Un meci din Liga 3 s-a încheiat în minutul 5, când arbitrul a fluierat finalul. „Satelitul” unei echipe din Liga 1 s-a făcut de râs. Cum s-a prezentat la joc și s-a dat lovită

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 14:47 Stiri

Liga a 3-a a fostbalului românesc e departe în a face pași pentru a se transforma dintr-o competiție semi-profesionistă într-una profesionistă. Indiferent că în aceast campionat întâlnim multe echipe secunde ale unor cluburi care se vor profesioniste, din Liga 1.

Dacă în timpul săptămânii, Federația Română de Fotbal a decis trei victorii la „masa verde” împotriva a tot atâtea echipe din acest campionat, fiindcă au folosit jucător în stare de suspendare, una dintre ele, ACS Fotbal Comuna Recea (Seria 5), chiar având pretenții la promovare, în etapa din acest weekend am întâlnit o situație de-a dreptul rușinoasă.

Echipa secundă a prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș s-a deplasat la Râșnov, pentru meciul din etapa a 28-a a Ligii 3, Seria 5, cu doar șapte jucători și a încheiat partida după doar cinci minute!? Clubul din Mediaș traversează o situație grea din punct de vedere financiar, iar acest lucru se vede și la „satelit”. Însă nu numai financiară, ci și de lipsă de jucători. Fiindcă în aceeași zi a avut programate alte două meciuri la juniori (cu AFC Gloria Junior (scor 1-3), la Bistrița, în Campionatul Național U19, scor 1-3, și cu  ACS Viitorul Argeș Alexandru Duminică (scor 1-2), la Craiova, în Campionatul Național U17), clubul nu a mai ajut jucători îndeajuns pentru a trimite și la echipa secundă, care, sâmbătă, avea programat meci în județul Brașov.

Astfel, Gaz Metan Mediaș 2 a ajuns în situația de a se prezenta la meciul cu Olimpic Cetate Râșnov cu doar șapte jucători, pe care i-a trimis pe teren. Brașovenii au deschis scorul Flavius Staicu încă din minutul 3, iar imediat după aceea unul dintre jucătorii Mediașului, Sergiu Bîrză, „s-a accidentat”, rămânând întins pe gazon. Arbitrul Dragoș Pîrîu a solicitat medicului prezent la stadion să-i acorde lui Brîză îngrijiri medicale, însă acesta n-a mai putut continua partida.

Cum regulamentul spune că una dintre echipe nu poate juca în mai puțin de șapte jucători, arbitrul a pus punct partidei la scorul de 1-0 pentru Râșnov, în doar minutul 5. Jocul va fi decis la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, care va dicta victorie cu „masa verde”, scor 3-0, pentru brașoveni.

Gaz Metan Mediaș a recurs la această strategie pentru a nu fi amendată de FRF fiindcă nu s-a prezentat la meci.

În urma acestui rezultat, Olimpic Cetate Râșnov a acumulat 52 de puncte și se menține pe locul 4 în Seria a 5-a, cu două etape rămase de disputat din acest sezon. În schimb, Gaz Metan Mediaș 2 are doar 12 puncte acumulate, e pe locul 15 din 16 și e deja retrogradată matematic.

Ce a scris Olimpic Cetate Râșnov pe pagina sa de facebook după acest meci încheiat în minutul 5:

„Victorie cu CS Gaz Metan Mediaș II după doar 5 minute!!!
De remarcat faptul ca echipa din Mediaș s-a prezentat la acest meci cu doar 7 jucatori!
In minutul 5, un jucător al oaspeților a rămas întins pe terenul de joc, nemaiputând continua meciul. Ca urmare a acestui lucru arbitrul întâlnirii a fluierat finalul meciului după doar 5 minute.
Înainte de fluierul final scorul era de 1-0 pentru echipa noastră, după golul marcat de Staicu in minutul 3.
Ca urmare a acestui lucru, echipa noastră va câștiga acest meci la masa verde (3-0)”.

„Meciul” de pe stadionul Bucegi din Râșnov i-a avut arbitri pe Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara) și Andrei Buda (Hunedoara). Observatori au fost Mihail Ionescu (Ploiești) și Mihail Lazăr (Covasna).

Râșnov: Daniel Mutu – Andrei Poverlovici, Sorin Bogyor, Sorin Marin, Alexandru Țuțu, Șerban Moraru, Sergiu Mihai, Bogdan Neculăescu, Alexandru Vîrlan, Flavius Staicu, Vlad Boricean
Rezerve: Levente Mihok – Laurențiu Căpățînă, Gabriel Dobre, Rareș Coltofean, Raul Drugă, Nicolae Mariean, Eusebio Tepertyu Portic
Antrenor: Florin Dîrvăreanu

Gaz Metan 2: Adrian Dâncu – Sergiu Bîrză, Adrian Slava, Claudiu Drăgan, Norbert Brașovean, Cristopher Crăciun, Sebastian Căldărar
Delegat: Mihai Moraru

Situația echipelor satelit în Liga 3:

Seria 1 – 15 echipe:
locul 13. – FC Botoșani 2 (24 puncte) – retrodradabil
Seria 2 – 15 echipe:
locul 13. – FC FCSB 2 (24 puncte) – retrogradabil
Seria 3 – 16 echipe:
locul 8. – U Craiova 1948 CS 2 (40 puncte)
locul 10. – AFC Astra 2 (37 puncte)
locul 12. – FC Voluntari 2 (34 puncte) – loc posibil retrogradabil
locul 15. – AFC Hermannstadt 2 (21 puncte) – retrogradabil
Seria 5 – 16 echipe:
locul 6. – CFR Cluj 2 (46 puncte)
locul 15. – Gaz Metan Mediaș 2 (12 puncte) – retrogradabil

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Olimpic Cetate Râșnov

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 14:47 Stiri
Pe aceeași temă