Brigadă controversată delegată la jocul de baraj ASU Poli – Lupac. Ce trecut are „centralul” delegat din București

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 Jun. 2015, 08:28 Stiri

La fel ca în restul partidelor brigada de arbitri delegată la jocul de pe „Știința” nu are legătură. aparent, cu cele două județe. Totuși, unul dintre tușierii jocului, Sebastian Pantea din Arad, ar putea avea „un cui” împotriva formației susținute de suporterii timișoreni. În urmă cu aproape un an mașina sa a fost vandalizată după meciul ASU Poli – Mama Mia Becicherecu Mic.

Brigada desemnată de FRF la meciul de azi e cel puțin interesantă. „Centralul” e Horia Mladinovici din București, ajutat la cele două tușe de Sebastian Pantea și Casian Băla din Arad. Observatori au fost desemnați Călin Orbonaș din Ilia (Hunedoara) și Marian Salomir (Cluj).

Deși la prima vedere oficialii nu au nicio legătură cu echipele bănățene, „asistentul” Pantea are o „istorie” la Timișoara pe care poate nu a uitat-o. În urmă cu 11 luni la duelul din fazele naționale ale Cupei României dintre ASU Poli și Mama Mia Becicherecu Mic el și colegii săi arădeni au fost la un pas să fie șifonați de câțiva ultrași după ce aceștia s-au simțit nedreptățiți de o decizie din finalul partidei încheiate cu scorul de 1-2. Mai mult, la plecare, Sebasitan Pantea și-a găsit mașina, cu care se efectuase deplasarea arbitrilor, cu oglinda ruptă și o roată dezumflată.

Clubul timișorean a avut de suferit sancțiuni dure după incident, două jocuri cu terenul propriu suspendat, partide care s-au dovedit importante, cu Ghiroda și Ripensia în Liga a IV-a, și o amendă de 2.000 de lei. A fost totodată și evenimentul în urma căruia galeria alb-violetă nu a mai înregistrat evenimente negative.

Mladinovici, arbitrul dinamovist

Nici delegarea arbitrului de centru Horia Mladinovici (foto) nu-i va încânta pe suporteri. Acesta a intrat în colimatorul gsp anul trecut când, din calitate de angajat al clubului Dinamo (kinoterapeut la baschet), fluiera jocurile „câinilor” de la juniori A și B. De altfel au existat plângeri că o decizie a sa a contat decisiv într-un „mini-derby” cu Steaua. Ceea ce a atras atenția asupra lui Mladinovici, care e și agent de poliție, a fost că a ajuns să oficieze în timp record de la Liga a III-a la Liga I: 6 luni, și asta după doar trei partide „fluierate” în B. Cei din fruntea CCA au lămurit situația prin faptul că el a fost promovat la excepțional pe programul de talente al comisiei.

Măsuri organizatorice speciale

Meciul de astăzi va fi și un important test organizatoric în vederea Ligii a III-a pentru gazde. Astfel, la acest meci, accesul ultrașilor timișoreni se va face prin incinta bazei sportive Alborz (Lajos), pe la intrarea ambulanțelor (lângă Bibliotecă), precum și pe căile de acces dinspre b-dul Mihai Viteazu. Accesul oaspeților se va face dinspre b-dul Vasile Pârvan. Accesul în zona vestiarelor va fi interzis tuturor spectatorilor. În partea dinspre parc sunt amplasate trei mini-tribune oficiale rezervate reprezentanților UPT, FRF și AJF.

Partida ASU Poli – Voința Lupac, prima manșă a barajul de promovare în Liga 3, se dispută sâmbătă, de la ora 17.30, pe arena „Știința” din Timișoara.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

 

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 Jun. 2015, 08:28 Stiri
Pe aceeași temă