Analiza primei etape din C5! Numai o remiză în prima rundă

02 Sep. 2012, 14:38 Stiri
Analiza primei etape din C5!** Numai o remiză în prima rundă

Vineri, 31 august 2012, s-a dat startul la eșalonul al treilea al fotbalului românesc. Liga2 analizează Serie a 5-a, acolo unde sunt prezente 13 echipe: FC Hunedoara, FC Oșorhei, Olimpia Satu Mare, Jiul Petroșani, Europa Alba Iulia, FC Zalău, Sănătatea Cluj, FC Seso Câmpia Turzii, FCM Turda, Național Sebiș, Șoimii Pâncota, Plimob Sighetul Marmației și Unirea Dej.

Șoimii Pâncota – Sănătatea Cluj 0 – 1 (0-0)
Hoca (82)

La prima deplasare echipa lui Aurelian Ghișa, pregătită de Marius Semeniuc, a făcut prima victimă. ,,Soimii” din Pâncota au avut aripile frânte în disputa cu ,,virușii verzi” de pe Someș. Chiar dacă pe parcursul jocului gazdele au beneficiat de câteva oportunități, nu au reușit să modifice tabela de marcaj. Cu opt minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Hoca a reușit să înscrie un gol de trei puncte. Etapa viitoare, Sănătatea va evolua, pe terenul din Parcul Sportiv ,,Iuliu Hațeganu”, în compania celor de la Unirea Dej, în primul derby al județului.

Plimob – FC Zalău 1 – 0 (0-0)
C. Chiș (50)

Elevii lui Marius Pașca au făcut deplasarea la Sighet, la nou promovata Plimob, cu gândul de a reveni sub Meseș cu cele trei puncte puse în joc. La ratările lui Cosmin Sabou, Istvan Maior și Andrei Teglaș, din primele 16 minute ale întâlnirii, a contribuit și starea jalnică a gazonului din orașul din nordul țării, dar experiența celor enumerați ar fi trebuit să încline balanța în favoarea sălăjenilor. După un scor alb înregistrat la pauză, gazdele au reușit un gol în minutul 50 prin C. Chiș, reușită care avea să consfințească victoria nou promovatei. Etapa viitoare, sălăjenii vor evolua pe teren propriu, contra unei alte nou-promovate, Șoimii Pâncota.

FC Hunedoara – Jiul Petroșani 2 – 1 (0-1)
Făgărășanu (72), Lintaru (85) / Drida (30)

Derby-ul din fostul oraș al siderurgiștilor a fost găzduit de stadionul ,,Michael Klein”, stadion care poartă numele unuia dintre cei mai iubiți fotbaliști hunedoreni. Ca orice derby și acesta a fost unul viu disputat ținând privitorii în suspans. Jiuliștii au evoluat curajos, fond pe care au reușit să deschidă scorul în minutul 30, prin Drida, scor care avea să se regăsească înscris pe tabelă și la pauză. Hunedorenii nu s-au putut împăca cu scorul înscris pe tabelă și au forțat egalarea, care a survenit în minutul 72, prin Făgărășanu. Greul pentru echipa de sub furnale a început în minutul 77, când Tibi Bier a văzut al doilea cartonaș galben, lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Totuși gazdele au crezut în steaua lor norocoasă și cu cinci minute înaitea expirării timpului regulamentar de joc, Lintaru a reușit golul care a adus cele trei puncte în visteria celor din Hunedoara.

Europa Alba Iulia – Olimpia Satu Mare 0 – 2 (0-2)
Feier (19), M. Pop (41)

Nou promovata Europa Alba Iulia nu a putut obține punctele puse în joc în fața Olimpiei Satu Mare, echipă care are obiectiv promovarea în liga secundă. Elevii lui Tibi Csik au reușit primul gol destul de repede, după numai 19 minute de joc prin Feier. La adăpostul acestui gol, echipa sătmăreană a reușit să controleze jocul, fond pe care în minutul 41 Marian Pop a reușit golul cu numărul doi în contul elevilor lui Csik. La acestă fază gazdele au protestat pentru faptul că mingea nu ar fi depășit cu întreaga circumferință linia porții, dar asistenta Monic Rigo a rămas fermă pe poziție și a arătat centru terenului. În partea secundă, fiecare dintre cele două grupări au trimis mingea în bară, primii au fost oaspeții prin Gavrilescu (50), urmat de Circov, de la gazed, în minutul 60. Același Circov (87) și Radu Andone (90) ar fi putut echilibra balanța pe tabelă, numai că șuturile expediate de aceștia au scos în evidență prestația portarului echipei oaspete. Aspectul negativ al jocului l-a generat eliminarea lui Gavrilescu, în ultimele secvențe ale partidei.

„Am întâlnit una dintre candidatele la promovarea în liga secundă, o formație bună care s-a impus meritat. Au existat momente ale jocului în care noi am fost la timonă, am avut la rândul nostru trei bune oportunități de a marca, Circov de două ori și R. Andone pe final, dar nu a fost să fie. Este doar primul meci în Liga a III-a, mergem mai departe și vom demonstra pe teren că Europa Alba Iulia poate rezista în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc” a declarat Liviu Coacăză, președintele celor de la Europa

FCM Turda – Național Sebiș 1 – 0 (1-0)
Barbuloviciu (28)

Jocul de pe Municipalul turdean a fost așteptat cu mult interes, atât de adepții noi grupări fotbalistice, cât și de rivalii acestora, prezenți incorpore în tribună. Prima repriză a fost una destul de apatică, fără faze concrete de poartă, dar totuși elevii lui George Ciorceri au punctat pe tabelă prin Barbuloviciu (28), fază la care au mai lucrat David și Morar. Repriza secundă a aparținut în întregime oaspeților, care s-au întrecut cu nonșalanță în ratări, prin Necșulescu, Cotan, Botiș și Capătă. Pe fondul dominării oaspeților, turdenii au ratat trei situații prin care ar fi putut să-și mărească avantajul prin David (77, 89) și Eremia (88). În echipa turdeană la final erau 6 jucători localnici, ceea ce dă speranțe ca propiectul conducerii administrative și tehnice să se contureze din ce în ce mai mult.
Runda secundă găzduește derby-ul local dintre Seso Câmpia Turzii și FCM Turda, cu prima echipă în calitate de echipă gazdă.

Unirea Dej – FC SeSo Câmpia Turzii 1 – 1 (0-1)
Găbruș (60) / Chișu (4)

Elevii lui Meszaros au reușit să modifice tabela de marcaj, contrar așteptărilor încă din minutul 4, prin reușita lui Chișu, care a expediat o torpilă de la circa 25 de metri, punându-l în dificultate pe apărătorul buturilor dejenilor. Victor Moțet, purtătorul banderolei de căpitan, a echipei Seso, a ratat în minutul 11 desprinderea pe tabela de marcaj. Această ratare a dat aripi echipei de pe Someș care nu l-a putut învinge pe Bogdan Fărcaș, apărătorul buturilor echipei Seso, prin Rus (11), Petrean (15, 16) și Stan (27). Pînă la finalul primei părți, fiecare dintre echipe a trimis mingea în bară: oaspeții prin Fertea (32) și gazdele prin Găbruș (39). Din minutul 40, oaspeții au evoluat în inferioritate numerică prin eliminarea lui Vlad Mocan, care a văzut cel al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În partea secundă, gazdele au reușit să restabilească egalitatea prin omniprezentul Găbruș, care la învins pe Bogdan Fărcaș cu un șut în colțul stîng în situația în care acesta a fost surprins de fază. Dejenii se aruncă în atac, dar au ratat două bune oportunități prin Stan în minutele 69 și 75, când mingea expediată de acesta a trecut milimetric pe lîngă buturile apărate de Fărcaș.

Dacă în prma parte a arătat cu destulă ușurină cel de-al doilea cartonaș galben lui Vlad Mocan, în minutul 77 centralul Dumuța a intrat în scenă și a refuzat un penalty clar ca lumina zilei oaspeților. Popan a scăpat spre poarta adversă, dar centralul nu a dat nimic deși portarul Szekely l-a faultat în careu.

”A fost o partidă grea, în care a trebuit să alcătuiesc o formulă de echipă nouă datorită faptului că pe ultima linie dreaptă au mai venit cinci jucatori noi și nu ne-am antrenat împreună numai două zile. Țin să-i felicit pe băieți pentru partida de azi, de angajamentul de care au dat dovadă. Pentru mine surprinderea a fost că am întâlnit o echipă foarte bine pregătită, cu o concepție de joc proprie. Sper ca in cel mai scurt timp să formăm o echipă competitivă, iar rezultatele să nu întârzie prea mult. Săptămâna viitoare urmează o altă partidă grea cu cei de la FCM Turda, pe care noi dorim să o câștigăm și la final să ne bucurăm de reușită”, a afirmat Alpar Meszaros, noul tehnician de la Seso.

FC Oșorhei – a stat

Articol scris de Ioan ARION

02 Sep. 2012, 14:38 Stiri
Pe aceeași temă