Au înnebunit „virușii verzi”! Au bătut în deplasare chiar pe lider!

Mihai Andries 10 Nov. 2013, 17:59 Stiri
Au înnebunit „virușii verzi

Mihai Petcuț decreta înaintea meciului cu Sănătatea Cluj că e timpul pentru o nouă victorie, care să dea moral bun înaintea așteptatului derby de la Pîncota. Numai că liderul din C5 nu se regăsește de 3 etape, iar prima înfrângere stagională a venit neașteptat. „Virușii verzi”, o adevărată bestia nera pentru arădeni, după ce în 2007 elimina UTA din Cupa României, nu s-au intimidat deloc pe terenul Sebișului, reușind să producă marea surpriză de până acum a campionatului. Debutul meciului de pe malul Crișului Alb nu anunța deloc deznodământul, Național declanșând ofensiva încă din start.

O primă repriză de coșmar

Galea a încercat poarta în minutul 11, dar mingea a trecut puțin peste, pentru ca peste trei minute clujeanul Șoș să scoată de pe linia porții șutul lui Hecsko. Ceaca, golgeter la Sebiș în sezonul trecut, și-a avertizat, în minutul 25, fosta echipă cu un șut la rădăcina barei. Peste doar un minut, clujenii au dat lovitura: Soltesz a respins în față un șut, iar M. Pop a urmărit și a șutat cu stângul în plasă din 7 metri. Liderul a acuzat șocul și în minutul 36 s-a făcut 2-0 pentru Sănătatea: Ceaca a scăpat pe flancul stâng, a centrat în careu pentru Nicula, pe care Neacșu l-a faultat în suprafața de pedeapsă. S-a dictat penalty, iar Șoș a transformat cu bară-gol, 0-2 la pauză. La adăpostul avantajului, clujenii s-au așezat pe două linii în apărare, în timp ce Sebișul a riscat totul pe cartea ofensivei.

Neputincioși și cu doi oameni în plus

Bozian și Mîndrușcă, în două rânduri, au irosit șansele ivite în primul sfert de oră al mitanului secund. În ciuda posesiei superioare, „alb-albaștrii” au dominat haotic, iar Sănătatea a rezolvat cu calm fiecare atac. Nici măcar eliminările lui Ceaca (63) și Văidean (73), ambii părăsind terenul pentru cumul de galbene, nu au revitalizat atacul Naționalului, în mare pană de idei și inspirație. Până la final s-a mai consemnat o singură ocazie, bomba lui Dobricean din 17 metri trecând puțin pe lângă bară. O înfrângere surprinzătoare, care vine chiar înaintea deplasării de la Pîncota, iar liderul are de acum viață grea.

 

VEZI O SUPERBĂ‚ GALERIE DE LA MECIUL NAȚIONAL SEBIȘ – SĂ‚NĂ‚TATEA CLUJ

 

Formații

Sebiș: Soltesz – Jude, Ban (24 Mînecan), Hecsko (74 Susan), Neacșu – Bozian, Galea (46 Balint), Coțan, Dobricean – Blănaru, Mîndrușcă.

Sănătatea: Viliga – Bucur, Șoș, Perde, Simon, M. Pop (90 Al.Pop), Văidean, Bosca, Horgoș, Nicula (72 Gașpar), Ceaca.

Arbitri: Răzvan Necrici – Daniel Lara (ambii Baia Mare), Claudiu Doarvăș (Deva). Observatori: Ioan Onicaș (Zalău), Florian Mierea (Timișoara).

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 10 Nov. 2013, 17:59 Stiri
Pe aceeași temă