„Am rămas șocați”. Primul club din Liga 3 care se desființează în acest sezon. Jucătorii au fost chemați să li se dea vestea: „Noi credeam că vine vreo primă de Crăciun”

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 16:16 Stiri

Performanța realizată până acum în actuala ediție a Ligii 3, campionat care a rămas cu toate echipele înscrise în competiție active până la finalul turului, s-ar putea strica începând chiar cu prima etapă a returului. În ultimii ani, seriile Ligii 3 au avut de-a face cu abandonuri și excluderi pe toată durata sezonului, rar întâmplându-se ca o serie să fie completă până la final. Acum, cele cinci serii formate la început de sezon au terminat cu brio turul, chiar dacă uneie echipe au întâmpinat probleme și au mai pierdut meciuri la „masa verde”, însă niciuna nu a luat o decizie drastică de a-și încheia activitatea.

Lucrurile par însă să reintre în obișnuiță odată cu returului, dacă nu se va întâmpla o minune la CS Tunari. IlfovSport anunță că echipa de lângă Capitală nu va mai exista din această iarnă, după ce primăria comunei ilfovene Tunari a decis, înainte de Crăciun, să desființeze secția de fotbal a Clubului Sportiv din localitate. Miercuri, 21 decembrie, primarul Alexandru Neacșu a avut o discuție pe această temă cu conducerea CS Tunari, iar aceasta din urmă nu a avut ce face decât să se conformeze. 

Fotbaliștii echipei din Tunari au fost chemați la club pentru a fi anunțați despre această veste și despre faptul că vor fi liberi de contract. „Am fost prezenți la club. Noi credeam că vine vreo primă de Crăciun, pentru că eram cu banii la zi, adică la Tunari n-au fost probleme cu banii niciodată, dar ne-au anunțat că suntem liberi de contract, că echipa se desființează. De fapt, ieri (n.r. – marți, 20 decembrie), primarul Alexandru Neacșu i-a chemat pe conducătorii echipei și le-a spus că secția de fotbal se închide, pentru că nu mai există susținere financiară și în bugetul lui 2017 nu sunt prevăzuți bani pentru activitatea fotbal. Am rămas șocați, nici nu știam cum să o luăm, mai ales înainte de Crăciun”, a declarat, pentru IlfovSport, un jucător din lotul Tunariului.

VEZI cum arată clasamentul Seriei a 2-a a Ligii 3

CS Tunari face parte din Seria a 2-a a Ligii 3, iar la finalul turului, după 13 etape, se situează pe locul 5, cu 22 de puncte, tot atâtea câte are și SC Popești Leordeni, echipa de pe locul 4. Lider e Metaloglobus București, cu 35 de puncte. Echipa ilfoveană a promovat în Liga 3 în 2012.

Foto: Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 16:16 Stiri
Pe aceeași temă