Bătaie de joc mondială. FRF a programat ilegal un baraj pentru Liga 3 care nu s-a mai ținut: campioana Ilfovului era din Dâmbovița, echipa din București nu era afiliată

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 16:00 Stiri
Bătaie de joc mondială.** FRF a programat ilegal un baraj pentru Liga 3 care nu s-a mai ținut: campioana Ilfovului era din Dâmbovița, echipa din București nu era afiliată

Partida Progresul Spartac București – Voința Crevedia, contând pentru barajul de promovare în Liga 3 și care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, a fost programată încălcându-se, de către autoritățile fotbalistice, toate regulamentele și chiar legile, acuză Tudor Iacov, președinte la Progresul București, a treia clasată în Liga a 4-a București.

FRF a stabilit ca una din confruntările dintre campioanele Ligii 4 să aducă față în față Progresul Spartac 1944 (câștigătoarea titlului în București) și Voința Crevedia (campioană în județul Ilfov).

Numai că Progresul Spartac 1944 a reprezentat Bucureștiul fără să fie afiliată la Asociația Municipală de Fotbal București! Prezența acestei formații în campionatul Ligii 4 din București nu a fost legală în ultimul sezon.

În același timp, Voința Crevedia, desemnată campioană la Ilfov, a participat ilegal la competiția din acest județ din simplul motiv că localitatea face parte din județul Dâmbovița! Conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), Art. 1, Alin. 2, cluburile sunt obligate să se afilieze și să participe la competițiile din județul de care aparțin. Excepție fac situațiile în care în județul respectiv nu există competiție pentru categoria din care face parte echipa (seniori, juniori de diferite vârste). Cum Dâmbovița are campionat de seniori, Voința Crevedia ar fi fost obligată să joace în propriul județ. N-a făcut acest lucru, fiind acceptată ilegal în Ilfov.

Despre acestea, dar și alte nereguli, a scris pe site-ul www.fcprogresul.ro președintele echipei FC Progresul, Tudor Iacov.

ProSport a semnalat, de-a lungul acestui an, nenumăratele ilegalități care se fac în Asociațiile Județene de Fotbal, cu complicitatea și acoperirea Federației Române de Fotbal. La AMFB, conducerea nu este validată în tribunal, iar alegerea ultimului președinte s-a făcut într-o Adunare Generală populată cu echipe din alte județe și fără drept de vot.

La ultima Adunare Generală a FRF, președinții Asociațiilor Județene de Fotbal au constituit un puternic bazin electoral pentru președintele în exercițiu Răzvan Burleanu. Cei 41 (singurul care s-a opus a fost Cristian Balaj, reprezentantul Maramureșului) au votat în bloc toate propunerile președintelui FRF, inclusiv aceea de a include în regulament clauze care interzic eventuala candidatură la șefia federației a lui Lupescu, Chivu și Marica. O altă măsură votată de șefii AJF a fost aceea de a lua cu forța bani din drepturile TV ale Ligii Profesioniste de Fotbal. Pe de altă parte, FRF a decis că șefii AJF-urilor devin și observatori la partidele de Liga 2 și Liga 3, ceea ce înseamnă venituri suplimentare de câteva sute de lei în fiecare săptămână, sub formă de barem.

Revenind la meciul de baraj Progresul Spartac – Voința Crevedia, programat de FRF cu încălcarea propriilor regulamente (după cum am prezentat mai sus), circul nu s-a oprit aici.

Meciul nu s-a mai jucat pentru că gazdele n-au avut medic la stadion (pe foaie fusese trecut doar un asistent). Înainte ca arbitrul să constate acest lucru, oficialii Progresului, care primiseseră informații că mai mulți jucători ai Voinței nu sunt în regulă, au contestat dreptul de joc a câtorva adversari.

Mai mult decât atât, avizați la rândul lor asupra faptului că gazdele folosesc jucători sub semnul întrebării, oaspeții de la Crevedia au contestat și ei dreptul de joc al fotbaliștilor Frangu, Stoian și Geană, de la Progresul.

Interesant este și faptul că legitimația de joc a unuia dintre jucătorii vizați de contestația oficialilor Progresului, portarul Ungur de la Voința, a dispărut subit din vestiarul arbitrilor.

În aceste circumstanțe, arbitrul Adrian Illyeș, din Ploiești, a stabilit că, neavând doctor la teren, Progresul Spartac pierde la masa verde cu 0-3!

Liga2.ro a scris despre toate partidele de baraj pentru promovarea în Liga 3 AICI.

Meciul retur dintre cele două echipe campioane ale Bucureștiului, respectiv Ilfov, are loc sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:30.


Progresul Spartac 1944, club neafiliat la AMFB, a câștigat anul acesta campionatul Bucureștiului și a fost acceptat de FRF să reprezinte Capitala în barajul pentru Liga 3. Meciul nu s-a jucat pentru că Progresul n-avea doctor la teren. FOTO: contul de Facebook al echipei Progresul Spartac

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 16:00 Stiri
Pe aceeași temă