Bucuria ratării unei execuții! S-a vrut centrare și a ieșit gol antologic în derby-ul dintre Oțelul și Aerostar. Galațiul egalează liderul înaintea ultimei etape a turului

Oțelul Galați a trecut cu bine peste unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului Ligii 3, câștigând cu 1-0 în fața liderului Seriei 1, Aerostar Bacău, formație pe care astfel a egalat-o la numărul de puncte. Golul victoriei obținute la Galați, în nocturnă, a fost marcat de Alexandru Vasile, în minutul 65.

Oțelul a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon și a câștigat derby-ul turului de campionat, cele două combatante aflându-se acum la egalitate de puncte în fruntea clasamentului Ligii 3, Seria 1. Până la finalul turului mai este doar o etapă, weekendul următor, apoi se va intra în vacanță.

Norocul s-a plimbat de la o echipă la alta, învingătoarea stabilindu-se într-un moment în care era în tabăra gălățeană. Alexandru Vasile a vrut să centreze de lângă tușă și a avut cea mai fericită ratare a unei execuții, ieșind o superbedenie de șut la colțul lung cu care a înscris un gol antologic.

Vraciu nu l-a vrăjit pe Udeanu la penalty

Primii care au avut șansă fuseseră cei de la Aerostar, dar Vraciu i-a dat, la propriu, cu piciorul. În minutul 19, băcăuanii au obținut un penalty: Udeanu, goalekeeperul gălățenilor, a respins lovitura de pedeapsă, mingea a ricoșat tot la Vraciu, dar deja norocul trecuse în cealaltă tabară, jucătorul de la Aerostar trimițând pe lângă poarta aproape goală.

Parada lui Udeanu i-a injectat cu încredere pe coechipierii săi, care au reacționat cu cele mai bune momente de joc ofensiv din acest campionat. A fost rândul celuilalt portar, Hărăguță, să aibă mănușile unse cu noroc, acesta deviind uluitor, în bara transversală, la reluarea cu capul a lui Cârjan (22) și apoi respingând spectaculos la șutul lui Chiriac de la marginea careului (29).

Golul antologic al lui Vasile și ratarea incredibilă a lui Oanea

Mizând mai mult pe varianta egalului, echipa băcăuană a început repriza secundă retrasă în defensivă, mulțumindu-se cu mingi bubuite oriunde, numai să fie cât mai departe de propriul careu, atitudine pentru care până la urmă a fost pedepsită. Abia după golul norocos al lui Vasile cei de la Aerostar au schimbat partitura și au început să joace pe poziții avansate, deseori cu fundașii în jumătatea adversară. Dominarea teritorială a oaspeților a fost absorbită fără prea mari probleme de defensiva Oțelului, cu juniorul Chiriac impecabil în fața fundașilor. O singură dată s-a clătinat serios apărarea gălățeană și putea fi de ajuns pentru Aerostar, Oanea ratând incredibil ocazia de a egala (87), cu un șut pe lângă poartă din zece metri, poziție centrală.

Udeanu: „Am așteptat să tragă”

Portarul Andrei Udeanu, unul dintre „eroii” Oțelului în acest derby, a admis că a fost norocos la faza penalty-ului apărat: „Am rămas pe picioare și am așteptat să tragă. A fost și chestie de noroc, pentru că penalty-urile se ratează, nu se apără și iată că acum sunt fericit pentru victorie”.

Al. Vasile: „Am vrut să centrez”

Alexandru Vasile a recunoscut că la faza golului n-a vrut să tragă la poartă. „A fost o centrare, dar a ieșit un gol frumos. Colegii au arătat tărie de caracter, am demonstrat asta pe teren și cred că și cei de la Aerostar au observat că am fost superiori. Avem un moral bun câștigând ultimele trei meciuri și sunt sigur că va veni și a patra victorie în ultima etapă a turului, pentru a merge în vacanță fericiți. Deocamdată, pare o luptă în doi pentru primul loc, dar pe parcursului returului o să ne distanțăm, o să demostrăm că suntem mai buni”, a declarat fundașul dreapta al echipei gălățene, care este pe punctual de a reuși a doua promovare consecutivă, după ce sezonul trecut a contribuit la intrarea echipei Juventus București în Liga 1.

Popovici: „Gol din întâmplare”

Cristi Popovici, antrenorul echipei din Bacău, și-a exprimat amărăciunea că prima înfrângere din acest sezon a venit în urma unui gol norocos, dar a admis că adversarul a fost superior în ceea ce privește angajamentul fizic. „Oțelul a câștigat prin dorință și întâmplare. Au fost, într-adevăr, primii la minge, au tratat duelurile unu la unu la limita superioară a angajamentului fizic, dar golul a fost o pură întâmplare, o centrare de la steag care s-a dus în poartă. Dacă marcam la acel penalty, clar lucrurile decurgeau altfel. Am mai avut acea ratare a lui Onea spre final, când a avut toată poarta în față și a tras afară, astfel că rămânem cu amărăciunea faptului că meritam mai mult”, a spus Popovici. Până la acest meci, Aerostar avea opt victorii și patru rezultate de egalitate.

Ciobanu: „Am avut și șansă”

De partea cealaltă, Alexandru Ciobanu, antrenorul Oțelului, s-a declarat mulțumit că jucătorii săi nu și-au pierdut cumpătul după începutul slab de meci. „Am avut și șansă că, după ce a apărat Udeanu penalty-ul, jucătorul băcăuan la care a revenit mingea a ratat. Începutul de meci nu a fost așa cum ne-a dorit, iar acel moment ne-a dat încredere și apoi puteam marca la presiunea pusă pe echipa adversă, la ocaziile avute. La gol, traiectoria l-a surprins inclusiv și pe el (n.r. – Alexandru Vasile), recunoaștem că a fost norocos, dar trebuie felicitat, pentru că intenția a fost bună. Toți băieții merită felicități, pentru că au luptat și nu și-au pierdut cumpătul atunci când am avut momente mai puțin bune în joc, au rămas echilibrați și nu au dat culoare libere adversarilor”, a declarat tehnicianul gălățean.

În etapa următoare, ultima din tur, Oțelul va juca în deplasare cu AFC Hărman, iar Aerostar Bacău cu AFC Odorheiu Secuiesc. În clasamentul Seriei 1, Aerostar și Oțelul se află în frunte, cu 28 de puncte, în timp ce echipele de locurile trei și patru, Csikszereda și CSM Roman, au un singur punct mai puțin.

SC Oțelul: Udeanu – Al. Vasile, Gâță, S. Ilie, Sevastian (Mănău 87) – Chiriac, Sălăgeanu – Bărlădeanu, Bahnașu (Stoian 87) – Cârjan (Muscă 80), Silvestre (Chebac 73)
Antrenori: Alexandru Ciobanu și Eugen Baștină.

Aerostar Bacău: Hărăguță – Honea, Mihăeș, Ichim, Oanea – Chirilă, Mihălchioaie, Pavel (T. Tudorache 69), Istrate (Buciuman 69) – Șahru (Strat 76), Vraciu
Antrenor: Cristian Popovici

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă