ASU Poli a spart voința „croaților”. Echipa din Lupac a fost îngenuncheată la Timișoara în prima manșă a barajului

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 03:29 Stiri
ASU Poli a spart voința
  • Campioana Timișului, ASU Politehnica, și-a făcut misiunea mai ușoară după turul barajului de promovare în Liga 3 de pe teren propriu, de sâmbătă, cu câștigătorii din Caraș-Severin, Voința Lupac. Pe o arenă „Știința” prea mică pentru valul de suporteri alb-violeți, echipa din Lupac a deschis scorul și a rezistat apoi cu un rezultat de egalitate aproape o oră din joc. „Croaților” li s-a terminat însă rapid benzina și ASU Poli nu i-a iertat, marcând de nu mai puțin de patru ori până la final. S-a încheiat 5-1, dar scorul putea fi și mai mare. Returul pare acum o formalitate pentru timișoreni, care au făcut primul mare pas spre Liga 3.


Probabil de zeci de ani arena Universității Politehnica nu a mai primit atâta lume ca sâmbătă, 20 iunie. Cu o oră înainte de joc cele mai bune locuri de pe „Știința” erau ocupate. Chiar și cele trei mini-tribune VIP. Într-una și-a făcut apariția și Răzvan Burleanu, șeful FRF, mai târziu și Gheorghe Chivorchian, secretarul general cu istorie pe Bega. Cei doi au urmărit partida alături de rectorul Viorel Șerban și alte personalități. Aceștia au avut ce vedea.

Energia uriașă a publicului a părut la start să le pună piedică chiar amfitrionilor. Lupacul a deschis scorul după trei minute de joc, atunci când Mezin l-a surprins pe Burtic cu un trasor sub bară din afara careului. Timișorenii s-au aruncat apoi în atac, dar șutul lui Naidin a trecut peste. Totuși, egalarea a venit rapid. A fost 1-1 după ce Drăghici a preluat în careu și-a întors un adversar și a înscris cu stângul în ciuda opoziției portarului Voinței. Descătușarea nu a fost însă completată în prima repriză. Drăghici a mai înscris un gol, dar acesta a fost anulat pe motiv de fault la portar. Așa că la pauză a rămas egal, unul care mulțumea până la urmă oaspeții echipați în portocaliu-negru.

Portocaliu-negru, dar nu ca Șahtiorul

Ceea ce se vedea însă pe finalul primei părți, s-a conturat în cea de-a doua jumătate. „Croații” bătrâni au început să cedeze la capitolul fizic, în frunte cu antrenorul-jucător Bosko Vișatovici. Ilie și Budur, nou-intrații violeți, puteau deschide scorul din primul minut al reprizei. Nici Budur nu a reușit cu capul câteva minute mai târziu. Tot egal deși în față nu se afla Șahtiorul cu aceleași culori. Declicul a venit până la urmă în minutul 60. Drăghici a trimis în Petruț iar balonul scăpat în față a fost introdus de Adi Ilie în plasă.

Explozia de bucurie avea să se repete peste două minute, când Ghinescu a trimis un șut centrare care s-a oprit în poarta aceluiași nefericit Petruț. Lupacul nu a mai avut forța decât să degajeze atunci când balonul era în posesia sa. Totuși, la 3-1 Burtic a fost întrebuințat serios de Loba în minutul 81. Finalul putea însă să consemneze un scor astronomic pentru gazdele alb-violete. Budur e secerat în careu de Costachi și experimentatul fundaș vede roșu direct deși mai avea un galben.

Drăghici (min. 83) a îndeplinit apoi formalitatea de la punctul cu var. Peste alte trei minute timișorenii aveau să se distreze cu defensiva cărășeană. Gălan a trimis pe spate din fața porții pentru celălalt coleg din centrul defensivei iar Gavriluță a punctat cu capul spre deliciul Peluzei Sud. Putea fi 6-1 în final, dar Tavi Drăghici a încercat o scăriță după un nou penalty dictat pentru henț de această dată.

ASU Poli câștigă cu 5-1 și își asigură în mare măsură un retur liniștit peste o săptămână pe tărâm „croat”. A mai rămas doar un pas pentru ca suporterii alb-violeți să-și vadă un prim vis împlinit: echipa în care au investit pasiune și dragoste timp de trei ani să facă pasul într-o ligă națională, Liga a 3-a!

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA (TM) – VOINȚA LUPAC (CS)  5-1
Drăghici 17, 83 – penalty, Ilie 60, Ghinescu 62, Gavriluță 86 / Mezin 3

Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin (cpt.)(Feraru ′85), Rebenciuc (Filimon ′79) – Vucea (Budur ′46), M. Stancu (Ad. Ilie ′46), Ghinescu – Drăghici
Antrenor: Sorin Brîndescu

Petruț (cpt.) – Costachi, Vișatovici (Creangă ′61), Domondi, Oncică – Moți (Loba ′54), Mezin (Nicolici ′90), Lazarovici, Târbăț – Străin, Marta
Antrenor: Bosko Vișatovici

Stadion: Știinta (Timișoara – Timiș); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București – București); Asistenți: Casian Băla și Sebastian Pantea (ambii din Arad – Arad); Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca – Cluj) și Călin Marius Orbonaș (Ilia – Hunedoara).

CITEȘTE și: Vișatovici descrie soarta „croaților” pe „Știința”: „Cât ne-au ținut bateriile”. Ce speranțe are antrenorul-jucător al Voinței Lupac de la returul cu ASU Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 03:29 Stiri
Pe aceeași temă