ASU Poli e pregătită de primul pas spre Liga 3! Brîndescu are un „informator” bun cu privire la trupa din Lupac

Marius ANGHEL 19 Jun. 2015, 17:02 Stiri
  • Cocheta arenă din centrul Timișoarei, Știința, va fi sâmbătă, gazda celui mai important joc de până acum al grupării susținute de galeria alb-violetă. ASU Politehnica primește replica Voinței Lupac în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, iar „Băieții în ghete” sunt hotărâți să-și scutească susținătorii de mari emoții. Cărășenii au fost disecați de elevii lui Sorin Brîndescu cu ajutorul lui Brian Filimon.


După trei ani în fotbalul județean suporterii lui ASU Poli sunt pe cale să-și vadă visul împlint. Doar doi pași, cele două jocuri de promovare cu câștigătoarea Ligii a IV-a Caraș-Severin, despart echipa timișoreană de fotbalul divizionar național. „Voința e o echipă puternică, masivă, cu jucători experimentați la nivelul Ligii a III-a. O echipă bună, care a câștigat campionatul în Caraș”, spune Sorin Brîndescu.

„Principalul” lui ASU Poli a recunoscut că o bună parte din informațiile pe care le are despre „croați” vin de la „elevul” Brian Filimon. Mijlocașul născut la Reșița a avut de-a face de-a lungul carierei cu jucătorii Voinței. „Brian mi-a oferit informații, e cel care îi cunoaște cel mai bine dintre noi”, a adăugat Brîndescu.

„Eu sunt din Caraș, am și fost cu Muncitorul la baraj iar în acel an ne-am bătut la campionat cu Lupacul. Ei au câștigat cupa pe terenul lor. Cunosc bine și Liga a IV-a Caraș. Trebuie să tratăm cu maximă seriozitate partida. Noi suntem singurii noștri adversari. Consider că suntem peste ei din toate punctele de vedere și cred că vom câștiga detașat ambele meciuri dacă vom fi concentrați”, a declarat Brian Filimon.

Mijlocașul trecut și pe la Autocatania C-sebeș sau Progresul Gătaia a vorbit și despre câțiva dintre oamenii de bază ai celor din Lupac. „Îl cunosc pe Bosko Vișatovici, e un jucător cu experiență, îi cunosc bine. Au jucători care au fost în Liga a III-a și au avut rezultate pentru fotbalul cărășean. Lazarovic și Oncică sunt de asemenea jucători buni. Noi Suntem pregătiți 100% însă”, a precizat jucătorul în vârstă de 29 de ani.

ASU Poli are aproape întreg lotul valid. Feraru nu va fi mai mult ca sigur titular după ce abia a revenit din accidentare. Absenți mai sunt Tulcan (suspendat de AJF Timiș) și C. Ion (în recuperare după operație). Vestea bună pentru druckeri e că în teren va fi prezent golgheterul Tavi Drăghici, menajat în amicalul cu Pecica.

„Dan Păltinișanu”, regretat

Singurul lucru care i-a încurcat pe alb-violeți în pregătirea barajului a fost faptul că nu li s-a mai permis să dispute importantul duel pe „Dan Păltinișanu”, acolo unde afluența publicului ar fi fost un avantaj serios. „Acesta este regretul cel mai mare, că nu putem aduce foarte mulți spectatori alături de noi. Vor fi mulți, dar nu în condiții civilizate… Dorim să vină cât mai mulți suporteri alături de noi și să plece fericiți de la stadion”, a specificat Sorin Brîndescu.

De altfel, terenul de pe „Știința” riscă să fie afectat deoarece aici se va mai disputa un joc azi în Campionatul Universitar, dimineața, precum și ieri a mai fost câte un meci din aceeași competiție. Totuși, oficialii lui ASU Poli nu sunt îngrijorați de starea gazonului pentru că vremea a ținut cu ei până acum. „Terenul nu va fi afectat, nu a plouat. Știam de competiție și cum e organizată, situația a fost gestionată”, a concluzionat Brîndescu.

Brian Filimon se așteaptă ca oricum presiunea să fie imensă pe adversar cu galeria aproape. „E clar că atmosfera e o presiune în plus pentru ei, dar poate fi și o motivație, e un meci de baraj. Noi suntem nerăbdători să jucăm. Suporterii vor fi al 12-lea jucător”, a mai spus mijlocașul lui ASU Poli.

Acesta vede un minus pentru timișoreni terenul pe care se va disputa returul de pe 27 iunie: „Terenul lor are o dimensiune mai mică, care pe noi ne dezvanajează. Fiind o echipă care desface jocul și care are pregătire fizică foarte bună”.

ASU Poli va începe jocul de mâine probabil în formula: Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin, Filimon – Vucea, M. Stancu, Ghinescu – Drăghici.

Iorgovan dă lovitura de start

Meciul de mâine va avea un moment special înainte de start. Sergiu Iorgovan, atacantul Politehnicii care s-a îmbolnăvit în iarnă, va da lovitura de start a jocului. Tânărul alb-violet se va opera pe 29 iunie după ce a urmat ședințe de chimioterapie pentru tumoarea depistată la plămâni. În altă ordine de idei în Timișoara și nu numai fanii lui ASU au realizat o amplă acțiune de promovare a jocului prin afișe speciale (foto mic).

Partida tur de baraj ASU Politehnica Timișoara – Voința Lupac se va disputa mâine, de la ora 17.30 pe Stadionul „Știința”. Meciul poate fi urmărit live video pe radiotimisoara.ro de către cei care nu pot să „prindă” loc pe micuța arenă.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Marius ANGHEL 19 Jun. 2015, 17:02 Stiri
Pe aceeași temă