Adrian Popa, antrenorul revelației Flacăra Horezu: „Nu ne-am așteptat la începutul sezonului că vom fi acolo, în frunte”. Secretul reușitei și obiectivul pentru retur

Marius ANGHEL 01 Dec. 2018, 18:01 Stiri

Turul campionatului Ligii 3 s-a încheiat, iar prinde echipele cu evoluții surpriză în cele 15 etape desfășurate până acum se număr și singura formație vâlceană prezentă în primele trei ligi de fotbal ale României. Flacăra Horezu a încheiat prima parte a sezonului pe locul 2 în Seria 3, cu 32 de puncte, la două puncte de cei de la Turris Oltul Turnu Măgurele, formația care a ajuns până în optimile Cupei României.

Vâlcenii antrenați de Adrian Popa (30 de ani) au câștigat duelurile cu adversarele directe în lupta pentru promovarea, 1-0 cu Turris, respectiv 2-0 împotriva celor de la U Craiova 1948 SA, dar a cedat cu SR Brașov, scor 1-2.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, antrenorul celor de la Flacăra mărturisește că nu se aștepta, la începutul sezonului, la acest parcurs. „Noi ne-am dorit să facem o echipă competitivă, care să obțină rezultate cât mai bune. Sincer, nu ne așteptam la începutul sezonului că vom fi acolo, în față, în fruntea clasamentului. E drumul lung, sunt echipe foarte bune. Noi avem un parcurs foarte bun până acum, ne gândim la ce avem de făcut etapa următoare, nu ne gândim atât de departe (n.r. – la promovare). Vrem să o ținem tot așa, pe linia asta bună”, a spus Adi Popa.

Antrenorul formației din Horezu a dezvăluit că tineretul este „arma secretă” a echipei și a dat chiar câteva nume. Printre aceștia se numără și portarul de 16 ani Robert Popa, titularul Flăcării. „Robert Popa e un portar foarte bun, un copil talentat și muncitor, care are tot ce îi trebuie ca să facă o carieră frumoasă. Un alt tânăr de perspectivă este Olteanu, un jucător tânăr, bun, mijlocaș central. Mai este și Vali Munteanu. Avem mulți jucători tineri. Cred că secretul reușitelor noastre constă în faptul că juniorii au crescut foarte mult și au ajutat echipa”, a mai declarat Popa pentru Liga2.ro.

Alături de Florin Matache, fostul portar al lui Dinamo care îi este „secund”, Adi Popa încearcă să mențină parcursul bun al echipei și, spune el, să pună în aplicare lucrurile pe care cei doi le-au învățat de la antrenorii din Liga 1 care le-au fost profesori. „Sper să fim sănătoși și să ajutăm echipa. Noi suntem la început de cariera, încercăm să face lucruri cât mai bune și să punem și noi în aplicare lucrurile pe care le-am învățat de la antrenorii valoroși pe care i-am avut”, a încheiat Popa.

Articol scris de Daniel ANGHEL
 

Marius ANGHEL 01 Dec. 2018, 18:01 Stiri
Pe aceeași temă