Bilanț pe 2017: „Oțelul și-a recâștigat identitatea, a redevenit o forță”. Președintele gălățenilor vorbește despre întoarcerea „acasă”, promovare, lupta din Liga 3 și ce urmează

Bilanț pe 2017:

Președintele SC Oțelul, Cornel Romeo Moisescu, a făcut bilanțul pentru 2017, „un an foarte bun”, în care s-au făcut pași uriași în reconstrucția clubului roșu-alb-albastru. În urmă cu un an și jumătate, Oțelul Galați – campioana României din 2011 – nu mai exista, în urma falimentului societății care administra activitatea echipei. A urmat inițiativa unui grup de suporteri devotați, cu înființarea unui nou club ce pornea renașterea de la zero. Astfel, 2017 a fost început în Liga a 4-a, iar statutul de club continuator al fostei campioanei era dat doar de atașamentul fanilor.

Recuperarea „palmaresului”

Până la finalul anului, lucrurile au evoluat într-un ritm poate chiar nesperat de ridicat, reușindu-se și din punct de vedere juridic confirmarea că Oțelul de astăzi este Oțelul dintotdeauna, prin recuperarea „palmaresului”, în luna septembrie fiind readusă în Galați colecția de trofee câștigate de-a lungul istoriei. „Oțelul și-a recâștigat identitatea și a redevenit o forță. Am recuperat palmaresul, cupele și trofeele, care acum aparțin pe veci comunității gălățene. Cornel Popa, istoria Oțelului a notat numele dumneavoastră, mulțumim”, a subliniat președintele Moisescu cel mai important aspect din bilanțul activității din acest an, nominalizându-l pe avocatul gălățean care a avut o contribuție decisivă în ceea ce privește „palmaresul”.

Întoarcerea „acasă”

Anterior, se mai făcuse un pas foarte important în acest sens, revenirea pe stadionul „Oțelul”, meciul întoarcerii „acasă” având loc pe 20 mai. „Am revenit pe arena marilor victorii. Suntem singurul club sportiv din țară care ne întreținem stadionul, cu toate facilitățile lui”, a precizat Cornel Moisescu, cu referire la faptul că gruparea susține singură costurile activității pe arena din Țiglina.

Promovare cu 9.000 de susținători

Din punct de vedere sportiv, Suporter Club Oțelul și-a îndeplinit primul obiectiv. „Am promovat în Liga a 3-a având tribunele alături, în cel mai entuziasmant mod. Încă o dată, felicitări bravilor noștri jucători și antrenorilor Stelian Bordieanu și Eugen Baștină”, a continuat bilanțul președintele ales de suporterii membri socios. La meciul retur al barajulul de promovare, Oțelul a avut susținerea a 9.000 de suporteri.

În grafic, spre Liga a 2-a

Apoi, s-a pornit la drum în Liga a 3-a cu obiectiv o nouă promovare, la început cu Damian Băncilă antrenor principal, apoi cu Alexandru Ciobanu în această postură. S-a încheiat turul în grafic, pe locul al patrulea, dar la numai două puncte de recuperat față de prima clasată. „Am ținut steagul sus în Seria 1 din Liga a 3-a, suntem în plutonul fruntaș și foarte aproape de un nou vis, o nouă promovare. Bravo jucătorilor și antrenorilor! Tuturor celor care au contribuit la revenirea în prim plan a acestui simbol local, Oțelul, vă mulțumesc și vă transmit cele mai sincere aprecieri și urări de sănătate”, a mai spus Cornel Moisescu, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Urmează anul consolidării”

Privind spre anul viitor și nu numai, Moisescu s-a arătat convins că ascensiunea va continua, spre întoarcerea în prima ligă, mai ales în condițiile unei unități în jurul Oțelului din partea comunității gălățene: „Urmează 2018, anul promovării și consolidării. Trebuie să promovăm în Liga a 2-a, iar Galațiul unit nu poate avea adversar. Nu vom reuși nimic fără implicarea și participarea tuturor forțelor din oraș și din județ. Noi, singuri, suntem neputincioși. Noi doar dăm manifestul de cinste, onoare și devotament pentru Oțelul, pentru Galați. Suntem garanția, certă și dovedită, că tot ceea ce a fost rău în istoria noastră a dispărut și nu se va ma repeta. Oțelul Galați înseamnă forță, onoare și tradiție la poarta Moldovei. Vremurile frumoase sunt cele care vor veni”.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă