Atmosferă explozivă la Jucu. Antrenorul demis prin SMS vrea să stea pe bancă la ultimul meci din campionat. „Vreau să îi ajut pe băieți să își primească banii”

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 22:29 Stiri

Ultima săptămână a fost una explozivă la Unirea Jucu. Primele fitile au fost arse după ce la jucători și antrenori au ajuns zvonuri ce precizau că președintele Daniel Chiorean vrea ca propria echipă să nu termine pe podium în Seria a 5-a a Ligii 3, pentru a putea penaliza jucătorii cu 25 la sută, conform contractului. A venit apoi demiterea prin SMS a antrenorului Gheorghe Barbu, pentru ca imediat președintele să anuleze antrenamentul, dar și deplasarea de vinerea trecută de la Miercurea Ciuc, în care se puteau câștiga trei puncte vitale pentru menținerea pe locul 3.

Ulterior, Daniel Chiorean a încercat că dreagă busuiocul și i-a contactat pe jucători să meargă la meci, cinci dintre ei au venit la stadion, dar inutil, deoarece Unirea Jucu nu s-a putut organiza pentru jocul cu AFK Csikszereda, pe care l-au pierdut la „masa verde”. De precizat că toți jucătorii și antrenorii au semnat o listă cum că au luat ca cunoștință decizia șefului clubului.

„Chiar dacă conducerea a avut o altă variantă, președintele i-a spus unui jucător că luase decizia de a anula antrenamentul și deplasarea la joc, din cauza faptului că era nervos, pentru ca apoi să îi revină!?”, spune antrenorul Gigă Barbu, cel care a venit la echipă pentru meciul de sâmbătă cu Sănătatea Cluj, ultimul din acest campionat. „Vreau să îi ajut pe băieți să își primească banii”, a precizat tehnicianul demis prin SMS.

Atmosfera este foarte încordată la Jucu înaintea ultimului meci din acest sezon, iar situația a fost relatată pentru Sportul Sălăjean de antrenorul Barbu. „Echipa stă pe un butoi de pulbere și această situație poate exploda în orice moment. În lot sunt tensiuni mari și jucătorii sunt mai-mai să se bată în vestiare. Se pare că căpitanul Gabriel Luca s-a aliat cu conducerea și i-a amenințat pe unii colegi, dar niciunul nu a văzut încă niciun leu. Sunt fotbaliști care nu au nici măcar de bani de motorină, iar vineri ei trebuie să plece acasă. Dacă situația nu se rezolvă, mai mulți au anunțat că merg la Finanțe și că vor solicita un audit de la Curtea de Conturi. Aceasta, deoarece în momentul în care au primit banii au fost puși să semneze în alb, iar în momentul în care au întrebat pentru ce au semnat, s-au făcut presiuni”, a declarat Gică Barbu. Am vrut să vedem si poziția conducerii de la Unirea Jucu și l-am contactat telefonic pe președintele Daniel Chiorean, dar acesta nu a fost de găsit.

Totuși, după neprezentarea de săptămâna trecută de la Miercurea Ciuc, Unirea Jucu a căzut pe locul patru în clasament, fiind depășită cu un punct de Industria Galda. Pentru a reveni pe podium și a nu fi penalizați cu 25 la sută din contract, clujenii trebuie să bată sâmbătă pe Sănătatea Cluj, iar Industria Galda să obțină cel mult un egal la Avântul Reghin.

Unirea Jucu nu-și permite o a doua neprezentare, deoarece ar fi a doua abatare și astfel echipa ar fi exclusă din Liga 2.

Articol scris de Călin ONICAȘ (Sportul Sălăjean)
Foto: Cosmina MĂ‚CICĂ‚ȘAN (FB Unirea Jucu)

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 22:29 Stiri
Pe aceeași temă