Sănătatea Cluj, lovitură pe banca tehnică! Retrogradați în Liga 4, ardelenii au adus un antrenor cu experiență: ”Bine ai venit!”

Andrei PASCU 30 Jul. 2023, 16:36 Liga 3
Sănătatea Cluj, lovitură pe banca tehnică! Retrogradați în Liga 4, ardelenii au adus un antrenor cu experiență: ”Bine ai venit!”

Sănătatea Cluj are un nou antrenor, după ce a anunțat despărțirea de George Florescu. Clujenii, care sezonul trecut au evoluat în Liga 3, retrogradați sportiv în Liga 4, au reușit o lovitură de imagine și au adus un antrenor cu experiență în Liga 2.

”Virușii verzi” l-au prezentat, drept noul ”principal” al echipei, pe Francisc Dican (55 de ani), care a pregătit ultima dată FK Miercurea Ciuc, în stagiunea trecută.

Sănătatea Cluj are un nou antrenor, Francisc Dican

Sănătatea Cluj a anunțat acordul sâmbătă, 28 iulie, după ce echipa a reluat pregătirile. Ardelenii sunt pregătiți pentru ce va urma din această vară, dacă vor juca în Liga 4 sau în Liga 3. Ei pot continua în divizia a treia, ținând cont de faptul că mai multe echipe au anunțat, deja, că nu vor lua startul, din diverse motive, în divizia a treia în 2023/2024.

Francisc Dican a fost demis din postura de antrenor principal al echipei FK Miercurea Ciuc în noiembrie 2022, însă i s-a acordat un alt rol în cadrul clubului. Dican a preluat FK Miercurea Ciuc ca antrenor interimar, pentru început, la mijlocul lunii martie a anului 2022, chiar la finalul sezonului regular al 2021/2022, când echipa a ratat în ultima rundă accederea în play-off.

Apoi a fost îndepărtat de la conducerea echipei cu patru etape rămase până la finalul sezonului regular trecut.

Francisc Dican a activat, înainte să vină la Sănătatea Cluj, la FK Miercurea Ciuc

Originar din Borșa (Maramureș), Francisc Dican a mai activat, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist, ca antrenor principal la ”U” Cluj (2006) și CFR Cluj (2015) și antrenor secund la ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești.

Bine ai venit, Francisc Dican!

Începând cu această vară, Francisc Dican este noul antrenor al echipei noastre!

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a preluat banca tehnică a „virușilor”

Francisc Dican a jucat la echipe precum: Victoria București, Universitatea Cluj, Gueugnon și Nyiregyhaza Spartacus

Din postura de antrenor a trecut pe la: Universitatea Cluj, CFR Cluj, Chindia Târgoviște și Csikszereda Miercurea Ciuc

HAI SĂNĂTATEA!”, a anunțat Sănătatea Cluj.

Sănătatea Cluj s-a reunit la 15 iulie și a disputat câteva meciuri amicale. A întâlnit Progresul Năsăud (scor 4-0), Sticla Arieșul Turda (scor 5-0), CFR Cluj U21 (scor 2-0), Viitorul Cluj U21 (scor 2-1).

Foto: Sănătatea Cluj și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19278479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-la-scor-in-amicalul-cu-metalul-buzau-19278471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-in-amicalul-cu-avantul-periam-19278460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-rauta-a-revenit-in-liga-2-dupa-opt-ani-si-va-lupta-pentru-promovare-alaturi-de-arges-consider-ca-nu-este-un-pas-inapoi-echipa-lui-pelici-a-ratat-ultimul-amical-19278455

 

 

Andrei PASCU 30 Jul. 2023, 16:36 Liga 3
Pe aceeași temă