Alba rămâne fără fotbal! Europa Alba Iulia se mută la… Chișineu Criș!

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 12:42 Stiri
Alba rămâne fără fotbal!** Europa Alba Iulia se mută la... Chișineu Criș!

Divizionara terță Europa Alba Iulia mai există doar cu numele în județul Alba, urmând ca în returul Ligii a 3-a să evolueze în Arad, la… Chișineu Criș! Cum criza financiară a lovit din plin și nou-promovata de la Drâmbar, șefii „europenilor” au așteptat în zadar sprijin financiar în această iarnă de la Consiliul Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, o altă variantă vehiculată intens fiind retragerea din campionat, însă până la urmă s-a decis să se recurgă la vânzarea clubului înființat în 2009, rezultând o mutare a echipei și o fuziune fotbalistică cu Crișul Chișineu Criș (Liga a IV-a Arad)!

„În proporție covârșitoare, lucurile sunt rezolvate. Îi așteptăm luni, la Alba Iulia pe oficialii de la Arad, pentru semnarea actelor și schimbarea acționariatului. Dacă ne vom înțelege, echipa va juca sub acest nume până la vară, la Chișineu Criș”, a confirmat Liviu Coacăză, președintele Europei Alba Iulia.

Pe de altă parte, în această săptămână și Unirea Alba Iulia își va anunța abandonul din eșalonul secund, urmând să continue activitatea numai la nivel de juniori.

Locul și 12 jucători!

Aflând că Europa Alba Iulia are dificultăți de ordin financiar, conducerea Crișului a luat repede taurul de coarne, iar sâmbătă s-a și întâlnit cu „oficialii” clubului respectiv. Eugen Lăpădat și Liviu Coacăză, patronul, respectiv președintele secției de fotbal al Europei Alba Iulia au fost la negocieri în orașul de pe malul Crișului Alb. Din partea divizionarei a patra arădene la masă s-au așezat Eugen Gagea, reprezentantul Primăriei din localitate, Karoly Gombos, patronul echipei și Daniel Cherecheși, directorul executiv al clubului, ei aflând exact condițiile în care s-ar putea face tranzacția.

„Dintre toate propunerile de asociere, cea venită din partea clubului Europa Alba Iulia este cea mai bună și mai curată. Ni s-a demonstrat că formația din Alba nu are datorii la Federație sau în altă parte, plus că ar avea niște jucători care ne-ar putea ajuta în Liga a 3-a. Ținem cont de toate acestea, iar domnul Gombos va da un răspuns final cel târziu luni. Dacă acesta va fi pozitiv, atunci vom merge cu toții la Alba Iulia, vom înregistra actele la Tribunal și-i dăm bătaie”, a declarat Daniel Cherecheși pentru sportarad.ro.

După prima parte a sezonului, cu 13 puncte acumulate, Europa Alba Iulia ocupă poziția a 10-a în clasamentul seriei a V-a din Liga 3-a. În primă instanță, obiectivul noii grupări ce-și va disputa meciurile din campania de primăvară la Chișineu Criș va fi evitarea retrogradării. Singura problemă aflată în calea finalizării tranzacției (confirmată și de site-ul sportarad.ro) ar fi negocierile purtate în jurul sumei cu care va fi cedat clubul Europa Alba Iulia, cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro.

După ce s-a despărțit de P. Muntean (Seso Câmpia Turzii), Arsene (FC Oșorhei), Bratima și M. Cristea (Unirea Dej), D. Lupșan (CSO Cugir), Europa mai are în efectiv 12 fotbaliști (Burdun, V. Răducanu, I. Andrea, Haiduc, Samoilă, Circov, Hârciagă, Apetri, Felindean, Al, Popa, Issa, R. Danciu) care vor fi redirecționați spre gruparea din Arad, jucătorii având însă posibilitatea să refuze, în cazul în care nu le convine situația financiară. În consecință, și echipa secundă a Europei Alba Iulia se va retrage în retur din Liga a 5-a Alba.

Sursa: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 12:42 Stiri
Pe aceeași temă