Arad se îmbogățește cu încă o echipă: Flacăra Făget se mută la Șiria

06 Jul. 2012, 16:19 Stiri
Arad se îmbogățește cu încă o echipă:** Flacăra Făget se mută la Șiria

O altă echipă timișeană după AC Recaș, cu mari ambiții în sezonul trecut, e nevoită să se mute pentru a supraviețui după ce primăria nu mai vrea fotbal. Flacăra Făget se află astfel în tratative avansate pentru a se muta la Șiria în județul Arad.

„Am discutat cu primarul (n.r. Marcel Avram) și nu se mai vrea. Am mai discutat cu două primării din județul Timiș. Cei de la Șiria au o bază sportivă frumoasă și sunt de acord să jucăm acolo, ne asigură toate condițiile, inclusiv transport, singura problemă e cu bugetul. Dacă vom găsi bani ne vom muta acolo”, ne-a spus Marian Trăiculescu, președintele CS Flacăra Făget. Culmea dacă la Recaș lucrurile au intrat în derivă din cauza schimbării primarului, la Făget e vorba de același edil (PDL) care a sprijinit formația în ultimii doi ani. „Ne-a sprijinit în anul în care am promovat (circa 1,5 mld. lei), chiar mai mult ca în ultimul sezon, în C. Dacă ei nu pot să-și convingă firmele din Făget să sprijine echipa, e foarte greu să-i conving eu”, adaugă Trăiculescu.

Astfel, Flacăra ar putea de săptămâna viitoare să ajungă la o înțelgere cu cei din Șiria, a căror echipă, Șiriana, a terminat campionatul 2011-2012 pe loc retrogradabil în Liga a IV-a Arad. Înțelegerea se poate definitiva dacă autoritățile vor aloca un buget mai mare pentru fotbal. Flacăra are în prezent un lot bazat pe tineri după despărțirea de antrenorul Marius Baciu. Echipa se va reuni pe 16 iulie și va efectua probabil un cantonament la Moneasa. „Centrul de comandă” pentru antrenamente obișnuite va rămâne însă terenul din zona Dacia Timișoara, mai ales că majoritatea fotbaliștilor sunt din orașul de pe Bega.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

06 Jul. 2012, 16:19 Stiri
Pe aceeași temă