Bradu este pe val: „Intrăm în play-off cu fruntea sus”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 02 Apr. 2014, 12:22 Stiri
Bradu este pe val:**

Atletic Bradu este pe val și așteaptă a șasea victorie consecutivă. Echipa unde Rică Neaga și-a început cariera de antrenor profesionist a uimit pe toată lumea, obținând cinci victorii din cinci meciuri și, deși sezonul nu s-a terminat, îndeplinindu-și deja obiec­tivul. Jucătorii recunosc și ei că atmosfera în lot este una excelentă și cred că secretul succesului constă în unitatea grupului și în activitatea ca antrenor a lui Neaga. Căpitanul echipei, Bogdan Velianu, așteaptă ca parcursul echipei să continue și în următoarele două etape la fel.

– Bogdan, cum este atmosfera în lot, după cele 5 victorii consecutive?
– Este superbună! E bine, ce să mai… Șefu” ne-a dat și banii, salariile azi, așa că mergem la Za­gon să câștigăm.  Plecăm cu o zi î­nainte, stăm la Sinaia, că așa ne-a mers nouă bine, și mergem să luăm și aceste trei puncte. Urmează meciul cu SCM și sperăm să îi batem și pe ei. Apoi, în play-off, nu se știe. Dacă intrăm cu 14 puncte, deja încep să-și facă oamenii griji de noi. Noi ne jucăm cartea, este șansa noastră și vrem să profităm de ea.

„Jucăm pentru noi, să ne vadă lumea”

– Ce s-a schimbat de când a ve­nit Neaga?
– Rică a umblat la psihic. Ne-a spus de la început să fim uniți și așa suntem. Nu ne mai certăm între noi și ne-a dat o mentalitate de învingători. Jucăm pentru noi, să ne vadă lumea. Așa ne-a spus Rică, și așa facem, mai ales copiii ăștia care sunt la echipă joacă să îi vadă și pe ei cineva… Și, în plus, mai e și Rică… are și el un nume, e Rică Neaga până la urmă! Și mai este și Chinezu. La fel, și el ne ține strâns lângă el, ne mobilizează. Și mai trebuie să spunem că și ei au găsit un grup strâns, u­nit, când au venit aici.

– Vă așteptați în iarnă să aveți un asemenea parcurs?
– Credeam în șansele noastre! Și apoi am văzut în cantonament că suntem uniți. Dar, sincer, nu credeam că o să avem 5 victorii la rând. Credeam că o să câștigăm în prima etapă, dar că o să avem 5 din 5… Oricum, e ceva…

S-a schimbat și jocul

– S-a schimbat și jocul echipei, nu numai atmosfera…
– Normal… Jocul s-a schimbat! De exemplu, nouă, fundașilor cen­trali, ni se cere să urcăm cu ea, să o pasăm la margine, nu ca îna­inte, să o prindem și buf! cu ea… Rică ne-a spus că vrea o schimbare și în jos. Și iată că este.

– Cu banii sunteți la zi…
– Da, suntem la zi. Se fac toate eforturile să fim la zi, pentru că numai așa atmosfera poate fi men­ținută.

– Ai mai prins o astfel de serie la primul an de la prima promovare, cu 6 meciuri, cu un singur egal…
– Atunci erau Adi Popescu și I­on Voicu. Am avut și atunci ambiție. Acum avem și mentalitatea schim­bată, datorită lui Rică. Altfel, avem tot cam același nucleu. Dar eram la început de Liga a III-a și au mers lucrurile… Acum este alt­ceva, mergem și noi în deplasare și nu mai mergem cu teama că vom pierde. Acum mergem să câștigăm.

Echipă de perspectivă

– Sunt câțiva copii la echipă cărora le surâde viitorul. Îi ajutați și voi?
– Avem, într-adevăr, câțiva copii talentați. Portarul Gudea, care a fost și la lotul național, ne-a dat încredere, iar noi, ăștia bătrâni, l-am ajutat să se integreze, pentru că la început era un pic timorat. Îl mai avem pe Jenaru, care promite foar­te mult, dar trebuie să stea cu capul pe umeri. Și mai sunt Rădescu, Păun, frații Tănase, Ruță, care a fost și în vizorul unor e­chipe mai mari. Avem o echipă de perspectivă. La un moment dat, chiar i-am zis lui Rică: Nu mai avem și noi 26-27 de ani! El a zis că să bazează pe mine în continuare. Și eu vă spun că, dacă se umblă și la buget de la anul, se vrea promovarea. Vom avea și baza terminată și cu ce mai aduce Rică va fi OK.

– La antrenamente cum faceți fa­ță?
– Și la antrenamente s-au schim­bat lucrurile. E seriozitate, iar dacă greșim cu ceva, primim pedepse de la antrenor. Nu este o atmosferă de vacanță, din contră. Aici am vrut să ajungem, iar acum obiectivul este locul 3. Oricum, intrăm în play-off cu fruntea sus.

– Tu cum te simți în grupul a­ces­ta?
– Sunt bine! 70% eu am format gru­pul acesta. Când Rică a venit, am avut o discuție cu el și i-am spus să aibă încredere în noi. A­cum mi-a dat dreptate și nu l-am dezamăgit. Trebuie să ținem cont că avem câțiva jucători care puteau mai sus. Sntem un grup unit și frumos, suntem alături de Rică, iar el ne-a zis că vrea să facă c­e­va din noi.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 02 Apr. 2014, 12:22 Stiri
Pe aceeași temă