Becicherecu Mic, aproape de promovare. Bălu: „Cu încă trei victorii suntem în Liga 2”

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 13 May. 2014, 15:43 Stiri
Becicherecu Mic, aproape de promovare.** Bălu:

Echipa de fotbal a comunei timișene Becicherecu Mic, Nuova Mama Mia este revelația play-off-ului în Seria a IV-a, Liga a III-a în care la finalul turului are punctaj maxim, 15 puncte!

Clasată pe locul secund în campionatul regulat, Becicherecu Mic nu numai că a luat fața fostului lider FC Caransebeș, dar s-a și distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului.

După victoria de la Hunedoara (scor 1-2, în etapa a V-a, n.r.), antrenorul Becicherecului Mic, Sorin Bălu (foto), a explicat cărui fapt se datorează asccensiunea echipei sale, a dezvăluit care ce plan are pentru partea a doua a play-off-ului și a sigurat că în caz că va promova în Liga a II-a Nuova Mama Mia va evolua tot pe stadionul comunal.

„Primarul ne-a provocat să-i demonstrăm să suntem în stare să promovăm”
 
– Este pregătită Nuova Becicherecu Mic să promoveze?
– Anunț ferm și tare că suntem foarte pregătiți să facem pasul în Liga a doua. Primarul nostru, al Becicherecului Mic, Raimond Rusu, chiar ne-a provocat să-l punem la încercare, să-i demonstrăm că suntem în stare să promovăm, iar noi ne străduim să să fim cei mai buni.

– Vă priește sistemul de campionat cu play-off.
– Play-off-ul este groaznic. Într-adevăr se înfruntă cele mai bune șase echipe din campionat, sunt 10 meciuri foarte tari pentru fiecare în care dacă nu ești tare, bine pregătit, factorul psihologic te sufocă, deoarece nu ai timp de respiro. În play-off nu este ca în campionat, când mai aveai din când în când câte un joc așa zis ușor cu o echipă din coada clasamentului. Acum, etapă de etapă ai parte doar de jocuri tari. Dacă așa a stabilit Federația, așa jucăm și noi.
 
– Cum reușiți să îi motivați pe jucătorii meci de meci?
– La începutul fiecărui sezon am strâns în jurul meu doar jucători foarte buni din punct de vedere psihic, fizic și uman și împreună am pregătit latura tehnică. Rezultatele ne confirmă că am muncit bine până acum. Îi felicit pentru tot ce au făcut până acum în actualul campionat. Jucătorii mei sunt, minunați, incredibili și dispuși la efort.

„Jucăm doar pentru noi și pururi vom fi echipa Becicherecului Mic”
 
– Jucătorii mai au resurse să ducă și returul în același ritm?
– În ultimii doi ani și jumătate echipa mea a pierdut doar trei meciuri, așa că, din punct de vedere psihic, stăm foarte bine. Fizic nu mai suntem la fel de proaspeți ca la începutul campionatului, dat fiind faptul că latura emoțională ne cam copleșește. Până astăzi jucătorii mei nu prea au câștigat campionate deci hai să le acordăm și circumstanțe.
 
– V-ați făcut calculele pentru returul play-off-ului?
– Da! Vom lua fiecare meci în parte și ne vom respecta adversarii, însă până la un punct anume. Noi vom rămâne în continuare serioși și harnici, iar astfel vom avea siguranța că rezultatele vor continua să vină pe aceași pantă ascendentă. Până în Liga a doua mai avem cinci meciuri importante, iar dacă vom câștiga trei dintre ele vom fi campioni.
 
– Se speculează că în cazul în care Becicherecu Mic va promova echipa se va muta la Timișoara sau va fuziona cu alt club?
– Nu se va întâmpla așa ceva niciodată. Noi jucăm doar pentru noi și pururi vom fi echipa Becicherecului Mic. Este adevărat că dispunem de un stadion mic și cam neprimitor, însă gazonul este foarte bun, iar noi ne simțim bine în el.

Vineri, 16 mai, în etapa a VI-a, prima a returului play-off-ului, Nuova Becicherecu Mic va juca la Târgu Jiu cu Pandurii 2.
 
Rezultatele Becicherecului Mic în turul play-off-ului Seriei a IV-a:

Et. 1 – Nuova Becicherecu Mic – Pandurii 2 Tg. Jiu               7-1
Et. 2 – FC Caransebeș – Nuova Becicherecu Mic                 1-3
Et. 3 – Nuova Becicherecu Mic – Vulturii Lugoj                    2-0
Et. 4 – Nuova Becicherecu Mic – Millenium Giarmata         4-0
Et. 5 – FC Hunedoara – Nuova Becicherecu Mic                    1-2

Clasamentul play-off-ului Seriei a IV-a:

1. Nuova Becicherecu Mic   15        9          4          2          28-7    31p     (+7)
2. FC Caransebeș                15        8          3          4          21-14  27p     (+3)
3. FC Hunedoara                  15        6          1          8          13-19  19p     (-2)
4. Millenium Giarmata          15        4          5          6          19-28  17p     (-7)
5. Vulturii Lugoj                      15        4          4          7          19-23  16p     (-5)
6. Pandurii 2 Târgu Jiu         15        4          3          8          21-30  15p     (-6)

Articol și foto de Sami Tamaș

Marius ANGHEL, Sami Tamaș 13 May. 2014, 15:43 Stiri
Pe aceeași temă