ASU Poli ratează șansa de a juca meciul de baraj pe „Dan Păltinișanu”. Lucrările de modernizare a gazonului le-au dat peste cap planurile

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 14 Jun. 2015, 00:31 Stiri

ASU Politehnica dorea să dispute prima manșă a barajului de promovare în Liga 3, împotriva Voinței Lupac, pe „Marele oval” din Timișoara. Din ultimele informații însă formația susținută de galeria alb-violetă nu va putea juca aici pe 20 iunie, când e programat turul. Asta deoarece terenul arenei „Dan Păltinișanu” va fi săpat începând de marți pentru noua instalație de încălzire a gazonului, necesară lui ACS Poli în noul sezon de Liga 1.

Oficialii lui ACS Poli grăbesc lucrările pentru că altfel ar fi riscat să dispute prima etapă de Liga 1, programată în mod tradițional acasă pentru nou-promovate, pe stadionul din Mediaș, ales ca variantă de rezervă. „Dacă nu punem încălzire până la începutul campionatului riscăm să jucăm la Mediaș. Trebuie marți să începem lucrările. Nu știm nici noi dacă jucăm amicalul cu Gent. Nu știu dacă e 100%, dar se discuta foarte serios. Suntem obligați să punem încălzirea, sper ca până pe 5 iulie să putem juca”, a spus azi Dan Alexa, antrenorul timișorenilor.

Managerul sportiv Daniel Stanciu a confirmat că lucrările vor începe de săptămâna viitoare, una dintre prevederile contractuale vizează chiar ca terenul să fie bun de joc pe 11 iulie. „De marți începe, e sigur, am semnat contractul și în trei-patru săptămâni va fi gata, la timp pentru Liga I”, ne-a spus Stanciu. Astfel amicalul de gală cu Gent, campioana Belgiei, care se plănuia înainte de start, ar putea pica.

ASU Poli se mută pe „Electrica”

Mai afectați par a fi suporterii lui ASU Politehnica. Echipa lor dorea să joace pe „Dan Păltinișanu” prima manșă cu Voința Lupac pentru accederea în Liga 3, meci programat sâmbătă, 20 iunie, de la ora 17:30. Ar fi fost al doilea duel din acest an al trupei lui Sorin Brîndescu pe „Dan Păltinișanu”, după acel 6-2 de pomină cu Ripensia. „Știm de lucrări, noi așteptam un răspuns de la autorități. Ei ne-au spus că nu ar fi probleme să jucăm”, a pecizat Sorin Boiangiu, managerul sportiv al alb-violeților. Campioana Timișului va juca cel mai probabil pe Stadionul Electrica, rezerva ei pentru duelul de baraj.

ASU Poli ar fi putut evolua pe teren propriu, „Știința”, dar în perioada 18-20 iunie se va desfășura aici Campionatul Universitar de fotbal a cărui festivitate de premiere va fi chiar în seara viitoarei sâmbete.

S-au impus în ultimul test dinaintea barajului. Probleme cu Drăghici

În altă ordine de idei, ASU Politehnica a câștigat ultima repetiție generală înainte de dubla de baraj cu Voința Lupac. Campioana Timișului s-a deplasat sâmbătă pe terenul câștigătoarei Ligii a IV-a Arad, Progresul Pecica, unde s-a impus cu 1-0 prin reușita lui Răzvan Ghinescu. Tehnicianul Sorin Brîndescu nu s-a putut baza pe serviciile golgheterului Octavian Drăghici, accidentat.

Timișorenii s-au pregătit pentru importantul duel cu Lupac în județul Arad. ASU Poli a întâlnit una dintre echipele pe care nu le-ar fi dorit la baraj, Progresul Pecica. Alb-violeții au câștigat jocul, unicul gol al partidei a fost marcat de Ghinescu în minutul 70. Antrenorul Sorin Brîndescu a fost mulțumit de ce au arătat elevii săi înaintea barajului. Totuși, un semnal de alarmă pentru fanii alb-violeților a fost lipsa atacantului numărul 1. Tavi Drăghici e deocamdată accidentat și se speră în recuperarea lui pentru baraj. Singurii atacanți valizi sunt în acest moment Alex Rus și Budur, în condițiile în care ASU Politehnica nu va putea miza nici pe Flavius Tulcan, suspendat de AJF.

„Sunt mulțumit de randamentul băieților, am controlat meciul. Puteam marca și mai multe goluri, pentru că am avut ocazii. Am fost mai buni astăzi. Un meci pe o căldură mare, nu am urmărit rezultatul. Dar un meci bun făcut de noi, sunt mulțumit. Un meci ce ne dă încredere, pentru că am întâlnit o altă campioană, una ce provine dintr-un județ cu fotbal serios”, a declarat Sorin Brîndescu pentru druckeria.ro. La Pecica evoluează și jucători care au avut tangență cu fotbalul de performanță la Timișoara, Riviș și Dobricean numărându-se printre aceștia.

Prima manșă a dublei pentru promovarea în Liga a III-a dintre ASU Poli și Voința Lupac, deținătoarea Ligii a IV-a Caraș, va avea loc sâmbătă, 20 iunie. Timișorenii află luni dacă vor putea evolua pe „Dan Păltinișanu”. Varianta de rezervă pentru disputarea jocului e arena „Electrica”.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin, Filimon – Vucea, Stancu, Ghinescu – Budur. Au mai intrat: Rebenciuc, Damian, Rus și Rogojină. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 14 Jun. 2015, 00:31 Stiri
Pe aceeași temă