Aninoasa devine un complex pentru SCM Pitești! Echipa lui Nicolae Dică a ratat șansa să obțină a 7-a victorie consecutivă, remizând acolo unde a pierdut promovarea în sezonul trecut

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 11:45 Stiri

SCM Pitești a obținut, sâmbătă, al treilea rezultat de egalitate din acest tur de campionat după ce a remizat, 1-1, în deplasarea de la FC Aninoasa. Chiar dacă nu a reușit să se impună pe terenul dâmbovițenilor, liderul Seriei a 3-a rămâne singura echipă neînvinsă din această serie a Ligii 3 și își menține avansul de 9 puncte pe care îl are față de Sporting Roșiori, ocupanta locului secund.

Așa cum se așteptau, piteștenii au avut o misiune foarte grea pe terenul singurei echipei care i-a învins în returul sezonului trecut (1-0) și le-a năruit visele de promovare în liga secundă. Misiunea alb-violeților a fost îngreunată și de starea terenului care în unele porțiuni era plin de nămol. Încă din primele minute, argeșenii s-au instalat la conducerea jocului și au irosit câteva ocazii mari de gol prin Năstăsie, Tănasă și Șerban, care a trimis în bară cu un șut din afara careului. Argeșenii au reușit să deschidă scorul cu un minut înainte de pauză prin Panait, care a trimis cu capul în plasă din interiorul careului în urma unui corner executat de către David.

Dâmbovițenii și-au trecut și ei în cont două ocazii prin Călinescu și Pahonțu. După pauză, alb-violeții au avut șansa de a face 2-0, însă Ciprian Tănasă, singur cu portarul, a tras în acesta. Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 67 prin Neguț, care a trimis în plasă din câțiva metri din centrarea lui Calofir. În ultimele 20 de minute ale întâlnirii, SCM Pitești a crescut presiunea pusă pe adversar, însă Albu, Șandru și Șerban nu l-au putut învinge pe Bărboiu.

Aninoasa a fost foarte aproape de un autogol, însă portarul gazdelor a scos de lângă bară mingea deviată de un coechipier la șutul lui Oancea. După aspectul jocului, argeșenii meritau să plece cu toate punctele, însă împrecizia atacanților la finalizare și intervențiile salvatoare ale lui Bărboiu au privat echipa alb-violetă de o victorie.

Meciul văzut de antrenori:

Bălașa: „Sunt bucuros de acest rezultat”

Cristi Bălașa, antrenor FC Aninoasa: „Sunt foarte bucuros pentru acest rezultat, având în vedere că nu am putut conta pe patru jucători importanți. Cei care au intrat și-au făcut bine treaba și am numai cuvinte de laudă la adresa lor. Am luat gol contrar jocului, dintr-o fază fixă, capitol la care, din păcate, încă nu învățăm din greșelile trecutului. Ne-am bucurat mult că am avut numeroși suporteri lângă noi. Le mulțumim că ne-au susținut pe întreaga durată a întâlnirii și îi așteptăm într-un număr mare și la meciul cu Steaua II din ultima etapă a turului. Dedic această remiză lui George Rusu, jucător care a suferit, în această săptămână, o accidentare dură”.

Dică: „Suferim la finalizare”

Nicolae Dică, antrenor SCM Pitești: „Din punctul meu de vedere, nu este un egal echitabil, pentru că trebuia să câștigăm acest meci. În prima repriză nu ne-am ridicat la nivelul jocului nostru obișnuit. Nu am avut ocazii mari de gol. A doua repriză a fost mult mai bună chiar dacă am primit gol la singura ocazie a gazdelor din partea secundă. Am avut o posesie bună, ocazii multe de gol, dar, din păcate, suferim la finalizare. Din patru – cinci situații foarte clare de gol nu am reușit să marcăm. Și starea terenului a influențat jocul nostru, însă nu este o scuză că nu am câștigat acest meci. Aștept mai mult curaj de la jucătorii mei la meciurile care vor urma”.

FC ANINOASA – SCM PITEȘTI 1-1 (0-1)
Alin Neguț 67′ / Andrei Panait 44′

Bărboiu – Marina, Coman, Pahonțu, V. Niculae (Maican 57′) – Călinescu, Dinu, Penescu, Grigorescu – Calofir (Huțușoru 76′), Neguț
Antrenor: Cristian Bălașa

Udeanu – Negoiță, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Șerban, Panait, Grecu (Oancea 73′), David (Albu 60′) – Năstăsie, Tănasă
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Comunal (Aninoasa); Spectatori: 250; Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești), Valentin Dumitru (Prahova), Dragoș Radu (Ilfov).
Observatori: Valeriu Ioniță, Valentin Epure (ambii din București).
Cartonașe galbene: Marina (3′), Neguț (79′) / David (30′).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: Ionuț PARGHEL

Marius ANGHEL 14 Nov. 2016, 11:45 Stiri
Pe aceeași temă