Amatorismul e la putere! Alte trei echipe din Liga 3 au pierdut la „masa verde” meciuri disputate în retur. Cea mai afectată este a lui Bănel Nicoliță

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 13:09 Stiri
  • Finalul de sezon al Ligii 3 aduce în lumină alte gafe incredibile făcute de cluburi care activează în acest eșalon, semn că nivelul de profesionalism este în continuare unul scăzut. Ultimele măsuri luate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal duce la noi schimbări în clasamente, cu doar o etapă înainte de încheierea actualei ediții a campionatului.

 

Dacă numărul echipelor retrase/excluse în acest sezon din competiție a fost unul scăzut față de edițiile precedente, doar trei grupări abandonând campionatul (CSM Roman din Seria 1 și CSO Bragadiru și Delta Dobrogea Tulcea din Seria 2), motiv de bucurie pentru FRF, iată că lipsa de profesionalism a unora dintre conducătorii grupărilor le-a adus, în prag de final de sezon, sancțiuni drastice.

Departamentul Competiții al FRF a descoperit noi gafe făcute de echipe din Liga 3, au făcut sesizare, iar Comisia de Disciplină și Etică a dictat, în ședința susținută pe 22 mai, victorii la „masa verde” și sancțiuni financiare. Sănătatea Darabani (Seria 1), CS Făurei (Seria 2) și FC Pucioasa (Seria 3) sunt echipele în cauză.

Verdictul împotriva Darabaniului nu produce schimbă majore în clasament

Sănătatea Darabani l-a utilizat în stare de suspendare pe jucătorul Bogdan Lumaicu în meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani 2. Partida desfășurată tocmai pe 20 aprilie, în etapa a 24-a, s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a botoșănenilor, însă, acum, în urma deciziei FRF, rezultatul devine 3-0.

Schimbări în clasamentul Seriei 1 nu intervin, fiindcă punctele se mențin asemănător, însă eroarea celor de la Darabani rămâne ca o pată de rușine. În plus, au de plătit către FRF o amendă de 1.600 de lei.

„În baza art. 83/10/1 RD cu aplicarea art. 34 din RD ACS Sănătatea Dărăbani se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC Botoșani 2) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică.

Sănătatea Darabani rămâne ultima în clasamentul Seriei 1, pe 15, cu doar 8 puncte, iar acum are goleraj 21-88 față de 22-89.

În schimb, FC Botoșani 2, aflată pe ultima poziție retrogradabilă, cu încă șanse la salvare, pe locul 13, cu 25 de puncte, are următorul golaveraj: 28-45 față de 29-46.

Echipa manageriată de Bănel Nicoliță, CS Făurei, pică un loc în clasament

CS Făurei, echipa manageriată de fostul stelist Bănel Nicoliță, unde este și antrenor și jucător, a comis-o în meciul cu SC Popești Leordeni, în deplasare, în etapa a 27-a, pe 8 mai. Atunci, Făureiul l-a utilizat pe jucătorul Sebastian Agache în stare de suspendare, a descoperit, între timp, Departamentul Competiții.

Cum partida s-a încheiat 1-1, acum, SC Popești Leordeni beneficiază de victoria la „masa verde”, cu 3-0, lucru care aduce și câteva schimbări în clasament.

Ilfovenii se mențin pe locul 5 în Seria 2, unde vor și încheia sezonul, însă acum au 48 de puncte în loc de 46. În schimb, CS Făurei rămâne fără un punct (32 față de 33) și cade de pe locul 9 pe 10. Chiar dacă CS Medgidia urcă peste ea în clasament, datorită golaverajului, echipa lui Bănel Nicoliță nu va avea emoții în privința retrogradării, fiindcă ultima clasată pe poziția care duce în Liga 4, FCSB 2, are cinci puncte mai puțin. Totuși, Făureiul se alege cu această rușine de a pierde un meci la „masa verde”, dar și cu o sancțiune financiară de 1.600 de lei.

„În baza art. 83/10/1 RD cu aplicarea art. 34 din RD CS Făurei se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Popești Leordeni) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică.

FC Pucioasa a comis-o chiar cu liderul Turris Oltul, în fața căruia oricum pierduse

În fine, Departamentul Competiții al FRF a descoperit și că FC Pucioasa l-a utilizat pe jucătorul Florin Lețu în stare de suspendare în meciul de pe teren propriu cu liderul Turris Oltul Turnu Măgurele. Astfel, partida pierdută oricum cu 1-3, pe 9 aprilie, în etapa a 22-a, va deveni acum 0-3.

Schimbări în clasamentul Seria a 2-a se vor produce, în urma acestei victorii la „masa verde”, doar la nivel de golaveraj al celor două echipe. Nou-promovata în Liga 2 Turris va avea 78-14 în loc de 78-15, în timp ce Pucioasa rămâne pe locul 8 cu golaverajul 56-38 în loc de 57-38.

Clubul manageriat de Cristian Bălașa se alege însă cu rușinea de a pierde un meci la „masa verde” și de a fi penalizată cu 1600 de lei.

„În baza art. 83/10/1 RD cu aplicarea art. 34din RD AS FC Pucioasa se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC Turris Oltul Turnu Măgurele) și i se aplică  o penalitate sportivă de 1600 lei”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică.

Alte cinci rezultate la „masa verde” decise în ultimele două săptămâni

Pe lângă cele trei noi decizii ale Comisiei de Disciplină și Etică, în ultimele două săptămâni, FRF a dictat cinci victorii la „masa verde” împotriva echipelor CSM Focșani (Seria 1), Gloria Lunca Teuz Cermei (Seria 4), ACS Fotbal Comuna Recea, Gaz Metan Mediaș 2 și CFR Cluj 2 (ultimele trei din Seria 5).

Primele trei au pierdut meciuri în care au utilizat jucători suspendați, Gazul a mers la Râșnov doar cu 7 jucători, iar după doar cinci minute unul dintre ei s-a dat lovit și meciul a fost întrerupt și câștigat de gazde cu 3-0, iar satelitul campioanei României nu a avut ambulanță echipată corespunzător la partida cu Sticla Arieșul Turda, astfel că arbitrul nu a dat drumul jocului.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 13:09 Stiri
Pe aceeași temă