„Au ajuns Râșnovul și Hărmanul să vorbească despre fotbal, înaintea Brașovului”. Marin Barbu cine sunt vinovații pentru situația în care a ajuns FC Brașov

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 12:57 Stiri

Marin Barbu a ieșit de câțiva ani din circuitul antrenorilor din Liga 1. Ajuns la 58 de ani, cel poreclit „Magiun” este acum șeful Centrului de Copii și Juniori al nou-promovatei Juventus București. „Au avut grijă alții să mă scoată din circuitul antrenorilor. Sunt jocuri de culise, adică cine are spate, are echipă, cine, nu, vine la muncă atunci când e greu și atunci când totul e ok, ura și la gară!”, spune tehnicianul.

Vinovații pentru dezastrul de la FC Brașov: statul și Neculaie

Marin Barbu a jucat și a antrenat la FC Brașov. Ca jucător, „Magiun” i-a încântat pe fanii brașoveni cu tehnica sa deosebită, dar și cu cele 50 de goluri marcate pentru Steagu”. Ca antrenor a stat foarte puțin la Brașov, doar un retur în sezonul 1996-1997. Referitor la situația dramatică în care a ajuns echipa sa de suflet, Barbu spune că „statul este principalul vinovat și apoi Neculaie”.

„Statul român e principalul vinovat pentru falimentul de la FC Brașov, dar și Ioan Neculaie. Nu poți să lași atâția ani o societate comercială să acumuleze datorii enorme, asta înseamnă că și statul e la fel de vinovat ca și cel care nu a plătit. Sunt convins că nu ajungea la aceste datorii, dacă se intervenea rapid. Neculaie cât a mers pe mâna lui și a învățat de la alții mai deștepți ca el la fotbal s-a descurcat la FC Brașov, însă în momentul în care a prins șmecheriile, n-a mai reușit. Neculaie a crezut că face business din fotbal, dar rezultatul se vede. Pentru mine chiar nu este o surpriză faptul că FC Brașov este în pragul falimentului. La datoriile acumulate, la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani era de așteptat”, spune „Magiun” pentru Monitorul Expres. Cauzele prăbușirii clubului numărul 1 al Brașovului: „golănie combinată cu prostie”.

„Dacă îmi spunea cineva acum câțiva ani că Râșnovul sau Hărmanul vorbesc despre fotbal, te apuca râsul

Antrenorul spune că lucrurile au luat-o razna, iar fotbalul nu poate face excepție. „Păi, ce te mai poate surprinde în fotbalul românesc? S-au dat cam toate lucrurile peste cap în țara asta, nu doar la fotbal. Au ajuns unii care vindeau cartofi sau făceau bișniță cu blugi, șefi de partide, au intrat în Parlament, astfel că la ce să te mai aștepți. Oțelul a ieșit campioană și după un an s-a desființat! Au ajuns Râșnovul și Hărmanul să aibă echipe în Liga a 3-a, citesc în ziare că se luptă la baionetă pentru transferuri! Păi dacă îmi spunea cineva acum câțiva ani că Râșnovul sau Hărmanul vorbesc despre fotbal, te apuca râsul. Toată stima pentru ei, iată că au ajuns aceste echipe să vorbească despre fotbal înaintea Brașovului! Am trăit să văd că Sepsi se uită de sus la Brașov când e vorba de fotbal!”, consideră Marin Barbu.

Cine poate revitaliza fotbalul brașovean

Fostul jucător și antrenor al „stegarilor” știe despre cele două proiecte de la Brașov, dar vede o singură variantă: implicarea autorităților locale. „Singurul care poate revitaliza fotbalul la Brașov e primarul! Reconstruit totul, o nouă echipă, un fel de CSM Steagul Roșu, pentru că degeaba e Corona în Brașov, nu are, domne, lipici la suporteri. Împreună cu câțiva oameni de afaceri serioși, s-ar putea demara un nou proiect. Primăria poate investi în infrastructură, în centrul de juniori și copii, iar ceilalți asociați pot asigura plata contractelor jucătorilor și antrenorilor. Se poate”, a încheiat Marin Barbu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 12:57 Stiri
Pe aceeași temă