Alexandria, cu o nouă denumire, a debutat cu o remiză în noul sezon, cu satelitul Hermannstadt-ului

Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 16:32 Stiri
Alexandria, cu o nouă denumire, a debutat cu o remiză în noul sezon, cu satelitul Hermannstadt-ului

CSM Alexandria, așa cum se numește, mai nou, fosta adversară a Petrolului la promovare, și FC Hermannstadt 2 au debutat cu o remiză, scor 2-2, în prima etapă a noului sezon al Ligii 3, Seria 3.

Cele două echipe au început prudent meciul de pe terenul teleormănenilor, evenimentul inedit al primelor minute fiind entorsa suferită de către coordonatorul gazdelor, Desculțu, înlocuit în minutul 10. Trei minute mai târziu, căpitanul sibian, Cristiu, a țâșnit de la limita ofsaidului, dar Olteanu a respins cu piciorul, în corner.

După un joc confuz, în minutul 29 gazdele au marcat practic la prima ocazie creată la poarta sibiană. Fundașul central Ciocoteală și-a fructificat detenta și a înscris cu capul, după o mine trimisă în careul mic de către Vintilă.

Andrei Pop a egalat în minutul 35 cu o semifoarfecă din careu, nemarcat, la o lovitură liberă executată de pe extrema stângă. CSM Alexandria a avut apoi două bune oportunități, ambele în urma unor lovituri de colț. Căpățână a executat direct spre poartă, încercând un gol olimpic, dar portarul Ciorgoveanu a boxat. Apoi Radu a centrat perfect, tot de pe stânga, iar Boșoteanu a ratat incredibil din 3 metri, trimițând în transversală.

Repriza secundă a început la fel, cu echilibru pregnant și luptă pentru posesie la mijlocul terenului. CSM Alexandria a trecut în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 61, când Vintilă a primit mingea liber, în partea dreaptă, a stopat și apoi a șutat cu sete, în diagonală, scuturând plasa sibiană.  În minutul 72, o combinație superbă a alexăndrinenilor, cu pase din prima, în viteză, l-a pus în situație singur cu portarul pe Moldovan, dar vârful adus de la Poli Iași l-a faultat pe goalkeeper-ul advers. La faza imediat următoare, Cristiu a alergat după un balon pe care Olteanu l-a respins ca un veritabil libero, din afara careului.

Cristiu a ratat o mare șansă în minutul 78, după o eroare de transmitere a balonului a lui Mitran. Șutul a fost slab, așa că portarul teleormănean a apărat în doi timpi.

În minutul 80, Terci a comis un henț stupid, atingând mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă, deși nu era niciun adversar în apropierea sa. Penalty-ul a fost transformat de Bratu. Spre finalul meciului, gazdele l-au pierdut și pe Ciocoteală, accidentat grav la genunchiul stâng. În minutele de prelungiri Moldovan a văzut al doilea galben și a fost eliminat.

Rezultatul poate fi considerat echitabil, în condițiile în care gazdele nu au cristalizat încă formulă de joc, iar oaspeții au prezentat o echipă foarte tânără, cei mai vârstnici jucători având 21 de ani.

CSM Alexandria – AFC Hermannstadt 2   2-2
Cosmin Ciocoteală (29′), Mihai Vintilă (61′) / Andrei Pop (35′), Robert Bratu (80′ – pen.)

CSM Alexandria: Olteanu – Sîrbu, Boșoteanu, Ciocoteală (Neaga 87′), Borțosu – Mitran, Vîlcică – Radu, Desculțu (Mih. Vintilă 10′), Căpățână (Terci 56′) – Moldovan
Antrenor: Alin Chița

AFC Hermanstadt II: Ciorgoveanu – Lungu, Bratu, Hodea, Groza (Popescu 82′) – Haprian, Câmpean, Timeiu, Pop – Stanciu (Morariu 85′), Cristiu (Sumădradiu 89′)
Antrenor: Jean Gavrilă

CSM Alexandria a obținut dreptul de a folosi această denumire chiar în ziua jocului, după decizia adoptată de către Comitetul de Urgență al FRF care a recunoscut cesionarea dreptului de joc în Liga a 3-a al FCM Alexandria, către CSM Alexandria, club de drept public sprijinit de către Primăria și Consiliul Local Alexandria.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 16:32 Stiri
Pe aceeași temă