, la stadion vin doar aceași oameni. Le mulțumesc pe această cale oamenilor care au venit alături de echipă. Au fost întotdeauna la jocurile noastre de acasă, iar unii dintre ei vin și în deplasare. Din păcate, ceilalți nu doresc să vină, iar acest lucru este o dezamăgire pentru mine. Vom vedea și ce va fi și de la vară odată cu promovarea. Dorința mea și cred că a tuturor, este să ne numim FC Argeș. Cred că atunci când ne-om numi FC Argeș va veni mai multă lume la stadion, dar sunt sceptic în privința asta”, a mai spus Dică.

SCM Pitești este singura echipă din primele trei ligi care în acest sezon nu a înregistrat nici măcar o înfrângere, în cele 23 de meciuri desfășurate bifânt 18 victorii și 5 egaluri. Mai mult, echipa din Pitești are cel mai bun atac și cea mai bună apărare din toată Liga 3, cu 59 de goluri marcat și doar 12 primite. Tot 12 goluri încasate are și AFC Hărman, liderul din Seria 1.

Marius ANGHEL 29 Apr. 2017, 17:59 Stiri
Pe aceeași temă