Augustin Voinea, liber de Juventus

Marian Dima, Mihai Andries 12 Jun. 2014, 10:02 Stiri
Augustin Voinea,** liber de Juventus

Mijlocașul central de 29 de ani, Augustin Voinea, s-a despărțit de echipa unde a evoluat ultimul sezon – Juventus București, experiența acestuia în Capitală fiind una care a început foarte bine, dar a continuat fără mari satisfacții și era să se termine nefericit.

Asta pentru că, la unul dintre ultimele meciuri, derbiul cu CS Balotești, Voinea a suferit o accidentare periculoasă, lovindu-se cap în cap cu un adversar, pentru câteva minute situația sa părând una foarte gravă. „Am mâncat cu paiul câteva zile, se poate spune chiar că am avut noroc, putea fi mult mai grav. Nu am avut nicio fisură, dar contuzia a fost extrem de puternică” – povestește Voinea, care a decis să se despartă de Juventus: „Am avut o primă parte de campionat perfectă, eram sigur că vom promova. De altfel, aceasta a fost și marea mea dorință, să promovăm, numai că, în play-off, ceva s-a „rupt”, nu am mai strâns decât foarte puține puncte și am pierdut un avantaj important. Am rămas la echipă, am jucat meci de meci, chiar și după ce s-au făcut unele restructurări, dar acum chiar am simțit că trebuie să caut altceva, pentru că nimic nu mai mergea, șocul ratării unei promovări care părea la îndemână a contat foarte mult”.

Aflat în tratative cu o formație din Liga a II-a și una din eșalonul trei valoric, „Gusti” speră să aleagă varianta ceea mai bună pentru el. „Din păcate, condițiile de a face fotbal scad de la an la an, sunt tot mai puține grupări cu stabilitate, așa că nu mă voi grăbi” – spune acesta.

Experiențe frumoase

Augustin Voinea a avut câteva perioade foarte bune, ca jucător, în eșalonul secund, la Astra Ploiești, Rm. Vâlcea și CS Otopeni, evoluțiile sale fiind apreciate și eficiente. Una dintre cele mai interesante experiențe a fost însă cea de la CS Ștefănești, unde „Gusti” a prins exact perioada de dinaintea tragicei dispariții a lui Nae Nicolae. „Au fost momente deosebite, rar găsești un om care să facă atâtea pentru fotbal. Indiferent ce era nevoie se rezolva, iar cei de la echipă îl respectau ca pe nimeni altul” – spune Voinea.

Aprecieri pentru Fortuna

În „CV”-ul lui Augustin Voinea este și o perioadă petrecută la Prahova Tomșani (viitoarea Fortuna Brazi, actuala Poiana Câmpina), timp în care echipa lui Radu Călin a jucat la Clinceni. Voinea, dâmbovițean de origine, a asistat la câteva meciuri ale fostei echipe, apreciind că „Fortuna a fost o echipă mai organizată, mai unită, mai agresivă și cred că a promovat pe merit. Nu este deloc ușor să câștigi toate punctele în play-off”.

Sursa: Ziarul Prahova

 

Marian Dima, Mihai Andries 12 Jun. 2014, 10:02 Stiri
Pe aceeași temă