Arădenii, gata să treacă și de hopul Filiași: „Va fi cel mai greu meci de până acum, dar noi suntem UTA”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 13:14 Stiri
Arădenii, gata să treacă și de hopul Filiași:**

Szabolcs Szekely, autor al unui hattrick sâmbăta trecută, și Sorin Strătilă, omul cu trei centrări câștigătoare, transmit că UTA Bătrâna Doamnă e pregătită să lege victoria cu Național Sebiș de încă una. Roș-albii sunt vineri în comuna Braloștița, devenită cunoscută arădenilor pentru că servește drept casă pentru echipa lui Gheorghe Ciurea, ACSO Filiași.

Arădenii sunt cu garda sus, pentru că adversarii le-au luat un punct în tur. Szekely și Strătilă n-au jucat în acel meci, primul a venit în iarnă sub comanda lui Roli Nagy, iar al doilea a devenit utist la scurt timp după acel joc.

„Nu prea cunosc adversarul, dar am înțeles că e arțăgoasă și se agață de orice. Avem moral bun după meciul cu Sebiș, trebuie să jucăm la fel, să avem aceeași dăruire, aceeași ambiție. Dacă se întâmplă așa, nu avem vreo problemă”, crede Szekely.

Strătilă e și mai categoric: „Va fi cel mai greu meci de până acum, am înțeles că și ei sunt mobilizați, au pus deja afișe prin oraș. Sunt neînvinși în retur, dar nu trebuie să ne îngrijoreze, noi suntem UTA! Avem destulă experiență și valoare, prin determinare și atitudine va trebui să câștigăm”.

Înaintea etapei a 18-a a Ligii 3, UTA Bătrâna Doamnă e pe locul 2 cu 36 de puncte, iar ACSO Filiași e pe 5 cu 25 de puncte. Arădenii au un meci mai puțin disputat și au șansa de a trece pe primul loc, luând astfel prima obțiune pentru promovarea în Liga 2.

În tur, UTA Bătrâna Doamnă și ACSO Filiași au remizat 1-1. Oltenii au deschis scorul în minutul 57 prin Alin Bălă, iar arădenii au egalat din penalty în minutul 89 prin Dumitru Copil.

Silaghi revine în circuit, dar alți doi utiști sunt suspendați

Altfel, avertismentele încasate de Richard Filaret și Osumane Gueye în meciul cu Național Sebiș îi scot pe amândoi din circuit pentru confruntarea de vineri după-masă. Dumitru Copil are probleme de ordin medical, iar Blănaru nu e refăcut complet. Nici Varga nu intră în calcule, tot din motive medicale, după cum a dezvăluit antrenorul Roland Nagy.

„Să vedem cum evoluează starea lui Copil, se confruntă cu o problemă după o accidentare mai veche. Blănaru se apropie de program normal”, a comentat tehnicianul, indicând variantele Cotoc sau Wild pentru înlocuirea lui Filaret, integralist până acum în efectivul arădean.

Referitor la Varga, care n-a jucat în retur, Nagy a spus: „A făcut multe pentru echipă. E bolnav acum, dar e soluție oricând, la orice oră, în orice minut. Dar cu siguranță îl veți mai vedea la UTA”.

Reintră în schemă atacantul Dan Silaghi, a cărui suspendare a expirat.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 13:14 Stiri
Pe aceeași temă